Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 7 Antin Onni 4,80e
Toto76-2: 5 Wilhelm Nash, 14.90
Toto76-3: 1 T.T. Avot, 18,60
Toto76-4: 2 Nefertiti Frido, 21,30
Toto76-5: 6 Nopsan Vauhti, 1738,20
Toto76-6: 8 Elliot Boko, 2234,90
Toto76-7: 8 Twigs Voici, 2720, 70

Seitsemän oikein -voitto-osuus 2720,70e
Kuusi oikein 8,50e

Ismo Truhposen valmentama ja osaomistama Nopsan Vauhti järjesti massiivisen totopaukun kylmäveristen ryhmäajossa.

Kymmenvuotias ruuna Nopsan Vauhti (Vaikin VauhtiHela Nopsa, K.M. Nopsa) muistutti Vermossa, mihin se parhaana päivänään pystyy.

Euroopan mestari Mika Forss otti ensimmäistä kertaa tuntumaa vauhdikkaaseen kilpuriin. Kaksikko lähti auton takaa rytinällä matkaan ja valitsi Camrin laukatessa keulataktiikan.

Lähes kaikki lähtöä seuranneet odottivat, milloin keulahevosen vauhti hyytyy. Näin ei käynyt, vaan Nopsan Vauhti hallitsi maaliin saakka Toto76-pelissä vain 0,46 prosenttia pelattuna. Voittajapelissä ruunaa veikanneet saivat rahansa takaisin peräti 87,37 kertaa.

Nopsan Vauhti voitti kylmäveristen päivän ykköslähdön tuloksella 23,6a / 2100 metriä.

“Odotin hevosen parantavan jopa sekunnin Mikkelin kilpailusta, sillä sinne ruuna palasi viiden viikon kilpailutauolta. Taukoa kertyi, koska Nopsan Vauhti joutui jäämään Lappeenrannasta pois kuumeen takia”, Ismo Truhponen kertoi.

Edellisen kerran Nopsan Vauhti nähtiin voittajaesittelyssä kesäkuussa Mikkelissä. Silloin tuloksiltaan ailahteleva menijä teki lähes käsittämättömän kovan suorituksen, kun se rikkoi lyhyellä matkalla maagisen 20-rajan 19,9a tuloksellaan. Sen jälkeen hevonen ei ollut yltänyt kolmen parhaan joukkoon ennen Vermon kilpailua.

“Veriarvot sillä ovat heitelleet, mutta mitään vakavampaa ei ole kesän jälkeen ollut. Ruunahevosta on kilpailutettu säästeliäästi. Se menee hokeilla samalla tavalla kuin muutenkin, joten kautta on tarkoitus jatkaa talvella. Ensi viikolla on edessä Porin kilpailu. Sitten pidämme rokotustauon”, Truhponen sanaili.

Nopsan Vauhdin on kasvattanut Mirva ja Jarkko Jauho. Hevosen omistaa Tuulimäen Talli, jonka takana on Ismo Truhposen lisäksi hänen tyttärensä ja poikansa.

Rehtiäkin rehdimpi suorittaja Suivikas puristi lähdössä toiseksi ennen johtavan rinnalla matkannutta Köppistä. Lähdön suosikit laukkailivat, kun kielletylle askellajille sortuivat Camrin lisäksi myös Virijori ja Välähdys.

Toto76-1: Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama Antin Onni vei nimiinsä kylmäveristen tasoitusajon. Viime juoksussaan Lahdessa viisivuotias ori ei ollut ehkä aivan parhaimmillaan, mutta juoksukaan ei sujunut helpoimman kaavan mukaan. Vermossa Antin Onni pääsi näyttämään nykyvireensä, kun Perttunen kiihdytti suojatillaan keulaan. Siitä kyvykäs juoksija hallitsi varmasti perille saakka tuloksella 26,0 / 2100 metriä.

Seppo Suurosen valmentama Carmela kilpaili toisen kerran tauon jälkeen. Vielä ensimmäisessä kilpailussaan hevonen antoi periksi, mutta nyt se kiri hyvän vetoavun avustamana lähdön kakkosrahoille. Ravivarma kilpuri Pireus pysyi tapansa mukaan koko matkan ravilla ja oli Hannu Torvisen kannustamana maalissa kolmas.Lähdön suosikille Iinan Maestrolle ravi ei puolestaan maistunut maaliin saakka, vaan se laukkasi mahdollisuutensa viimeisellä takasuoralla.

Toto76-2: Vauhti tasaaantui reippaan avauksen jälkeen, jolloin Ari Moilanen teki ajokkinsa Wilhelm Nashin kanssa iskun. Valjakko pääsi etenemään aina keulapaikalle saakka. Valmentaja Ville Mäkelän talli on monen muun tavoin paininut syyspöpöjen kanssa, mutta Wilhelm Nashin esitys todensi sen olevan sataprosenttisen terve. Nelivuotias ruuna irrotti lopussa varmasti muista haastajadivisioonakarsinnassa. Koljattimainen Tiger Ecus jyskytti tapansa mukaan vahvasti perille saakka ja nousi toiseksi ennen lopussa hieman taipunutta Exuberancea ja Markus Dahlströmiä.

Toto76-3: Jälleen voittaja matkasi joukon vetäjänä. Tuomas Pölläsen valmentama T.T. Avot piti alussa keulat hallussaan. Ensimmäisen kierroksen T.T. Avot polki tasaista vauhtia. Ohjastaja Henri Bollström kyseli hevoselta kyytiä lopussa, jolloin se irrotti oikein helposti muista 3000 euron arvoiseen ykköstilaan. Heikki Parviaisen treenaama I.P. Riimi palasi yhden heikomman kilpailun jälkeen tasolleen ja kipusi toiseksi. Pertti Puikkosen suojatti Virin Eko jaksoi pitkän kirinsä mukavasti perille ollen kolmas.

Toto76-4: Huippulahjakas Nefertiti Frido lunasti odotukset Hevosenomistajapokaalin finaalissa.

Toto76-6: Elliot Boko joutui viime startissaan nöyrtymään Bosses Lilyn paineen alla, mutta Vermossa ruuna ei kohdannut vahvempaansa valmentaja Rurik Kjötarin iloksi. Mika Forssin ajokki nappasi 5000 euron ykkösrahat pelisuosikkina oikein vakuuttavalla tyylillä. Valjakko matkasi ratkaisukierroksen johtavan rinnalla, josta vyöryi helposti voittoon. Matias Salon treenaama Freddie Ale piti kaikki muut takanaan keulapaikalta. Ville Tonttilan ohjastama Callela Loyalty pääsi tuikkaamaan lopussa kolmanneksi.

Toto76-7: Tammat säntäsivät auton takaa taistoon 10 000 euron ykköspalkinnosta. Viikko sitten Ruotsissa rahkeitaan kokeillut Twigs Voici kesti suosikin paineet, kun Pekka Korpi pääsi ajokillaan alussa keulapaikalle saakka. Lempipaikaltaan tamma voitti varmasti tuloksella 13,6a / 2100 metriä. Jukka Kinnusen silmäterä Amazing Soul oli pitkään kiinni kakkossijassa, mutta Venice ehti räväkällä lopetuksella edelle aivan kalkkiviivoilla.