Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 3 Northern Trick 27,90 %, 3,32 e

Toto5-2: 2 Arkenttiina 54,99 %, 3,81 e

Toto5-3: 6 Ballerina Fastback 33,37 %, 4,56 e

Toto5-4: 2 To The Beginning 8,59 %, 28,56 e

Toto5-5: 10 Touko Kevätön 24,70 %, 63,39 e

 

Vaihto: 59 798,86 euroa

Iivari Nurminen otti ilon irti, kun ajo onnistui Riihimäen kovimmassa lämminverilähdössä ja Northern Trick kirmasi 800 euron voittoon.

Toto5-1: Ensimmäinen ratkaisun paikka oli jo avauspuolikkaalla. Voltista mukavasti lähtenyt Northern Trick pääsi kaarteeseen toisena, mutta Iivari Nurminen tyytyi paikkaan johtohevosen takana, joka vaihtui takasuoralla pykälää huonommaksi, kun Hannu Torvinen kiidätti suosikki Newport Brodden Lindaliken ohi johtoon.

Toisen kaarteen jälkeenkin oli mahdollisuus nousta vetämään toisen radan jonoa, mutta Nurminen malttoi vielä mielensä. Kun tilaisuus avautui myös viimeisen takasuoran alussa, enää ei tarvinnut empiä.

Toista rataa kärjen rinnalle edennyt Northern Trick oli 1.13-vauhtisen päätöspuolikkaan loppusuoralla selvästi vahvin ja lipui varmaan voittoon, joka oli Kari Laaksosen 7-vuotiaalle tammalle kauden ensimmäinen ja tuli ajalla 15,7/2100 metriä. Se oli toiseksi pelatuin.

“Hyvillä odotuksin lähdin siinä mielessä, että hevonen on olemassaan hyvä, mutta kyllähän se viime Porin startti herätti kysymysmerkkejä. Tuntui kyllä makealta voittaa”, Iivari Nurminen selitti isältään Anssilta opittua “ilmaviulun soittoa” maaliin tullessa.

Neljännestä sisältä viimeisellä takasuoralla toiseen ulos päässyt Spanish Rose hyökkäsi loppukaarteen puolivälin jälkeen ja kiri vapaata neljättä rataa napakasti toiseksi.

Newport Brodde kesti kolmanneksi ennen takasuoran alussa toisesta ulkoa kiriin kääntänyttä Piedmontia.

 

Toto5-2: Kun selvä suosikki Arkenttiina selvitti kriittiset alkuhetket ravilla ja pääsi johtopaikalla hallitsemaan tapahtumia, voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Tänä kesänä oikean sävelen löytänyt 7-vuotias Arkenttiina on voittanut viidestä viime kilpailustaan neljä ja ollut kerran kolmas. Se on puhkaissut tähtirajan kahdesti, eikä tämän kerran tulos 30,8/2100 metriä vaatinut siltä suuria ponnistuksia.

“Tamma on hyvässä kunnossa, ja helppo voitto oli tänään. Tässä on kyllä paljon hyvää”, Teemu Okkolin kehui valmentamaansa Kalle Oittisen tammaa.

Tasaista tahtia matkalla vetänyt Arkenttiina tuli päätöspuolikkaan 1.27:n lukemiin, ja Varjotuuli sekä Friiviri seurasivat sen takaa muille totosijoille.

 

Toto5-3: Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Ballerina Fastback veti oikein varmoin ottein maaliin saakka. Voitto oli ohjissa olleelle Hannu Torviselle jo illan kolmas, sillä hän ajoi kaksi osumaa jo ravien alkupään lähdöissä.

Lähes kolme vuotta poissa radoilta ollut Ballerina Fastback tekee paluuta Juho Ihamuotilan tallista. Se oli tehnyt kahdessa aiemmassa startissa positiiviset esitykset, vaikkei yltänyt niissä totosijoille, ja luotettiin nyt sopivassa seurassa suosikiksi. Se taittoi 2100 metriä aikaan 15,7a.

