Toto4-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto4-1: 4 Oakie, 36,54 %, 2,90 euroa
Toto4-2: 4 Cape’s Caviar, 24,39 %, 7,60 e
Toto4-3: 5 Here Comes Marty, 37,29 %, 9,30 e
Toto4-4: 5 Guido di Quattro, 16,53 %, 20,30 e

Vaihto: 66 324,70 euroa

Forssan Toto4-avauskohteen parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Harri Koivusen valmentama Oakie antoi kirivoimansa puhua.

Toto4-1: Tauolta palannut Gisela Luxi puolusti sisäradalta keulapaikan Dream And Hopea vastaan. Seppo Markkulan ohjastama Gisela Luxi avasi 14,5-vauhtia, mutta sai ottaa sitten vauhdin alas.

Olli Koivusen ohjastama Oakie otti alun maltilla ja matkasi seitsemän osallistujan lähdössä 3. ulkona. Kaksikko oli ajaa karille kirilenkin alussa, kun Oakie otti laukan. Se antoi kuitenkin nopeasti takaisin raville ja kiri ulkoa varsin helposti ohi toiseksi pitäneen Gisela Luxin.

”Eka kaarre on tiukka, joku juttu siinä oli, miksi hevonen haparoi ja laukkasi. Onneksi se antoi sen äkkiä alas ja tuntui sen jälkeen hyvälle”, Olli Koivunen kertoi.

Loppuvuonna Koivusille siirtynyt Oakie voitti toisen kerran uusissa väreissä.

”Hevonen tuli tosi hienossa kunnossa meille. Tiedossa oli, että sillä on ollut paljon ongelmia, mutta iso moottori. Toivottavasti se antaisi vielä joku päivä kaikkensa ulos.”

Pelisuosikki Oakie ravasi 2100 metriä voittoaikaan 17,4a.

Forssassa ei pakkanen pauku.

”Aika raskas rata on ja epätasainen. Tuollaista sohjoa on pinnassa, joka aika raskas hevoselle juosta”, Olli Koivunen valotti olosuhteita.

Toto4-2: Rami Syrjän valmentama ja omistama Cape’s Caviar otti kauden ensimmäisen ykköstilansa vuoden toisessa kilpailussa.

Antti Teivaisen ajama Cape’s Caviar otti keulapaikan aluksi, mutta Ari Moilanen ajoi kierroksen pelatuimmalla hevosella Matter Of Coursella nopeasti päättäväisenä rinnalle, ja keulapaikka vaihtoi omistajaansa.

Mika Forssin ajokki Joe’s Day Tripper johti toisen radan letkaa. Ruuna väsyi maalisuoralle kaarruttaessa, jolloin Cape’s Caviar pääsi vapauteen. Se irtosi Matter Of Coursen kanssa voittomatsiin ja ohitti tämän oikein varmasti.

Vielä kauden avauskisansa Cape’s Caviar pilasi laukkaan.

“Valmentaja sanoi, että oli pidempää hokkia laittanut, kun viimeksi jalat lipsuneet. Kertoi hevosen olevan muuten hyvällä mallilla”, Antti Teivainen tiesi. “Se oli tosi hyvän tuntuinen ja lähtikin auton takaa hyvin. Ajattelin keulapaikan suosikille antaa, kun meillä kausi vasta aluillaan. Hyvin Cape’s Caviar tuli loppusuoralla, vähän laiskotteli, mutta varmasti voitti.”

Cape’s Caviar teki saman voittotuloksen kuin edellisen lähdön Oakie.

Toto4-3: Kolmoskohteessa ajettiin kilpaa ihan tosissaan alusta alkaen. Jukka Torvisen ohjastama High Flying torjui alussa Ratu Paleman uhittelut, mutta keulaan pyrkijät eivät siihen loppuneet, kun pian suosikki Here Comes Marty olisi halunnut vetotöihin. Myös se sai kielteisen vastauksen Jukka Torviselta.

Ensimmäinen kierros pisteltiin reippaasti 15,5-lukemiin. Viimeisellä takasuoralla High Flying karisti Here Comes Martyn kyydistään, mutta tämä imi eron uudelleen umpeen loppukaarteessa. Maalisuoraa pisteltiin rinta rinnan, ja juuri ennen maalipaalua Olli Koivusen ohjastama Here Comes Marty rutisti kärkeen.

Paula Kerkelän valmentamalla Here Comes Martylla oli edellisessä kisassa epäonnea, mutta teräskunnossa se osoitti nyt jatkavansa.

“Kenkä tippui viimeksi ensimmäisen 500 metrin jälkeen”, Paula Kerkelä muisteli Vermon starttia. “Hevonen tekee omia juttujaan, eikä voi olla varma, miten se menee, vaikka pitkään tuntunut hyvälle. Viimeisellä takasuoralla ajettelin, että hyvä jos viimeiset rahat saadaan.”

Here Comes Marty ravasi täyden matkan kisan tulokseen 17,8a.

Toto4-4: 2600 metrillä kisatussa päätöskohteessa Markku Niemisen valmentama Guido di Quattro palasi tasolleen.

Mister Lane ohitti kiihdytyksessä Sundsvik Chamsinin, mutta sai haasteen Toocalta. Pertti Puikkosen ajokki ei päässyt keulahevosen ohi ja otti paikan Jukka Torvisen ohjastaman Mister Lanen takaa.

Ari Moilasen kuskaama Guido di Quattro jäi johtavan rinnalle, josta voimanpesä runttasi lopussa varmasti ohi Mister Lanen.

“Hevonen on vahva ja johtavan rinnalta useamman kerran pärjännyt, joten paikka ei pelottanut. Maalisuoran alussa keulahevosella ei näyttänyt hirveästi voimia olevan, ja tämä helposti tuli ohi”, Ari Moilanen kertoi.

Kauden aikaisemmissa juoksuissaan kymmenes ja kahdeksas ollut Guido di Quattro pisteli keskipitkän matkan 17,0a-lukemiin.

Seppo Markkulan ajama Pops’ Sunrise lopetti hyvin ja ehti toiseksi ennen Mister Lanea. Suosikki Xavier K.A. sai 2. ulkona nappireissun, mutta oli aseeton.