Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 2 North Lexus 71,45 %, 2,90 e

Toto4-2: 1 Kemppeli 8,70 %, 10,70 e

Toto4-3: 9 Kaptah 59,62 %, 11,80 e

Toto4-4: 4 Quite A Boy 13,06 %, 25,30 e

 

Vaihto: 44 794,60 euroa

Turun sunnuntairavien pääpelin kohteiden pelatuin hevonen North Lexus hoiti homman, mutta juoksu ei mennyt, kuten useimmat olivat ajatelleet.

Toto4-1: Voltin kakkosradalta kohtalaisen hyvin lähtenyt North Lexus ei päässyt edelle Gisela Luxista, joka lähti vetämään heti reipasta tahtia. Olli Koivusella oli hyvin tilaa kääntää suursuosikki Gisela Luxin taakse, eikä sieltä ollut mitään kiirettä pois.

“Heti huomasi, että Sepa haluaa ajaa keulasta”, Olli Koivunen kertoi. “Päästiin sinne selkään, ja matkavauhti oli tosi reipasta. Se sopi meille oikein hyvin, että saatiin liftailla siinä selässä. Lähtö meni meidän kannalta ihan täydellisesti. Korvat oli kiinni, ja ihan pito päällä tuli maaliin.”

Loppukaarteen puolivälin jälkeen kiriinsä iskenyt North Lexus erkani selvään voittoon, joka oli sille 5-vuotiskauden kuudes ja tuli tasoitusennätyksellä 15,2/2100 metriä. Täysosuma oli päivän toinen sekä Olli Koivuselle että valmentaja Harri Koivuselle.

Gisela Luxi piti suursuosikille selvästi hävinneenä toiseksi, ja Carleman seurasi sisärataa yhtä selvällä erolla kolmanneksi.

 

Toto4-2: Ruskarilla painui voltin kakkosradalta johtoon, ja sisältä lähtenyt Kemppeli hakeutui jo kaarteessa sen takaa toiselle radalle.

Kemppeli antoi painetta, siirtyi puolimatkassa kärkeen ja pisteli kolmannen puolikkaan hurjasti 26,5:n kyytiä. Tahti laantui päätöspuolikkaalla, mutta Kemppelin voitto ei ollut enää vakavasti uhattuna.

Arto Hammar ajoi Juha Päivärinteen ruunaa, joka ravasi koko 2100 metrin matkan aikaan 32,0. Kemppeli oli tasaisesti pelatussa lähdössä kuudenneksi käytetyin merkki.

“Kemppeli ei ole eka askeilla hirveäen nopea, mutta se on vähän oikukas hevonen ja ajattelin nostaa sen heti toiselle radalle, painaa kaasua ja ajaa eteenpäin”, Arto Hammar selvitti taktiikkaansa. “Se kulkee hyvin ja lähti lopussa vastaamaan heti, kun toinen tuli korvalle.”

Taustalta viimeisellä takasuoralla hyökännyt Huima Hermanni kiri lopun parasta vauhtia ja ehti Ruskarillan ohi toiseksi.

Suosikiksi pelattu Pipareemo juoksi toisessa ja kolmannessa parissa ulkona. Se nousi etusuoralla kolmannelle radalle ja lähti parantamaan asemiaan, mutta laukkasi seuraavaan kaarteeseen mentäessä.

 

Toto4-3: Koivusen talliin jo päivän kolmas voitto, kun suursuosikki Kaptah kiri kärkeen toisesta parista ulkoa.

Ihan yksinkertaisimmalla tavalla voittokiri ei lähtenyt, sillä viimeisellä takasuoralla hänniltä hyökännyt Patman eteni ulkopuolelle, ennen kuin Olli Koivunen ehti reagoida tilanteeseen.

Tuuria oli mukana, kun kukaan ei pystynyt seuraamaan Patmania kolmannella radalla. Olli Koivunen pääsi kääntämään sen perään, eikä Kaptahilla ollut maalisuoralla vaikeuksia ratkaista kisaa.

“Keulahevonen laukkasi ja lähti ajamaan alta pois. Harrin hevonen (Harri Koivusen ajama Dizebell Gran) johtavan rinnalla lähti sen mukaan, tai en tarkalleen tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta me ei vaan meinattu päästä sieltä pois vetämään kolmatta rataa. Onneksi sieltä tuli sitten tilaa Sepan perään”, Olli Koivunen kuvaili.

Kaptah teki 2100 metrillä ajan 16,6a. Patman kiri toiseksi, ja sisäradan jonosta maalisuoralla ulos päässyt King Of Memory työntyi viime hetkillä kolmanneksi.

Johtopaikalla juossut El Senor Deo laukkasi viimeiselle takasuoralle mentäessä. Sen takaa kärkipaikan perinyt O.F.V.Prince ei jaksanut puristaa täysillä loppuun asti ja putosi neljänneksi.

 

Toto4-4: Olli Koivusen voittokulku jatkui, mutta ajokki ei ollut yksikään kolmesta lähdössä mukana olleesta Harri Koivusen valmennettavasta vaan Kaisa Toivosen tallin Quite A Boy.

Tauolta palannut 5-vuotias Quite A Boy juoksi kolmannessa parissa ulkona, lähti kiriin noin 800 metriä ennen maalia ja eteni päätöspuolikkaan käynnistyessä kuolemanpaikalle, josta se puristi kohtalaisen varmasti ykköseksi.

Viidenneksi eniten pelattu Quite A Boy ravasi 2100 metriä aikaan 15,0a.

“Hevosesta tuli positiiviset kommentit, ja kun lähdettiin tallikaarteessa kiertämään kolmatta rataa, siihen tuli heti hyvä paine. Päästiin viimeiseen mutkaan toiselle radalle, ja sen jälkeen oli oikeastaan tosikin helppoa”, Olli Koivunen kehui. “Viime vuonna oli muutamia lähtöjä, jotka jäi harmittamaan. Tämä suoritus ainakin antoi hyvää osviittaa. Tämä oli kova voittotuloskin heti ensimmäiseen starttiin tauolta.”

Alusta asti johtanut Wall Street Comery tuli myös vahvasti perille ja oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen. Black Ice Boost seurasi sen takaa hieman jääneenä kolmanneksi selvästi ennen Magnifico S:ää, joka lähti viimeisen kierroksen alkupuolella hänniltä reissuun ja kiri tasaisesti.

Tasaisesti pelatun lähdön suosikki Grainfield Adele jäi kympin avauksessa toiselle radalle ilman vetoapua, josta se antoi selvästi periksi.