Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 3 Wilhelm Nash, 0,70e
Toto76-2: 1 Tempaisu, 1,70
Toto76-3: 6 Astrodome, 3,80
Toto76-4: 7 Partytime, 97,60
Toto76-5: 10 Midnight Hour, 162,40
Toto76-6: 3 Tähen Toivomus, 532,30
Toto76-7: 9 All Laid Out, 781,90

Seitsemä oikein -voitto-osuus 781,90 euroa.
Kuusi oikein 10,10.

Hevosurheilu raportoi Tampereen Toto76-kierroksen tapahtumat lähtö lähdöltä. Kierros päättyi All Laid Out’in voittoon.

Toto76-1: Avauskohteessa nähtiin todella reipas alkurynnistys, kun keulapaikka ja myöhemmin suursuosikki Wilhelm Nashin selkä oli haluttua tavaraa. Ensimmäiset 500 metriä ladattiin 10,0-vauhtia, jolloin Wilhelm Nash siirtyi vetotöihin.

Keulapaikan alussa pitänyt Sacramento S sai nappireissun Wilhelm Nashin takana ja iski Tommi Kylliäisen kannustamana loppukaarteessa 84 prosenttia pelatun Wilhelm Nashin rinnalle kirittäen voittajaa tosissaan.

Ensimmäistä kertaa suursuosikkia ohjastanut Mika Forss ei ollut missään vaiheessa huolissaan, vaikka valjakko joutui maalisuoralla hetkeksi paineen alle.

“Sanoin jo maalisuoran alussa Tommille, että älä ota ajotapasakkoa, voitan lähdön”, Forss kertoi voittajahaastattelussa.

Ville Mäkelän valmentaman Wilhelm Nashin voitto oli jo seitsemäs peräkkäinen. Mäkelä on myös kasvattanut ja omistaa huippulupaavan ravurin.

Sacramento S vei lähdön kakkosrahat ennen Hannu Torvisen ohjastamaa Boulder Lukea.

Toto76-2: Kylmäveristen tasoitusajossa Hannu Huttusen suojatti Tempaisu pyrki alussa turhan innokkaasti matkaan sisäradalta ja laukkasi lyhyesti.

Kaksikko luovi pian kyselemään keulapaikkaa Sisu Oskarilta ja Antti Teivaiselta. Teivainen olisi vetojuhdan paikan luovuttanut, mutta Sisu Oskari oli eri mieltä ja jatkoi keulassa Tempaisu rinnallaan.

Takamatkoilta matkaan lähteneet Volsuritar ja Aurotar jyräsivät viimeisellä kierroksella vahvasti kohti kärkeä ja niiden vauhti näytti pitkään porukan parhaalta.

Johtavan rinnalle juuttunut 7-vuotias ori Tempaisu kesti kuitenkin raskaan reissun ja rutisti maalilinjan yli ensimmäisenä. Tempaisu vei 7000 euron ykköspalkinnon tuloksella 27,8 / 2100 metriä.

Volsuritar ja Markku Hietanen käänsivät tiukan kakkoskamppailun Aurotarta ja Tuomo Ojanperää vastaan edukseen.

Toto76-3Lähtö viivästyi, koska kaksi hevosta kengitettiin  uudelleen kengän putoamisen vuoksi.

Mika Forss onnistui BWT Bayernin rattailla torjumaan alussa BWT Rock And Rollin ja Santtu Raitalan.

Avauspuolikas revitettiin 10,0-vauhtia ja kylmä kyyti jatkui koko kilpailun ajan. BWT Bayern kellotutti 1500 metriä hurjasti 13,5-aikaan.

Pekka Korpi sai valmentamansa Astrodomen kanssa keulahevosta tasaisemman juoksun ja ohitti tämän lopussa varmasti. Kolmivuotiaan Astrodomen voittotulos oli komea 14,2a / 2100 metriä.

Todella urheasti kovan matkavauhdin kestänyt BWT Bayern oli selvällä erolla toinen. Antti Teivaisen ajokki Tomac oli kolmas.

Toto76-4: Tänä vuonna valmennusuransa parhaan kauden saavuttava Harri Koivunen järjesti tammalähdössä suojattinsa Partytimen kanssa yllätyksen.

Sopivan reissun saanut ravuri kiitti lopussa vetoavusta ja lepatti maalisuoraa parhaiten. Nelivuotiaan tamman peliosuus oli vain 2 prosenttia.

Koivunen ei itsekään osannut odottaa ennakkoon menestystä, sillä Partytimen parhaista esityksistä oli aikaa.

“En olisi ilmoittanut hevosta koko raveihin, mutta omistajat pyysivät ilmoittamaan”, Koivunen paljasti voittajahaastattelussa.

Sisäradalta lopussa kiritilat löytänyt Vincitrice lopetti Harri Kotilaisen kannustamana toiseksi niukalla erolla ennen Lyckyline Krok’ia ja Jarmo Saarelaa. Lähdön suosikki Arctic Madonna laukkasi alussa ja putosi taustalle.

Toto76-5: Viidettä kohdetta pedattiin hirmuvauhtisella avauksella suosikkivaljakolle Midnight Hour Iikka Nurmonen.

Kärki latoi ensimmäiset 500 metriä peräti 08,5-vauhtia. Kärjessä matkannut Robin Roof sai Mika Forssin ohjastamana rauhoittaa toisella puolikkaalla vauhtia, mutta lopussa tuoreemmat voimat jyräsivät.

Mukavan juoksupaikan toisesta ulkoa saanut Midnight Hour iski viimeisellä takasuoralla kiriin ja eteni kärkeen loppukaarteessa.

Antti Teivaisen ohjastama Fakir Victory kiri loppua vauhdilla, mutta ei ehtinyt voittajaa haastamaan. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Bacardi Razz ylitti maalilinjan seuraavana.

Toto76-6: Kylmäveristen ryhmäajossa jatkettiin tulisia kiihdytyksiä. Tähen Toivomus ja Henri Bollström pystyivät puolustamaan alussa keulapaikan hallussaan 20,5-avauksessa. Valjakko sai huokaista hetken, mutta Antti Tupamäki ja Polara ilmestyivät pian vaatimaan vauhtia.

Viimeisellä puolikkaalla kärkirintamaan liittyi Antti Kinnusen suojatti Juntti-Jussi. Vielä loppukaarteessa lähtö oli kolmen kauppa, mutta maalisuoralla Tähen Toivomus ja Juntti-Jussi erottuivat voittotaistoon.

Kahden vuoden takainen Kriterium-sankari Tähen Toivomus piti pintansa ja nappasi 10 000 euron arvoisen voiton tuloksella 24,1a / 2100 metriä.

Toto76-7: Kultadivisioonan finaalilähdössä mentiin verkkaista matkavauhtia, kun Rocket Zet ja Olli Koivunen eivät vaatineet vauhtia keulassa juosseelta kaksikolta Bret Boko Jorma Kontio. 1500 metriä ravattiin vain 16,0-vauhtia.

Bret Boko hallitsi lähtöä liki maaliin saakka, mutta All Laid Out ja Jukka Torvinen ehtivät aivan ulkoa edelle.

All Laid Out’in voittotulos oli 14,0a / 2100 metriä.

Bret Boko oli toinen ennen Maffioso Facea ja Antti Ojanperää.