Toto65-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto65-1: Eeti 65,33 %, 0,65 e

Toto65-2: 8 Tanpopo 37,36 %, 1,68 e

Toto65-3: 9 Cutthecrap 19,76 %, 6,30 e

Toto65-4: 1 Dalton Hoss 64,63 %, 7,72 e

Toto65-5: 5 Excalibur It 18,54 %, 15,84 e

Toto65-6: 4 Captivate 28,52 %, 19,14 e

 

Voitto-osuudet:

6 oikein 19,14 euroa

 

Vaihto: 152 433,40 euroa

Seinäjoella ja Lahdessa ratkaistu maanantaikierros alkoi kohteiden pelatuimman hevosen Eetin varmalla voitolla.

Toto65-1: Toisessa parissa ulkona tasaisen juoksun saanut Eeti jatkoi viimeisellä takasuoralla vapaasti toista rataa, kun Aronin Muisto painui sen edeltä johtaneen Vinhatuurin ohi kärkipaikalle.

Eeti eteni rauhassa Aronin Muiston rinnalle, hankki loppukaarteessa yliotteen ja piti muut oikein varmasti takana, vaikkei tainnut olla aivan parhaimmillaan.

Valmentaja Jouni Törmäsen ajama Eeti ravasi 2140 metriä aikaan 27,4a, joka on 8-vuotiaan oriin paras noteeraus ryhmälähdöissä. Voltista se on mennyt toista sekuntia vauhdikkaammin.

Pienen porukan hänniltä viimeisellä takasuoralla hyökännyt Hipatsu kiri Eetiä uhkaamatta toiseksi, ja kolmannesta ulkoa vapaasti tullut Lily punnersi Aronin Muiston ohi kolmanneksi.

 

Toto65-2: Eturivin uloimmalta paikalta lähtenyt suosikki Tanpopo kiihdytti vauhdikkaasti, eteni kaarteessa johtopaikan vallanneen Religiousin rinnalle ja pääsi samassa keulaan. Vauhti oli kovaa, sillä koko puolikas taittui 1.09:n lukemiin.

Juhani Tapani sai ajaa alun jälkeen mieleistään tahtia, piti porukan kasassa pitkälle maalisuoraa ja avasi sisäradan vasta sata jäljellä. Religious spurttasi loppuhetket terävästi, muttei ihan ehtinyt ohi.

“Kyllä mä mietin hetken, mitä ukon päässä liikkuu, mutta kai se tietää näköjään, mitä se tekee”, isänsä hevosia Vermon tallilla hoitava Kiia Tapani naurahti. “Tanpopo on ihan mahtava hevonen. Se on maailman miellyttävin hevonen. Sillä kun ajat hiittiä, voit ajaa sekunnilleen sitä vauhtia mitä haluat. Se on helppo ja kauhean kiva hevonen joka tavalla.”

Tanpopon ajaksi 2140 metrin matkalla tuli 16,2a. Religious oli hyvä toinen ennen Pesco Velvetiä, joka toisessa ulkona juostuaan mahtui loppukaarteessa kääntelemään kiriin neljännelle radalle. Kolmannessa sisällä matkannut Overfun Match ei päässyt tulemaan vapaasti ja jäi niukasti neljänneksi.

Viimeisen kierroksen alkupuolella neljännestä parista selässä kirikaistalle lähtenyt Better Boss laukkasi ennen loppukaarretta. Se tuli raville selvittyään lopun lujaa ja ehti vielä tiiviin pääryhmän mukaan.

 

Toto65-3: Noin 800 metriä ennen maalia neljännestä parista hyökännyt Cutthecrap kiri kolmatta rataa ilman vetoapua tasaisen vahvasti maaliin asti ja puristi loppuhetkillä ykköseksi.

Jukka Torvinen ajoi Mia Kjellmanin talliin illan toisen voiton tuonutta Cutthecrapia, joka oli toiseksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 14,8a.

“Hevonen oli huippuhyvä, vähän sellainen kuin mitä siltä jo viimeksi odotettiin”, Jukka Torvinen kehui.

Toista rataa ilman vetoapua juossut Faith In Life runttasi myös tosi rehdisti perille ja hävisi vain vähän.

Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut suosikki Smart Leader joutui vetämään tasaisen reipasta tahtia ja jäi kolmanneksi. Global Treasure seurasi sen takaa tilaa saamatta neljänneksi.

 

Toto65-4: Kierroksen toinen suuri suosikki Dalton Hoss piti sisältä johtopaikan ja veti varmasti maaliin asti, vaikka selästä loppusuoran alussa iskenyt Wille’s Ametist haastoi hyvin ja hävisi vain puoli mittaa.

Ari Moilanen ajoi osaomistaja Leo Mönttisen valmentamaa Dalton Hossia, joka ravasi 2140 metriä aikaan 16,9a.

“Tosi kiva, että ruuna oli pelaajien luottamuksen arvoinen ja onnistui”, Leo Mönttinen iloitsi. “Aku tuntee tuon hevosen, ja startit rupeaa tekemään tehtävänsä. Tämä on vauhdikas hevonen, ja photolainen hevonen kehittyy iän myötä vielä jonkin aikaa.”

Hännillä sisärataa seuraillut Storm Glider hakeutui päätöskierroksella ulommas, käänsi loppukaarteessa vapaille ja kiri kärkikaksikosta hieman jääneenä kolmanneksi.

 

Toto65-5: Avoimeen ryhmään pienimmällä voittosummalla lähtenyt Excalibur It pääsi kiihdytyksessä vaivatta johtoon, vastasi muille tarpeen mukaan ja piti varmaan voittoon.

Ensimmäinen kierros oli maltillinen, mutta kun suosikki Turno di Azzurra iski toisen kaarteen lopussa kolmannesta ulkoa ja eteni seuraavan kaarteen alkupuolella voimalla Excalibur Itin rinnalle, tempo kohosi hetkellisesti tosi rajuksi ja kolmas puolikas kellotettiin 1.10-vauhtiseksi.

Illan toisen voittonsa saavuttaneen Niko Jokelan ajama Excalibur It ravasi 2100 metriä aikaan 14,0a.

“Esitys oli tosi hieno, mutta hyvää esitystä odotinkin”, valmentaja Antti Mäntymäki korosti. “Hevonen on hienossa lyönnissä. Lahden startti oli jo kova startti. Kesäkelit kun tulee, se voi ehkä vielä vähän parantaa.”

Ensimmäisen kaarteen lopulla toiselta radalta Excalibur Itin taakse pudottanut Victory Bonsai pääsi reilua kierrosta myöhemmin vapaasti toiseen ulos, käänsi loppukaarteen alkupuolella kiriin ja nousi voittajaa uhkaamatta toiseksi. Taustalta sisäkautta päätöstuhannella vapaasti tullut Callela Lisbeth eteni kolmanneksi, kun Turno di Azzurra antoi vähän periksi.

 

Toto65-6: Päätöskohteen suosikki Captivate painui auton takaa keulaan, mutta Cantona America eteni kolmatta rataa rinnalle ja tempo pysyi hyvänä.

Captivaten takaa loppusuoran alussa vapaasti irti päässyt M.T.Lara Croft haastoi tiukasti ja hävisi vain täpärästi. Iikka Nurmosen valmentaman ja ohjastaman Captivaten voittoajaksi tuli 14,6a/2140 metriä.

“Captivate on yllättänyt meidät nyt jo monta kertaa”, Iikka Nurmosen kanssa työskentelevä avopuoliso Jenni Tuokko huomautti. “Se tuli hyvässä kunnossa, eikä sen kanssa ole tarvinnut tehdä mitään ihmeitä. Se on kotona lunki hevonen ja on treenannut hyvin koko ajan, minkä se on meillä ollut.”

Viidennestä sisältä turhia kiertelemättä tullut Kalle Kalas kiri kärkikaksikolle selvästi hävinneenä kolmanneksi ennen Luxorious Lordia, joka nousi etukaarteessa sisältä toiseen ulos ja kiersi takasuoralla kuolemanpaikalle. Etukaarteessa neljännestä ulkoa selässä kolmannelle radalle lähtenyt Juiceman ei pystynyt nousemaan tototaistoon.

 

Suosikkipitoisella kierroksella 5 oikein -tuloksilla ei pääse lunastamaan, ja voittoluokan noin 40 000 euron potti siirtyy ensi maanantaille.