Keskiviikon Toto65 oli ennustuksista huolimatta suosikkipitoinen. Suuret nimet olivat kaksi voittoa ohjastanut Iikka Nurmonen sekä kaksi valmentanut Tapio Mäki-Tulokas.

Nurmonen, 21, tuli Savosta päättäväisenä. Maaninkalainen ajoi keulaan sekä Leppävirran Callela Lancelotilla että Litmaniemen Helmen Vilillä. Tämä oli ratkaisevaa, sillä neloskohteen suosikki Wardrum, Mäki-Tulokkaan valmennettava sekin, olisi myös halunnut keulaan. Timo Hulkkosen valmentama Callela Lancelot, Surprise Lordin tallikaveri, siellä kuitenkin meni ja oli lopussa omaa luokkaansa.

Tapani Hiltusen valmentama Helmen Vilin keula oli vähemmän yllättävä. Voimaruuna piti vaivatta paikkansa maaliin asti, kun pahin uhka lopussa Vinkan Hovi ei saanut kiritilaa.

Forssalaisvalmentaja Mäki-Tulokkaan menestyshevoset olivat Global Kid, joka oli taas selvästi vahvin Voimaliiga kolmen kierroksen kisassa, ja Young Moon Hoss. Ykkönen oli Global Kidille jo kauden neljäs Vermon pitkiltä matkoilta. Antti Teivainen ohjasti sillä alun kieli keskellä suuta, kuten tavallista, ja laukkavaaran väistyttyä voimalla eteenpäin. Loppu hoitui varmasti. Young Moon Hoss kiri puolestaan loppusuoralla karkuun muilta Ari Moilasen kannustamana.

“Helppoa oli”, myhäili Moilanen.

“Juoksu meni nappiin, ja hevonen tuli voimissaan maaliinkin, korvat olivat kiinni.”