“Hevonen oli tosi rauhallinen ja oikein hyvin hallinnassa koko lähdön ajan. Tosi hyvä suoritus”, Hannu Torvinen ylisti. “Se juoksi Lahdessa johtavan rinnalla ja teki hyvän suorituksen sielläkin, että ollaan tosi tyytyväisiä siihen nyt. Toivottavasti hevonen pysyy terveenä ja saa tasaisesti startteja, niin varmasti se jotain lähtöjä voittaa, mutta tosi vaikea sanoa, kuinka korkealle se voi vielä nousta.”

Loppukaarteessa toisesta ulkoa iskenyt Shadow Pro McQueen kiri toiseksi niukasti ennen voittajan takaa jäänyttä Celene Von Bentziä. Hocuspocus Avenger pilasi laukkaan heti alussa.

 

Toto5-4: Terno Grönstrand sai käsiinsä Timo Nurmos Oppilasohjastajamestari -kilpailussa kiertopalkintona olevan John Campbellin kypärän, kun luotsasi viidenneksi eniten pelatun To The Beginningin tämän uran avausvoittoon.

Suoraviivainen taktiikka varmistui jo alkumatkasta, kun viereltä kiihdyttäneet suosikki Leemark’s Ghost ja kolmanneksi eniten merkitty Inaccessible laukkasivat kaarteeseen mentäessä.

Puolitoista vuotta sivussa ollut To The Beginning on juossut tänä kesänä Mira Kaappolan valmennuksessa viidesti. Sillä oli alla kovia tuloksia, mutta sijoituksellisesti paras saavutus tältä kaudelta oli tätä ennen kolmas.

“Ehkä pieni yllätys, mutta kyllä mulle on jäänyt positiivinen kuva, kun olen seurannut tätä hevosta, samalta kylältä kun ollaan”, Terno Grönstrand kertoi. “Tuttu mies Ville (Koivisto) sillä on ajanut kilpaa. Ei ole vaan saanut onnistumista. Tämä hevonen on ollut koko aika hyvässä kunnossa ja mallillaan, ja nyt onnistuttiin. Päästiin keulaan ja sai siitä tehdä omaa juoksua. Luotin kyllä koko matkan hevoseen. Mira on tehnyt hienon työn sen kanssa.”

Takarivistä nopeasti toiselle radalle ilman vetoapua edennyt Scarlet Collection tsemppasi rehdisti toiseksi. Kun viidennestä sisältä loppukaarteessa vapaille löytänyt Brown Recluse kiri kolmanneksi, oikeaa Troikka-yhdistelmää ei löytynyt lainkaan.

Inaccessible paikkasi alun erheensä kirimällä lopussa ulompia ratoja terävästi toton tuntumaan.

 

Toto5-5: Hannu Torviselle raveissa jo neljäs voitto, kun Touko Kevätön kiersi viimeisen kierroksen alkupuolella tulleesta laukasta huolimatta ykköseksi.

Lähes 58-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki Mitori ei saanut Hovin Turbolta sovinnolla johtopaikkaa, ja ensimmäisestä kierroksesta tuli sille vaativa. Mitori pääsi puolimatkassa viimein keulaan, mutta askel alkoi lopussa vähän painaa ja ravi sen vuoksi sakata.

Päätöskierrokselle lähdettäessä neljännestä ulkoa kiriin hakeutunut Touko Kevätön ajautui samassa vielä ulommas ja otti pienen hypyn, jonka jälkeen se jatkoi taustalta neljättä rataa.

Touko Kevätön tuli tosi vahvasti loppuun asti ja puristi päätössatasella varmasti ykköseksi. Juhani Kruusin 7-vuotias ruuna oli toiseksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 28,8a.

Alun laukan jälkeen taustalta sisäkautta sujutellut Moido pääsi etenemään maalisuoralla vapaasti kolmanneksi. Hovin Turbo laukkasi lyötynä loppukaarteeseen mentäessä.