Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 4 No Vice, 39,72 %, 1,41 euroa
Toto64-2: 1 Stonecapes Queila, 18,38 %, 4,81 e
Toto64-3: 12 Wingman, 8,60 %, 24,78 e
Toto64-4: 9 Cantona America, 23,35 %, 66,75 e
Toto64-5: 4 William Birdland, 58,19 %, 72,25 e
Toto64-6: 9 Huimariina, 49,33 %, 78,15 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 78,15 euroa
Viisi ja neljä oikein jackpot

Vaihto: 184 999,10 euroa

Lähdön nuorin osallistuja No Vice voitti Vermon Toto64-kierroksen avauskohteen keulapaikalta Hannu Torvisen ohjastamana.

Toto64-1: Tom Erikssonin valmentama No Vice nakkasi kiihdytyksessä keulapaikalle ja torjui Ari Moilasen ajaman Explosive Elviksen, joka otti paikan No Vicen takaa.

Reilu puolikas juostuna Mika Forssin ajokki Granite eteni toiselle ilman vetoapua. Parijonossa ei tapahtunut muutoksia, kunnes reilu kierros jäljellä Antti Teivainen lähti kolmannelle Fullhand Comeryn kanssa. Kaksikko hiillosti itsensä toisen radan veturiksi päätöspuolikkaan alussa, muttei pystynyt haastamaan No Viceä, joka karkasi maalisuoralla helppoon 2600 metrin kisan voittoon ajalla 17,0a.

”Mikalla painoi hevonen vähän, mutta No Vice tuntui koko ajan hyvälle ja meni hyvällä paineella”, Hannu Torvinen kertoi. ”No Vice on mennyt koko ajan eteenpäin ja jotenkin aikuistunut. Tänään se oli lämmityksestä alkaen hyvällä paineella mukana. Jotain oikeinkin miellyttävää hevosessa on.”

Henri Paavilaisen kasvattamalle No Vicelle startti oli uran kahdeksas. Voittoja on tullut jo kolme.

Suosikkivoittajan jälkeen myös muut kärkisijat menivät lähdön nuoriso-osastolle, kun Aripekka Pakkasen treenistä avannut nelivuotias Explosive Elvis oli toinen ja ikätoveri Fullhand Comery kesti kolmanneksi.

Toto64-2: Salamakypärät -lähdössä pidettiin reipasta kyytiä alusta asti, ja derbyfinalistit Stonecapes Queila ja Ypäjä Louvre kävivät voittoväännön.

Niki Finnströmin ohjastama Stonecapes Queila pääsi sisäradalta siksi liukkaasti matkaan, että piti kärkipaikan varsin helposti. Niko Huuskola otti Ypäjä Louvren kanssa paikan toiselta ilman vetoapua. Alussa Olli-Pekka Holopainen ajoi An-Valpurilla eteenpäin, mutta Huuskola vastasi, ja An-Valpuri otti paikan keulahevosen takaa.

Avauskierros mentiin reippaasti 13,5-vauhtia, mutta silti kärkipari jaksoi erottautua muista varsin selvästi. Rajussa 09,0-lopetuksessa kauden kolmannen kisansa pistellyt Stonecapes Queila vastaili varmaan voittoon napakalla voittoajalla 13,4a/2100 metriä.

Stonecapes Queila oli jäänyt kauden aikaisemmissa kisoissaan häntäpäähän.

“Lähdöt olivat kovempia, ja ensimmäiseen lähtöön tultiin huonolla valmistautumisella ja ajettiin tarkoituksella passiivisesti. Siinä hevonen jäi vähän pussiinkin. Viimeksi Tammaderbyn karsinnassa se teki järkyttävän kovan juoksun, mutta juoksunkulku meni pahasti vastaan”, Niki Finnström selosti, miksei parempia sijoituksia ollut taulussa. “Viimeisellä takasuoralla katselin, että Nikolla on hyvävoimaisen oloinen hevonen. Viimeiselle puolikkaalle lähtiessä ajettiin reipasta, ja tunsin sen olevan niskassa kiinni. Arvasin, että se yrittää vielä, mutta onneksi tamma kontrasi voittoon.”

Suosikki Volume Ace ei ollut 3. ulkoa parhaimmillaan.

Toto64-3: Antti Teivaisen ajokki Westcoast Skipper ohitti kiihdytyksessä sisäradan Franklin Webin, joka laukkasi pian mahdollisuutensa. Takasuoralla Veli-Pekka Toivanen eteni keulahevosen rinnalle vaateliaana, jolloin suosikki Aging Well eteni keulaan.

Aging Well ei pystynyt parhaimpaansa, vaan taipui keulasta jo puolikas jäljellä. Johtavan rinnalla matkannut High Flying oli pitkään voitossa kiinni, mutta Santtu Raitalan tukalista asetelmista lähtenyt ajokki Wingman ehti linjalla ohi.

