Ylivieskassa lauantaina alkanut kaksiosainen Ruunaruhtinas-kilpailu ratkeaa sunnuntain 2600 metrillä, sillä kierrosta lyhyemmällä matkalla erot jäivät pieniksi. Ensimmäisen kymppitonnin nappasi Henri Bollströmin ajama Nopsan Vauhti.

Lähtö uusittiin kerran, kun kaikki osallistujat eivät tulleet ajoissa lähtöauton taakse. Tämä haittasi ennen kaikkea selväksi suosikiksi pelattua Polaraa, joka kulutti kovasti voimiaan jo ennen hyväksyttyä starttia.

Sisältä lähtenyt Koskelan Akseli lähti lujaa molemmilla kerroilla, mutta Lex Lepidei ja Nopsan Vauhti tulivat ulompaa myös rivakasti, ja vaikka nämä pääsivät kaarteessa sujuvasti sisäradan jonoon, koko avauspuolikas taittui 1.17:n lukemiin.

Raju aloitus painoi Koskelan Akselin jaloissa, mutta Henri Bollström ehti kääntää Nopsan Vauhdin loppusuoran alussa ulos ja voittoon ajalla 22,4a, joka on Keskisen rataennätys kylmäverisille.

“Mailin matka ja ulkona oltiin, niin yritin, että päästäisiin vähän sinne kärkipaikoille”, Henri Bollström kuvaili kiihdytystä. “Marginaalit ei olleet isoja, mutta kun kurvi taittui suoralle, mahduttiin nousemaan hyvin ulos. Vähän jäi voimiakin. Laput jäi vielä ylös, ja säästettiin ne huomiselle.”

Neljännestä sisältä loppukaarteessa vapaalle neljännelle radalle hakeutunut Pertturi kiri yllätyskakkoseksi ennen Pyörylän Paronia, joka menetti takasuoralla asemiaan vaisun Josveisin takana ja hakeutui suoran lopulla kiriin ulkoradoille.

Pyörylän Paronia ajanut Mika Forss ei pitänyt siitä, että lähdönuusinnasta ei tullut kenellekään sakkoa. Pyörylän Paroni oli hänen mukaansa sen jälkeen turhan paljon ohjilla, mutta hyvä kiri nosti sen kärkirintamaan ja hyviin asemiin huomista ajatellen.

Ulkomaalaisvieraat Lex Lepidei ja Polar Northug tulivat maaliin myös ennen tasaisesti puurtanutta Polaraa. Erot ovat joka tapauksessa niin pienet, että näillä kaikilla on huomenna vielä mahdollisuutensa.

“Taktiikka on, että lähdetään kovaa ja pyritään sinne hyvien perään sisäradalle. Se on varmaan toimivin ratkaisu meille. Toivotaan sitten, että tilaa tulee, niin katsotaan, missä ollaan lopputuloksissa”, Henri Bollström pohti sunnuntain taktisia kuvioita.

Urallaan lähes 200 kilpailua juosseen 13-vuotiaan Nopsan Vauhdin ovat kasvattaneet Jarkko ja Mirva Jauho. Tuulimäen Talli omistaa, ja Ismo Truhponen valmentaa.

Ravilauantain muista tapahtumista seurantajutussa.