Jo aiemmin Salamakypärät-kilpailun vienyt Olli-Pekka Holopainen oli paras myös Walhsten Tie Tähtiin -kilpailusarjassa, jonka finaali ajettiin Tampereen Teivossa ennen lauantain pääpelin kohteita.

Olli-Pekka Holopainen rohmusi kaiken, sillä hän keräsi eniten pisteitä ja voitti lisäksi vielä finaalin Markus Takaluoman Rapido Follolla, jolle täysosuma oli ensimmäinen Suomessa.

“Tosi hyviä hevosia päässyt ajamaan, ja tänäänkin sattui tuurilla hyvä lähtöpaikka, niin auttoi aika paljon”, Olli-Pekka Holopainen pohti syitä menestykseensä.

Kakkosnumerolla kilpaillut Rapido Follo lähti hyvin, mutta Kaisa Mikkolan luotsaama Grapetsiinasine kiihtyi vielä vikkelämmin eikä valjakolla ollut aikeita luopua kärkipaikasta. Rapido Follo tuli välillä sisärataa ja välillä toista rataa pitkin toisena, kunnes maalisuoralle kaarruttaessa iski vastustamattomasti ohitse.

“Siinä oli vähän vaikea päättää, mutta ajoin sitten kuitenkin johtavan takana. Koko ajan mietin, milloin pitää nostaa, mutta ei tullut kavereita niin lähelle ja sai peesailla tavallaan loppuun asti. Hevonen tuntui hyvältä, ja loppusuoralle tultaessa kun pääsi kääntämään, tiesi siinä vaiheessa, että homma hoidetaan”, Holopainen kuvaili.

Rata-alueen yllä on ollut alkuravien aikana sankka sumu, eikä ratakaan ole parhaimmillaan. Rapido Follon ajaksi 2100 metrillä tuli 19,0a.

Pistekilpailun voitosta Holopainen sai Suomen Hevosurheilulehti Oy:n lahjoittaman lahjakortin ja finaalin voitosta lisäksi Veljekset Wahlsten Oy:n sekä Suomen Ravivalmentajat ry:n lahjakortin.

Finaalin suurena suosikkina startannut Sami Nummen ajokki Stoneisle Querida myöhästyi hieman startista eikä pystynyt nousemaan hänniltä enää kolmatta sijaa ylemmäs.

Raveissa ajettiin myös Seppo Sarkolan Special-lähtö, jossa parhaaksi Teivon alueen ohjastajaksi osoittautui Ilpo Männyn Grace Pezzoa ajanut Tuija Irri.

Tuija Irri ja Seppo Sarkola viihtyvät Teivossa. Kuva: Anu Leppänen