“Rehellisen oloinen hevonen menemään. Se vastaa vetolappuihin hyvin, ymmärtää ne kirivinkkinä”, Santtu Raitala aloitti. “Olin tyytyväinen, kun paljon meni hevosia sisälle ja laukkaili, ettei hirveän kauas jääty toisella radalla. Tiesin, että viimeisen kurvin joudutaan kolmatta ajamaan. Siinä hevonen oli tosi lähellä laukata ,ja olikin ehkä muutaman sentin laukalla, mutta hyvin vaihtoi rytmiään siitä selvittyään.”

Juho Ihamuotilan valmentama Wingman voitti Vermossa myös viime keskiviikkona. Silloin se ravasi 2100 metriä ennätysaikaan 14,7a, mutta pisti nyt vielä kaksi kymmentystä paremmaksi.

Toto64-4: Huoltotauolta palannut Exuberance torjui pronssisivisioona-karsinnan tiukassa kiihdytyksessä ensin Juicemanin ja sitten Caroline K:n, Avauspuolikas karkasi täydellä matkalla peräti 08,5-lukemiin.

Toisella puolikkaalla Markus Dahlström sai rauhoittaa vauhtia tuntuvasti. Silloin Tommi Kylliäinen kierrätti Zo Zo Hossin toiselle ilman vetoapua, mutta sai pian selän eteen Cantona Americasta.

Vielä maalisuoran puolivälissä Exuberance näytti hallitsevan lähtöä, mutta viimeisellä 50 metrillä tuli taipuminen, ja Cantona America runttasi voittoon. Ykkösila oli Christa Packalenin valmennettaville jo kierroksen toinen, kun myös Stonecapes Queila kisaa samasta tiimistä.

“Hevosen alku Suomessa oli haastavampaa, kun ei meinattu saada sellaista suoritusta, mitä odotettiin. Nyt on hienoa, että on kolme onnistumista jo takana”, Hannu Torvinen iloitsi. “Cantona America oli pruuveissa terävämmän ja paremman tuntuinen kuin aikaisemmin ajamiini lähtöihin. Viimeisessä kurvissa tuntui, että niinköhän Exuberance karkaa, mutta tämä jaksoi viimeisen 100 metriä oikein hienosti punnertaa. Tosi hieno suoritus hevoselta, että jaksoi vielä tsempata loppuun.”

Cantona American kolmas peräkkäinen voitto tuli ajalla 13,5a/2100.

Exuberance piti toiseksi ennen Zo Zo Hossia.

Toto64-5: Kierroksen pelipankki William Birdland otti kauden avausvoittonsa näyttävällä suorituksella.

Pekka Korpi latasi Free Me´n keulapaikalle, josta myös ajoi. Avauspuolikas tulitettiin 08,0-vauhtia, kun useampi valjakko mieli kärkipaikoille.

Lopulta mentiin sellaisessa asetelmassa, että Free Me johti ja Mika Forssin ajokki William Birdland oli toisella ilman vetoapua. William Birdland alkoi hiillostaa keulahevosta viimeisen takasuoran lopussa ja hankki tästä lopussa otteen varmasti.

“Seurattiin alussa mitä muut tekevät, ja tehdään ratkaisuja sitä mukaa. Paikka johtavan rinnalla oli meidän paikka. Hevonen tekee siitä hyvät juoksut, kun kaikki on mallillaan. En halunnut selkiä eteen, että saan itse määrätä tempon. 400 jäljellä alkoi tuntua, että hyvin pullat uunissa. Vähän sen jälkeen avasin korvat, niin tuli sellainen paine ohjiin, että istun voittajan kyydissä”, Mika Forss tiesi.

Gambino Degato ylsi yllätyskakkoseksi ennen takaa kirinyttä Celebrity Lanea.

Toto64-6: A.V Marttilan Tammasarja meni suosikki Huimariinalle.

Markku Hietasen ajama Akaasia kiihdytti keulaan. Huimariina kiersi rinnalle toisessa kaarteessa. Kärkipari iski päätöspuolikkaalla tiukasti yhteen, ja Huimariina nakersi varmasti otteen.

“Odotettiin, että parijono asettuu, jos joku hiljentää paljon johtavan rinnalla, ja niin tekikin. Päästiin siihen hyvin, ja oli sitten hyvä ajella sen jälkeen. Suoralle tullessa tuntui, että ravilla pysyessä ainakin keulahevosen ohittaa”, Ari Moilanen näki.

Huimariina teki 2100 metrillä voittoajan 25,4a.

Kausiavauksen suorittanut kolminkertainen ravikuningatar Saaga S tuli porukassa maaliin ja oli kymmenes.