Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Nedda Miller, 29,37 %, 0,80 euroa
Toto65-2: 6 Hexan Voksu, 47,21 %, 1,80 e
Toto65-3: 12 Hyvännäköinen, 11,56 %, 13,40 e
Toto65-4: 5 Ebu B.Boko, 19,17 %, 47,30 e
Toto65-5: 2 Wilhelm Nash, 28,91 %, 111,70 e
Toto65-6: 8 Questionmark Me, 0,63%, 10946,50 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 10946,50 euroa
Viisi oikein 29,00 e

Vaihto: 612 397,84 euroa

Ari Moilasen ohjastaman Nedda Millerin voitto käynnisti Toto65-pelin historian suurimman jackpotkierroksen. Kierros alkoi myöhässä, koska kolmannen lähdön kokoontumisvaiheessa Iivari Nurmisen ajokki Scotland Yard puski itsensä Forest Polestarin ohjastajan Olli-Pekka Holopainen päälle. Holopainen lensi rytäkässä radan pintaan, mutta oli pian tolpillaan. Forest Polestar karkasi kymmenisen minuuttia kestäneelle karkumatkalle rataa ympäri.

Toto65-1: Ulla Korhosen valmentama Nedda Miller jäi kiihdytyksen jälkeen toiselle ilman vetoapua, kun Hannu Korpi painui Gashaw Bokon kanssa ensimmäisen takasuoran alussa keulaan ohi Catahecassa Zestin ja Antti Teivaisen.

Gashaw Boko pisteli keulassa virtavana avauslenkin 14,5-kyytiä, eikä se pystynyt vastaamaan takasuoralla, kun takaa iskettiin Nedda Millerin johdolla. Olli Koivusen ajokki Heavy Beat seurasi Nedda Milleriä ja yritti haastaa tätä loppusuoralla, mutta turhaan. Nedda Miller otti uransa kymmenennen voiton vain neljääntoista kisaan. Ravilla 8-vuotias tamma ei ole koskaan hävinnyt.

“Hevonen ravannut hyvin jo useamman lähdön peräkkäin”, Ari Moilanen kehui “Se rauhoittui kuolemanpaikalle, ja hetkeksi saatiin selkä eteen. Pahimmat vastustajat olivat takana. Takasuoralla lisää pökköä lyötiin pesään, ja varmasti piti voittoon.”

Suosikki Nedda Millerin ja Heavy Beatin jälkeen kolmospalkinnon nappasi Hannu-Pekka Korven ajokki La Can Star Chip.

Toto65-2: Kierros jatkui suosikkivoittajien merkeissä, kun kierroksen pelipankki Hexan Voksu johti alusta maaliin.

Jukka Torvisen kuskaama Hexan Voksu iski auton takaa keulapaikalle helposti. Annika Rahikan valmentama 11-vuotias vei tasaisen reipasta tahtia ja irtosi muista loppumetreillä todella väljällä tyylillä.

“Tosi helppoa oli tänään”, Jukka Torvinen tiivisti. “Hevonen on ollut kaikki startit mitä olen ajanut hyvä ja mennyt eteenpäin. Ennen lähtöä ei ollut muuta murhetta kuin, ettei hevonen ole liian innokas ja laukkaa. Kiihdytyksen jälkeen olin tosi luottavainen. Hexan Voksu vastaili keulassa, kun Hannu (Hietanen) hevonen tuli lähemmäs ja piti itse vauhdin sopivana.”

Ajalla 25,9a voittaneen Hexan Voksun pelikannatus laski rajusti ennen pelin sulkeutumista, mutta ruuna oli kerännyt peliosuudesta silti melkein puolet. Suuren suosikin jälkeen toiseksi puristi tauolta palannut Veeran Poika, joka matkasi johtavan kannassa Niko Jokelan ajamana. Virin Eko sai sisältä myöhään tilat, mutta lopetti terävästi kolmanneksi.

