Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 3 Olympic Blue Chip 45,07 %, 1,80 e

Toto4-2: 8 Boadicea 44,43 %, 2,10 e

Toto4-3: 1 Wauhti 54,13 %, 2,30 e

Toto4-4: 7 Knox Hanover 35,21 %, 2,50 e

 

Vaihto: 67 959,60 euroa

Matti J. Mäkisen valmentama 4-vuotias jenkkiravuri Olympic Blue Chip joutui aloittamaan uransa pakkostarttisumman takia kovassa sarjassa, mutta hyvän koelähdön myötä selväksi suosikiksi luotettu ruuna suorastaan murskasi vastustajansa Seinäjoen Toto4-avauksessa.

Rutinoimaton kilpailija toimi tositilanteessa kuin vanha tekijä, painui auton takaa vaivatta johtoon ja teki matkalla juuri sen, mitä ohjastaja Mika Forss siltä pyysi. Vauhti kiihtyi päätösvaiheessa 11,5:n lukemiin, ja muut putosivat kymmenien metrien päähän.

“Ainahan se uran avausstartti herättää tietynlaisia ajatuksia, mutta tämä käyttäytyi kyllä tosi hienosti, ja kuten tuossa nähtiin, tällä on ihan hyvä moottori. Paremmin ei olisi voinut alkaa”, Mika Forss iloitsi.

Viimeisen kierroksen alkupuolella neljännestä parista kolmannelle radalle lähtenyt Way To Go sai pian eteen vetämättömän selän, käänsi takasuoran lopulla vielä ulommas ja puristi kaukana voittajan takana toiseksi. Takasuoralla sen perään noussut Anni Sue kipusi tuntumassa kolmanneksi.

 

Toto4-2: Tammasarjan 3500 euron voittopotti meni myös suosikille, kun paikkojen selvittyä toiselle radalle ilman vetoapua päätynyt Boadicea ratkaisi päätöspuolikkaalla oikein varmasti.

Harri Koivusen valmentama Boadicea teki 2100 metrillä tasoitusennätyksensä 15,7, jolla sen aiempi ennätys parani yli kolme sekuntia.

“Päästiin heti nostamaan toiselle radalle, mutta jäätiin sitten johtavan rinnalle. Ei se sinänsä haitannut, mutta totta kai se vähän jännittää, miten hevonen suorittaa siitä. Ei ollut kuitenkaan mitään hätää tänään”, ohjissa ollut Olli Koivunen ihasteli.

“Tammalla oli tänään kengät jalassa ja avovehkeet ja muut. Vähän tuntuu, että se koko aika parantaa. Siitä mielenkiintoista, kun tämä on kuitenkin vasta neljävuotias. Miksei se voisi riittää vielä ikäluokan parhaita tammoja vastaan.”

Laukkojen sävyttämässä lähdössä johtohevosen taakse päässyt American Dream mahtui loppukaarteeseen mentäessä nostamaan toiselle radalle, tuikkasi pian takaisin sisälle ja eteni vapaasti selvästi toiseksi.

Viimeisen takasuoran alussa sisäradan jonosta Boadicean taakse toiselle radalle noussut Melody Heel eteni loppukaarteen alussa sen perässä toiseksi ja jatkoi toista rataa, mutta putosi pian taistosta ja jäi selvästi kolmanneksi. Pitkään johtanut Wind Of Victory taipui jäännösrahoille.

 

Toto4-3: Kohteiden pelatuin hevonen Wauhti hallitsi tapahtumia startista maaliin. Illan toisen voittonsa saavuttanut Veli-Erkki Paavola nosti tempoa jo matkan varrella, eikä lähinnä seurannut Loikkaus pystynyt tarjoamaan vakavampaa haastetta.

Viime torstain välistartissaan Suomen cupin finaalissa toiseksi ennätyksellään 24,0 sijoittunut Wauhti selvitti 2100 metriä nyt aikaan 24,9.

“Johtopaikka saatiin helposti, kun tämä on aika nopea voltista”, Veli-Erkki Paavola kertasi. “Sitten olikin lähdettävä ajamaan, kun Loikkaus olisi saanut kuitenkin tiloja. Piti koittaa ajaa vähän pidemmästi, ettei olisi tuoreet voimat tallella. Tämä on sellainen laiskahko, mutta kun tulee toisia rinnalle, se lähtee niille hyvin vastaamaan. Ei siitä aina itsekään tiedä, minkä verran siellä on varoja.”

Takamatkalta lähtenyt Joriini nousi puolimatkassa etusuoralla viidennestä ulkoa kolmannelle radalle ja eteni Eskelin perässä takasuoran alussa toiseksi hevoseksi toiselle radalle. Kärkeen oli kuitenkin matkaa, eikä ero kaventunut lopussakaan, vaikka Joriini puristi jälkijoukon parhaana kolmanneksi.

 

Toto4-4: Mika Forssista tuli kohteiden tuplavoittaja, kun Isto Kuisman valmentama  Knox Hanover sinetöi suosikkirivin.

Seiskaradalta tasaisesti lähtenyt Knox Hanover kiersi kaarteen pääosin kolmatta rataa, eteni takasuoran alussa vastuksetta kärkeen ja jatkoi tasaisen kovaa vauhtia ylivoimavoittoon ennätyksellään 12,6a/2100 metriä.

“Sievästi pidin kiinni, mutta just sen verran kovaa oli se alkuvauhtikin, että turha sitä oli ruveta tukehduttamaan. Ja silloin kun tämä on tässä kunnossa, se jaksaa sen kovankin temmon pitää loppuun asti. Ja tänäänkin korvat jäi kiinni, eikä tarvinnut keppiä eteenpäin näyttää”, Mika Forss kertoi.

Sisäradan jonossa kolmantena matkannut She’s So Lady nousi kolmannen puolikkaan täyttyessä suosikin tuntumasta jääneenä Wicasa Siouxin rinnalle ja puristi varmasti toiseksi ennen perässään tullutta Västerbo Pursea. Pieneltä tauolta palannut Wicasa Sioux oli neljäs.