Vuoden seitsemäs nuorten ohjastajien Salamakypärät-lähtö päättyi Niki Finnströmin ajokin Smiley Matchin voittoon Mikkelin St Michel -raveissa.

Niki Finnström mieli Smiley Matchin kanssa startista vetotöihin, mutta Salamakypärät-kilpailusarjaa johtava Arna Ruohomäki kaasutteli Pica-Pica Oakin kanssa edelle.

Loppukaarteessa Niki Finnström pääsi kääntämään Smiley Matchin vapaalle radalla ja nelivuotias kiri 11,5-vauhtisessa lopetuksessa helppoon voittoon.

”Tuli meidän mentävä aukko, josta oli aika kiva kääntää. Smiley Matchissä, joka ei ole vielä täydellinen, on ihan hyvä kapasiteetti. En tiedä, että tuleeko siitä täydellistä, mutta jos tulee, se voi vaikka voittaa jonkin ikäluokkalähdönkin”, Niki Finnström ennusti.

Niki Finnströmin puoliso Christa Packalenin vastuuvalmentaa voittajahevosta. Christa Packalen omistaa sen yhdessä äitinsä Susanna Packalenin kanssa.

”Eikös se aika jännittävää ole”, Niki Finnström vastasi haastattelija Lauri Hyvösen kysymykseen millaista on laskea kilpaa anopin hevosella.

Smiley Match nappasi voiton ennätysajallaan 14,0a/2100 metriä. Iivari Nurmisen ajokki Kathy Heel lopetti toiseksi ennen He’s a Keeperiä ja Anette Antti-Roikoa.

Seuraava Salamakypärät-osalähtö kisataan 7. päivä elokuuta Vermossa. Yhteensä Salamakypärät kisaavat kauden aikana 12 kertaa, viimeisenä Turussa 30.11. Arna Ruohomäki johtaa kisaa, Taneli Säde on toisena, kolmossijaa jakavat Olli-Pekka Holopainen ja Iivari Nurminen.

Säännöissä kerrotaan, että Salamakypärät-ohjastajat saavat pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1. Hylätyt ja keskeyttäneet 1 piste. Jos hevonen jää pois tai ohjastaja jää ilman hevosta osalähdössä, ohjastaja saa kuusi pistettä. Jos oppilas on estynyt osallistumaan lähtöön, hän ei saa pisteitä. Osalähdöissä ajotapasakoista tai muusta ajokieltoon johtaneesta rikkeistä vähennetään kilpailijalta 3 pistettä.