Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 6 Nu I Nu, 17,60 euroa
Toto65-2: 7 Arctic Passion, 85,70
Toto65-3: 4 Finn McCool, 258,80
Toto65-4: 3 Callela Ladyboss, 273,40
Toto65-5: 1 Saaga S, 589,40
Toto65-6: 7 Double Boost, 1104,20

Kuusi oikein -voitto-osuus 1104,20 euroa
Viisi oikein 18,60

Juho Ihamuotilan treenistä avannut Nu I Nu rankaisi hirmuavaukseen sortuneita Vermossa.

Finlandia-päivänä, viime sunnuntaina olisi Vermossa voinut odottaa tiukkoja lähtökiihdytyksiä, mutta sellainen nähtiin keskiviikkona.

Mika Forss pyrki puolustamaan Remote Controlin kanssa keulapaikkaa hinnalla millä hyvänsä. Hannu Torvinen painoi Downanderin kanssa päälle, jolloin avauspuolikas hurjasteltiin lähes käsittämättömästi 05,5-kyytiä!

Hirmuavauksen jälkeen oli selvää, että suurimmat palkinnot menevät muille lähdön osallistujille. Timo Leivo oli pitkään voitossa kiinni Jaqueline Mon Amin kanssa, mutta viimeisen sanan sanoi Juho Ihamuotila Nu I Nun kanssa.

Edellisen kerran viime elokuussa kilpaillut Nu I Nu voitti tuloksella 13,2a / 2100 metriä.

“Hevoselle tuli harmillinen loukkaantuminen, ja vasempaan etujalkaan jouduttiin tekemään iso operaatio. Seitsemän kuukautta hevosen kanssa on tehty töitä. Nu I Nu on tosi tärkeä hevonen, tämä on herkkä hetki minullekin”, Juho Ihamuotila myönsi tunteikkaassa tilassa.

Ennen Toto65-peliä ajettiin yksi illan kolmesta Tammaderby-karsinnasta.

Seppo Markkula latasi Gisela Luxin kanssa kasikaistalta kovat piippuun ja valjakko pääsi vetotöihin.  Avaus oli 10,0-vauhtinen ja kierros mentiin vielä reippaasti 13,0-lukemiin. Tamma kesti silti toiseksi.

Emma Väreen suojatti Estelle Halm sai herkutella 3. ulkoa ja oli lopulta omaa luokkaansa voittotuloksella 14,0a / 2100 metriä.

“Tästä on aina tiedetty, että se on hyvä hevonen, mutta sillä on ollut hirveästi ongelmia. Nyt tuntuu vihdoin, että ollaan oikeilla raiteilla”, Väre kertoi.

Hannu Torvisen ajokki Capo The Fly tuli maaliin kolmantena. Tommi Kylliäisen ajokki Proud Sally nappasi viimeisen finaalipaikan.

Toto65-2: Vuorossa oli Tammaderbyn toinen karsintalähtö.

Hannu-Pekka Korven ajokilta Arctic Passionilta napattiin kaikki kengät pois. Samalla balanssilla Kriteriumin toissa syksynä voittanut tamma kohosi kuumaksi pelikohteeksi petsareiden keskuudessa, eikä suotta.

Korpi kiidätti ajokkinsa keulaan, jossa valjakko sai tehdä oman juoksunsa. Arctic Passion piti lopussa suursuosikki Bid On Kempin varmasti takanaan.

“Sain aika helposti keulan ja vetää rauhassa. Kierros juostuna oli sellainen fiilis, ettei kukaan mua ohita”, Korpi paljasti.

Harri Koivusen ajokki Partytime kiri kolmanneksi. Finaaliin pääsi myös Ari Moilasen kuskaama Ecstasy Of Gold.

Toto65-3: Vauhdikkaat avaukset ja kengättömien ravureiden voittokulku jatkui.

Emma Väre oli alussa nopein Toffee Caramelin kanssa, mutta Mika Forss eteni Finn McCoolin kanssa keulaan. Avauspuolikas mentiin 09,5-vauhtia.

Ilman kaikkia kenkiä juossut Finn McCool piti vauhtinsa perille saakka ja voitti ennätystuloksella 12,2a / 1609 metriä varmasti.

“Kiitos Mika, hän teki keväästä ja osittain kesästäkin onnellisemman” voittajan valmentaja Mona-Carita Kyynäräinen kiitteli.

Olli Koivusen kuskaama Stone Capes Nanet kiri toiseksi ennen Ari Moilasta ja Toocaa.

Toto65-4: Tammaderbyn kolmas ja samalla viimeinen karsintalähtö oli odotetusti Callela Ladybossin heiniä.

Hieman yllättäen Mika Forssin sijaan rattailla nähty Ari Moilanen otti tammalla ensiaskeleet rauhassa. Pian ajomies laski ajokkiaan sen verran irti, että se pääsi keulapaikalle. Prässääjiä ei näkynyt, joten tammalla oli helppo työ torjua 09,5-lopetuksessa Lolo Lee.

“Hevonen olisi pystynyt paljon kovempaa tempoa pitämään, mutta siihen ei ollut tervetta”, Moilanen sanaili.

Finaaliin pääsivät myös Antti Teivaisen suojatti Amelie Frost ja Juhani Tapanin kuskaama Modern Seabee.

Toto65-5: Lämminveristen tammojen jälkeen oli kylmäveristen vuoro mitellä.

Kaksinkertainen ravikuningatar Saaga S palasi kultakantaan. Matti Nisonen pääsi ajokillaan sisäradalta toiseen juoksupariin ulos. Saaga S hankki loppukaarteessa ratkaisevan eron Huimariinaan, jonka piti takanaan pään mitalla.

Saaga S voitti tuloksella 24,3a / 2100 metriä.

“Lähtö meni kuten pitikin. Omat riskinsä oli lähtöpaikalta olemassa, mutta nyt meni hyvin”, valmentaja Ilkka Pyysalo kertoi.

Toto65-6: Mika Forss iski suosikki Double Boostin kanssa kreivin aikaan keulaan. Juoksupaikalle eteneminen oli lopulta avain voittoon, sillä ori hallitsi keulasta todella kevyesti.

“Tänään lämmittelyssä hevonen oli Pilvenmäki Specialin jäljiltä ylivireinen, mutta startti kertoi, että yksi kova lähtö teki vain hyvää hevoselle”, Forss sanaili.

Teemu Keskitalon ajokki Precocius Pal seurasi takaa toiseksi, Enjoy Pepper oli kolmas.

Toto65-seurantajuttua päivitetään lähtöjen myötä.