Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 9 One Break Broline 20,67 %, 5,45 e

Toto4-2: 1 Always Ready 40,53 %, 7,67 e

Toto4-3: 8 Black Emperor 24,27 %, 10,71 e

Toto4-4: 12 Loveya Fashion 22,67 %, 27,06 e

 

Vaihto: 68 254,60 euroa

Kotiradan valjakko vei Jokimaan torstairavien avauskohteen, kun Iikka Nurmonen ajoi Juuso Holttisen valmentaman One Break Brolinen voittoon.

Toto4-1: Toisessa kaarteessa toisesta parista ratkaisunsa tehnyt One Break Broline painui etusuoralla kierroksen täyttyessä saman tien johtopaikalle, jonka piti varmasti.

Reilun kolmen kuukauden tauolta palannut One Break Broline luotettiin siitä sekä takarivin lähtöpaikasta huolimatta heti suosikiksi, tasaisesti pelatussa lähdössä tosin vain niukasti. Märällä radalla voittoon riitti tulos 16,9a/2140 metriä.

“Lähdettiin ajamaan, että päästäisiin johtavan rinnalle, mutta sitten näytti, että voitaisiin päästä keulaan asti”, Iikka Nurmonen kertasi ratkaisuaan. “Kyllä se oikein varmasti piti. Loppusuoran alussa tuntui, että ulkoa tulee hyviä haastajia, mutta kyllä tämä sitten jaksoi pitää varmasti.”

Toisen radan jonossa lopulta toisena juossut Axel Foley hyökkäsi loppukaarteeseen mentäessä ja kiri selvästi toiseksi. Toista rataa ilman vetoapua aloittanut Mystic Power pääsi viimeisen kierroksen alkupuolella pudottamaan sisälle One Break Brolinen taakse, josta jääneenä kesti kolmanneksi.

Matias Salon tallista Suomessa debytoinut Einstein Sisu teki kovan juoksun. Se lähti hyvin, mutta laukkasi kaarteen alussa kolmannelta radalta. Se jäi reilusti ja tavoitti muut toisen kaarteen alkupuolella, mutta jaksoi päätöstuhannella kiertää vielä aivan toton tuntumaan neljänneksi. Vajaa kierros jäljellä toiselle radalle ilman vetoapua jäänyt Orlando Point oli sen sijaan ponneton.

 

Toto4-2: Nuorten Sarjan suosikki Always Ready jätti 3-vuotiaat kilpakumppanit täysin varjoonsa. Kari Rosimo ajoi Tuomas Korvenojan valmentamaa oria, joka tiivisti tahtia matkan edetessä, tuli päätöspuolikkaan peräti 12,5:n lukemiin ja kirjautti koko 2140 metrillä tasoitusennätyksensä 17,7.

“Tämä lähti itestään tosi ripeästi, ja sen jälkeen ei ollut kyllä missään vaiheessa vaikeuksia”, Kari Rosimo suitsutti. “Viime viikolla ajoin Tuomaksen kanssa hiittiä. Ajoin tällä, ja kyllä sen huomasi jo siinä, että tällä on kova moottori. Tämä on vielä hiukan lapsellinen ja kumminkin sen verran rankis, ettei ole tenavatähti. Luulen, että ensi vuonna ja siitä eteenpäin tämä näyttää parhaat puolensa.”

Mikko Laakkosen omistaman Always Readyn isä on Ready Cash ja emä yli 400 000 euroa tienannut Minnesota, jonka neljästä aiemmasta jälkeläisestä parhaiten on mennyt 11,9-aikainen Joe Di Maggio. Viidesti startannut Always Ready on voittanut kolme laukatonta starttiaan.

Pienessä lähdössä toiseksi viimeisessä kaarteessa kolmannesta sisältä vapaasti pois päässyt Galway Girl iski takasuoralla vauhdikkaasti kärkihevosen tuntumaan ja seuraili sitten pienen välimatkan päässä yhtä varmasti toiseksi.

Tasaisen juoksun saanut Flaviano puristi kolmanneksi. Ensimmäiseltä takasuoralla toista rataa ilman vetoapua juossut Comway Cotter eteni viimeisen takasuoran alussa toiseksi, muttei pystynyt pitämään kauan ja antoi sitten vähän periksi.

 

Toto4-3: Suosikkivoitolla jatkettiin, kun uloimmalta paikalta lähtenyt Black Emperor pääsi kaarteen lopussa vastuksetta kärkeen ja hallitsi sen jälkeen oikein varmasti.

Vermon edellisessä startissa hokkikengässä alle odotusten mennyt Black Emperor kuittasi tonnin ykköspalkinnon 2140 metrillä ajalla 17,9a.

“Kyllä se oli lämmityksessä tänään jo sen tuntuinen, kuin kuuluu olla, ja kyllä startissakin kaikki oli oikein helppoa”, Jani Ruotsalainen totesi Sanna Salosen 5-vuotiaasta ruunasta. “Tällä on hirveät liikkeet, eikä se ollut viime talvenakaan ihan parhaimmillaan hokeissa, mutta katsotaan nyt, miten menee tämä talvi.”

Vajaat 800 metriä ennen maalia toisesta parista ulkoa hyökännyt Stay On Top eteni päätöspuolikkaalle lähdettäessä kärjen tuntumaan toiselle radalle ja kesti siitä jääneenä toiseksi niukasti ennen Gold Arrow Webiä, joka käänteli loppukaarteessa taaempaa vapaalle neljännelle radalle ja tuli vahvasti. Neljännestä sisältä myöhään tilaa löytänyt Glint Match spurttasi tuntumaan neljänneksi.

 

Toto4-4: Vähän yli puolet päätöskohteen merkeistä kerännyt Glide On Fire laukkasi ratkaisevan pahoin heti kättelyssä. Toiseksi eniten pelattu Loveya Fashion kiri voittoon, mutta ei senkään juoksu helpoimman kautta mennyt.

Takarivistä viidenteen ulos jäänyt Loveya Fashion menetti puolimatkan jälkeen vielä asemiaan yhden vastustajan väsyessä. Se kiersi päätöstuhannen alkupuolella eteenpäin, jatkoi takasuoralla selässä kolmatta rataa ja iski loppukaarteen puolivälissä voittoisaan kiriinsä neljännelle radalle.

Hannu Torvinen ajoi Anne Luttisen valmentamaa 6-vuotiasta Loveya Fashionia, joka teki 2140 metrillä ajan 18,4a.

“Olen ajanut hevosella kauan aikaa sitten yhden hiitin. Silloin otin vähän tuntumaa siihen, ja nyt pääsi ajamaan sitten kilpaa”, Hannu Torvinen taustoitti. “Hevonen oli oikein hyvä tänään ja varmaan petraa koko ajan, kun vaan saa startteja. Siinä oli pitkä tauko. Tämä voi kehittyä hyvinkin, sillä tässä on paljon hyvän hevosen ominaisuuksia.”

Kiihdytyksessä nopeasti johtoon edennyt Micro Queen sai vetää haluamaansa tahtia. Se ei pystynyt vastaamaan Loveya Fashionin kiriin, mutta piti toiseksi niukasti ennen Lady Nightingalea, joka pysyi taustalla voittajaa pidempään ja kiri lopun lujaa.

Crossfire Alley seurasi Micro Queenin takaa täyttä mahdollisuutta saamatta neljänneksi. Ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta sisältä toiselle radalle ilman vetoapua siirtynyt Sahara Ayanna ei jaksanut otella ihan totosijoista.