Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: 3 Nalli Napero 43,79 %, 1,13 e

Toto65-2: 5 Grant Boko 16,21 %, 4,11 e

Toto65-3: 2 Quite Special 47,09 %, 5,33 e

Toto65-4: 5 Bismarck Comery 82,05 %, 5,86 e

Toto65-5: 3 Callela Leonard 32,07 %, 9,02 e

Toto65-6: 10 Sheikki 13,19 %, 27,97 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 27,97 euroa

 

Vaihto: 125 100,70 euroa

Laukat sävyttivät Oulussa käynnistynyttä Magic Monday -kierroksen avauskohdetta, joka pysyi suosikki Nalli Naperon komennossa. Äimäraution lisäksi ravataan Tampereen Teivossa.

Toto65-1: Sekä sisä- että ulkopuolelta laukattiin, mutta Nalli Napero pysyi varmasti ravilla ja painui johtopaikalle, jonka piti hieman haparoivasta ravistaan huolimatta varmasti loppuun asti. Maalin jälkeen tulikin sitten jo hyppy.

“Tuuletin siinä, nostin ja löysäsin ohjat, niin laukka tuli siitä”, Feija Lindgren selvitti. “Kyllä hevoseen täytyy olla tyytyväinen.”

Vuoden neljännessä kilpailussa tuli kolmas voitto tuloksella 27,6a/2100 metriä. Viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Pontriot oli aivan tuntumassa hyvä toinen, ja Svartsjöfax seurasi voittajan takaa täyttä mahdollisuutta saamatta kolmanneksi.

Takarivistä lähtenyt Jullen Eko ajoi ulkoa heti eteenpäin ja pääsi kaarteessa jo toiselle radalle, mutta laukkasi eikä sen jälkeen pystynyt takaa kiertämään ihan taistoon.

 

Toto65-2: Poisjäännin myötä sisältä lähtenyt Stricker piti johtopaikan ja veti siinä reippaasti, mutta sen ravi alkoi puolimatkassa hajota ja toista rataa vetänyt Make It Quick löi samassa painetta päälle.

Kärkipaikka vaihtui kuitenkin vasta takasuoran alussa, jolloin toisessa ulkona seurannut Grant Boko jatkoi vapaasti eteenpäin. Grant Boko hankki nopeasti yliotteen ja erkani päätöspuolikkaalla ylivoimavoittoon tuloksella 13,3a/2100 metriä. Markku Niemisen suojatti oli kolmanneksi pelatuin.

Kolmannesta sisältä vapaasti ulos päässyt Fire Spruce tuli tasaisen vahvasti perille ja pudotti kolmannesta ulkoa hieman taipuneen suosikki Brooklyn Hillin kolmanneksi.

“Hevonen näytti hyvältä. Täytyy ottaa huomioon, että sillä on viime vuodelta vain yksi startti”, Brooklyn Hillin valmentaja Tapio Mäki-Tulokas muistutti. “Nyt mentiin ensimmäisen kerran kovaa koko matka, niin kyllä se näkyy hevosessa, ettei se voi olla vielä parhaimmillaan, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

 

Toto65-3: Selvä suosikki Quite Special pääsi kiihdytyksessä kohtalaisen helposti johtopaikalle, sai vetää sopivasti ja hallitsi oikein varmasti. Ajaksi kirjattiin 15,3a/2100 metriä.

Viimeisellä takasuoralla neljännestä parista hyökännyt Quartam De Caelo kiri 1.13-vauhtisessa päätöksessä kolmatta rataa napakasti toiseksi ennen voittajan takaa vapaasti seurannutta Spitfire Effeä.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Faith In Life kesti neljänneksi. Siltä hajosi rengas jo alkuvaiheessa.

“Maken rengas rikkoutui ensimmäisen puolikkaan aikana, ja sen alkoi itekin kuulemaan. Sen ymmärsi, miksi Make ei halunnut pitää hyvällä hevosella, ja meidän tehtävä helpottui paljon”, Santtu Raitala sanoi.

Voitto oli toinen sekä valmentaja Antti Ojanperälle että ohjastaja Santtu Raitalalle, mutta ensimmäinen voitto ei tullut samalla hevosella.

 

Toto65-4: Kohteiden pankki Bismarck Comery ei osallistunut kiivaimpaan kiihdytykseen, ajoi toista rataa tasaisesti eteenpäin ja pääsi takasuoran lopulla vastuksetta keulaan. Se sai vetää sen jälkeen täysin rauhassa ja irrotti lopussa vaivattomaan voittoon tuloksella 16,2a/2100 metriä.

Voitto oli illan toinen niin valmentaja Harri Koivuselle kuin ohjastuksesta huolehtivalle Olli Koivuselle.

Alussa juoksupaikoista nahistelleista lopulta paikan suursuosikin takana saanut Guilty Pleasure kesti selvästi hävinneenä toiseksi täpärästi ennen Step Noblea, joka teki viimeisellä satasella Guilty Pleasuren selästä hyvän yrityksen.

Neljä edellistä starttiaan voittanut Baron Box laukkasi ensimmäisessä kaarteessa sekä vielä taustalla loppukaarteessa.

 

Toto65-5: Kultadivisioonakarsinnan suosikiksi luotettu Callela Leonard lunasti odotukset, vaikka joutui juoksemaan koko 2600 metrin matkan toista rataa ilman vetoapua.

“Siihen jäätiin, ja tämä oli aika innokas menemään siinä. Yritin ajaa vähän takaviistossa, mutta kovasti oli intoa mennä. Koko ajan se oli homma sillä lailla mukavalla tolalla, että hevonen oli pirteä ja halusi tehdä töitä tänään. Kengättömyys teki varmaan osan, se oli uutta hevoselle”, Petteri Joki arvioi.

Sen verran rauhallista tahtia matkalla mentiin pitkään, että Callela Leonardille riitti 2600 metrillä tulos 15,9a. Voitto oli Petteri Joelle illan toinen sekä valmentajana että ohjastajana.

Neljännestä ulkoa viimeisen takasuoran alussa selässä kirikaistalle lähtenyt ja loppukaarteessa omaan kiriin iskenyt Regent Zet ehti vauhdikkaalla spurtilla toiseksi ennen kärjen takaa lopulta vapaasti tullutta Protectoria. Maffioso Face taipui keulasta.

 

Toto65-6: Kolmanneksi eniten pelattu Sheikki kiersi viidennestä ulkoa kilometrin kirillä vakuuttavaan voittoon. Arto Hammar ajoi Matti Lautamäen oria, joka ravasi 2100 metriä aikaan 25,2a.

“Sheikki oli sellainen, kuin odotin sen olevan”, Matti Lautamäki painotti. “Sitä treenattiin pari kuukautta niiden hutistarttien jälkeen, ja nyt se oli sellainen kuin Sheikin pitää olla. Pyritään ajamaan lauantailähtöjä.”

Alun laukan jälkeen muut kiinni ajanut Sokker lähti päätöskierroksen käynnistyessä Sheikin perässä kolmannelle radalle ja jyräsi sitä uhkaamatta toiseksi.

Selvä suosikki Larsman juoksi johtoon ampaisseen Viriorin takana. Lähtösuoralla laukannut Jetsu kiersi Viriorin rinnalle pitämään tempoa, ja molemmat taipuivat. Jetsu laukkasi loppukaarteessa, ja Larsman pääsi nousemaan toiselle radalle, jota pitkin kiri täysin vapaata tilaa saamatta kolmanneksi.