Toto65-3: Kylmäveristen tasoitusajo oli ennakkoon kaikista tasaisimmin pelattu, ja tasainen oli myös maaliintulo. Keulassa ravannut Fiannan Mahti yritti torjua ulkoa tulevia, mutta johtavan rinnalla matkannut Karlo ja kolmatta pitkin kirinyt Hyvännäköinen tulivat loppua paremmin. Juha Utalan kuskaama Hyvännäköinen ehti todella niukkaan ykköstilaan viidenneksi pelatuimpana.

Juha Utala ei osannut sanoa lähdön jälkeen, oliko valjakko ehtinyt voittoon.

“Ei kerinnyt katsella muita, sillä tämän kanssa oli oma työ. Sillä saattaa hyppykin tulla, on senkin joskus tehnyt. Meillä oli hyvä selkä edessä, jossa sai tulla suoran alkuun asti. Jollain tasolla rytmiäkin vaihtoi lopussa.”

Seppo Markkulan ajama Karlo oli toinen, Olli Koivunen Fiannan Mahdin kanssa kolmas. Suosikki Tohtori laukkasi alkumatkasta.

Toto65-4: Voimaliiga meni kolmanneksi pelatuimmalle, kun Hannu Torvisen ajama Ebu B.Boko otti kauden toisen ykköstilan.

Guido di Quattro marssi toisen puolikkaan alussa keulaan Antti Teivaisen ajamana. Yllättäen keulapaikka oli tarjolla toiselle ilman vetoapua jääneelle Ebu B.Bokolle, joka sai vetää jatkossa todella maltillisesti.

Hannu Torvisen lyödessä loppukaarteessa kaasun lattiaan, putosivat muut kelkasta. Guido di Quattro seurasi parhaiten, mutta voittaja oli vakuuttava.

“Hyvin lähti hevonen voltista matkaan ja päästiin Antin peesiin. Hetken mietin ajetaanko siitä kiltisti, mutta matkavauhti meni hiljaiseksi, joten ajattelin käydään kokeilemassa”, Hannu Torvinen selosti. “Reilusti pois alta ajettiin loppukaarteessa. Antinkin hevovonen oli hyvä, mutta kyllä tämä hyvässä kunnossa on nyt.”

Jani Punkkinen valmentaa Ebu B.Bokoa, joka meni voittotuloksen 16,3/3120.

Toto65-5: Tulikuumaksi pelihevoseksi noussut Wilhelm Nash voitti lyhyen matkan kisan, mutta erilaisella juoksunkulussa kuin moni ennakkoon mietti.

Santtu Raitalan ohjastama Wilhelm Nash sai kakkosradalta kanuunastartin ja torjui ulkopuolelta lähteneet starttiraketit vaivattomasti. Siitä Ville Mäkelän valmennettava ei antanut suosikki Ice Winelle ja kumppaneille mitää saumaa otella voitosta.

“Oikein yllättävän kovaa lähti hevonen, kun askeleet saatiin lankulle, ja sopivasti viuhkaa. Saatiin Kalle Kalas pidettyä suhteellisen helposti ulkopuolella. Wilhelm Nash teki viimeksi tosi hyvän startin. Ajattelin jos on samanlainen, eikä epäonnea tule, on hyvä sauma menestyä”, Santtu Raitala oli jo ennakkoon toiveikas.

Toto65-6: Päätöskohteessa jysähti jymypaukku, kun Harri Koivusen ajama Questionmark Me kiri voittoon.

Harri Koivunen tarjosi ajokilleen namureissun 4. sisällä, josta se sai tulla selässä vielä loppukaarteessa. Maalisuoralla alle prosentin peliä kerännyt menijä spurttasi varmaan voittoon ohi Cavalier Brodden.

“Questionmark Me aloitti kauden oikein hyvin keväällä, mutta sitten tuli ikävä loukkaantuminen. Se kolhi jalkansa ja jouduttiin leikkaamaan. Syksyllä avausstartit sujuivat mollivoittoisesti, mutta mukavaa jos tulisi taas kuntoon”, Harri Koivunen jutteli valmennettavastaan.

Suosikkipari Grainfield Adele – Lassic Point piti kärjessä liekin lepattamassa ja kumpikin taipui.