Klassisen ikäluokkakilpailun Oulu Expressin ensimmäiset karsintalähdöt ravattiin maanantaina Oulussa.

Lämminveristen puolella finaalipaikoista taistelivat kolmivuotiaat varsat kahden lähdön verran.

Ensimmäisen karsintalähdön suursuosikki Cameron Evo ei pystynyt pitämään sisäradalta keulapaikkaa, mutta eteni sinne pian Hannu Torvisen kannustamana. Antti Ojanperän suojatti Malecon paikkasi laukkansa loistavasti, muttei pystynyt aivan haastamaan keulavoittajaa.

Cameron Evon voittotulos oli 15,0a / 2100 metriä.

“Antin hevonen tuli palan kovaa ja jouduttiin sille vastaamaan, mutta Cameron Evo piti pintansa lopussa varmasti. Finaalista tulee kova lähtö, mutta tämä on petrannut otteitaan”, Hannu Torvinen jutteli voittajahaastattelussa.

Cameron Evon ja Maleconin lisäksi finaalilipun lunastivat Jukka Torvisen ajokki Love You Forever sekä Martti Pellikan valmentama Hard To Trick.

Martti Pellikan toinenkin valmennettava selvitti tiensä finaaliin, kun Little Boss vei nimiinsä toisen karsintalähdön. Tuomas Pakkasen ajokki joutui avaamaan 10,5-vauhtia, mutta sai jatkossa rauhoittaa vauhdin mieleisekseen. Voittajan kilometriaika oli täsmälleen sama kuin Cameron Evolla.

“Little Boss on kesän aikana mennyt kovasti eteenpäin”, hevosen osaomistaja-kasvattaja Heikki Pellikka kehui.

Janne Sorosen ajokki Gravy Train Web kiri toiseksi. Loput finaalipaikat menivät Markku Niemisen valmennettaville, kun Diva Hoss oli kolmas ja Nefertiti Frido neljäs.

Suomenhevosten puolella Oulu Express -kisaajat ovat nelivuotiaita. Oulussa ajettiin yksi karsintalähtö, jonka paras oli johtavan takana matkannut Raggari. Antti Ojanperän suojatti ohitti lopussa keulan Vixuksen ja voitti tuloksella 28,1a / 2100 metriä.

“Raggari ponnisteli mukavasti. Sillä on hyvä vauhti, ja kun se pysyy rauhallisena, niin siitä tulee hyvä hevonen”, Antti Ojanperä sanaili.

Edellä mainittujen lisäksi finaaliin pääsivät Rallan SalamaLikserVirel ja Kömin Lento.

Oulu Expressin finaalipaikoista taistellaan jälleen keskiviikkona, kun Vermossa ajetaan lämminveristen karsintalähtö, jossa on tarjolla viimeiset neljä finaalipaikkaa. Suomenhevosten toinen karsintalähtö ajetaan torstaina Lahdessa.

Finaalit ajetaan 9. päivä syyskuuta Äimärautiolla. Lämminveristen voittaja palkitaan 21 000 eurolla, suomenhevosten paras 15 000 eurolla.