Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 3 Ove 66,37 %, 3,22 e

Toto4-2: 2 Al E.Gador Zet 17,95 %, 7,24 e

Toto4-3: 3 Seppele 19,42 %, 12,39 e

Toto4-4: 12 Trouble Leader 11,20 %, 60,83 e

 

Vaihto: 80 025,52 euroa

Seinäjoen perjantainelkun pankki Ove hallitsi avauskohteen tapahtumia jo alkumatkasta lähtien.

Toto4-1: Voitto ratkesi käytännössä jo alussa, kun Ove pääsi hyvin liikkeelle ja kovin haastaja Glint Match pudotti kaarteessa ulkopuolelta sen taakse. Kaarteen jälkeen tilanne muuttui vielä niin, että Ove liukui vastuksetta kärkeen ja Glint Match jäi taivaltamaan toista rataa ilman vetoapua.

Vauhti kiihtyi uudestaan toisella kierroksella, mutta järjestys ei enää muuttunut. Ove voitti varmasti ajalla 16,0a/2100 metriä, ja Glint Match kiritti tuntumassa maaliin asti ollen erittäin hyvä toinen.

“Hevonen on saanut vähän lähtönopeutta lisää, ja päästiin sit suosiolla keulaan”, Seppo Markkula kertasi. “Viimeinen tuhat tultiin ihan reipasta. Sai koko ajan pientä painetta siinä, mutta hevonen kesti kyllä hyvin ja voitti suht helposti. Se olisi jatkanut vieläkin samaa vauhtia, eikä se ollut väsynyt maalissa.”

Täysosuma oli Jarmo Niemelän 7-vuotiaalle Ovelle neljäs peräkkäin. Niistä kolme on tullut tämän vuoden puolella.

Muiden osalta tilanne eli loppuun asti. Matkalla sisäradan jonossa viidentenä seuraillut BWT Duracell hakeutui päätöspuolikkaalla reilusti ulommas, kiri loppuhetket tosi lujaa ja ehti monen vastustajan ohi kolmanneksi.

 

Toto4-2: Keskipitkällä matkalla ajetussa lämminveristen päälähdössä nähtiin kilvanajoa, kun takamatkalta hyvin lähtenyt suosikki Still Loving You pääsi etenemään vapaasti toista rataa ja tuli puolikkaan jälkeen voimalla johtavan Callaway Scoopin rinnalle. Kärkipaikka ei ollut tarjolla, ja Still Loving Youn yritys päättyi toisessa kaarteessa laukkaan.

Sisällä kolmantena aloittanut Al E.Gador Zet nousi kolmanteen kaarteeseen mentäessä vetämään toisen radan jonoa. Se ei pyrkinyt haastamaan keulahevosta, kunnes viimeisellä takasuoralla löi pökköä pesään ja painui ennen loppukaarretta johtoon.

Tasaisen juoksun toisella radalla saanut The Swede eteni loppukaarteessa Al E.Gador Zetin kannoilla tämän taakse sisälle ja käänsi maalisuoralle tultaessa uudestaan kiriin, muttei ihan päässyt ohi.

“Hevonen on uskollinen palvelija ja tekee aina kympin työtä”, Erkki-Pekka Mäkinen kiitteli Al E.Gador Zetiä. “Ja aika hieno taktinen ajosuoritus. Still Loving You tuli siinä Anttia prässäämään, ja arvasin, että hänen hevonen ei enää makeimmillaan siinä loppumetreillä sen takia. Tein ratkaisun siinä, kun kaverit rupesi nousemaan sieltä takaa, että yritän ajaa tällä kuolemassa rauhassa, mikä nyt ei ole välttämättä tällä hevosella maailman helpoin suoritus. Onnistuttiin hyvin ja lyötiin kaasu pohjaan tuolla takasuoran puolivälissä. Yllättävän hyvä vastus saatiin vielä.”

Toiseksi eniten pelattu Al E.Gador Zet teki 2600 metrillä tasoitusennätyksensä 16,3. Voitto oli 7-vuotiaalle ruunalle tälle kaudelle ensimmäinen, kun startteja on takana kolme.

Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta taustalle pakitellut Sahara Rouge tuli hyvin perille ja puristi väsyneiden ohi kolmanneksi.

Still Loving You selvisi laukkansa jälkeen vielä The Sweden taakse ja sai täyden mahdollisuuden, mutta voimat eivät riittäneet enää totosijalle.

 

Toto4-3: Neljä hevosta erottui laukkojen sävyttämässä lähdössä muusta porukasta jo avauspuolikkaalla, eikä takaa ollut mahdollisuutta nousta kärkikamppailuun, kun johtopaikalla juossut Seppele kiristi vauhdin toisella kierroksella kirkkaasti tähtilukemiin.

Lähdön suosikki Kilmisteri nousi ensimmäisen kaarteen jälkeen neljänneltä sijalta toiselle radalle, eteni kärjen tuntumaan ja pudotti toisen kaarteen jälkeen keulahevosen taakse, josta käänsi seuraavan kaarteen alkupuolella uudestaan rinnalle.

Kilmisteri yritti haastaa Seppelettä, mutta loppusuoran avautuessa tullut laukka päätti kärkitaiston sen osalta. Sisärataa sujutellut Marin Tase sai sen jälkeen tilaisuuden, mutta Seppele piti varmasti.

Antti Tupamäki ajoi Keijo Ahosen Seppelettä, joka ravasi 2100 metrillä ennätyksensä 30,2. Voitto oli kuusivuotiaalle oriille ensimmäinen, mutta kyvyt oli tiedossa ja se oli kolmanneksi pelatuin.

“Ei jäänyt varmaan viimeiseksi voitoksi. Kyllä tällä kumminkin ravi käy, ja yrittääkin vielä ihan hyvin”, Antti Tupamäki kehaisi. “Se on hyväsukuinen, ja valmentaja-omistaja Ahosen Keijo on oikein tuttu mies. Sillä on meillä toinen hevonen, ja oikeastaan kaikki tämän startit on tullut seurattua. Ja oikeastaan 5-vuotiaanakin, kun näin niitä ensimmäisiä startteja ja se avasi voltista 27-vauhteja, niin oli lahjakkaan oloinen hevonen.”

Sisällä toisena ja kolmantena matkannut Mattilan Touho siirtyi toiseksi viimeisessä kaarteessa Kilmisterin perässä toiseen ulos, muttei pysynyt päätösvaiheessa enää mukana ja seuraili Kilmisterin laukattua selvästi kolmanneksi.

 

Toto4-4: Ensimmäisen takasuoran aikana viidennestä parista keulaan asti leiskauttanut Trouble Leader sai vetää täysin rauhassa, eikä voitto ollut 1.11-vauhtisessa lopetuksessa uhattuna.

Illan toisen voittonsa ajanut Hannu Hietanen ohjasti Petri Klemolan valmentamaa Trouble Leaderia, joka oli neljänneksi pelatuin ja teki 2100 metrillä ajan 16,4a.

“En osannut arvata, että noin menee, mutta katoin siinä ekalla takasuoralla sitten, jotta vauhti hiljeni ja oli sellaiset hevoset siellä keulapäässä, että on mahdollista, että päästään keulaan, ja niin kävi. Kyllä sen jälkeen oli oikein tosi helppoa”, Hannu Hietanen myhäili.

“On noussut nyt kyllä tosi kovaan kuntoon. Oli viimeksi kovassa lähdössä tosi hyvä laukan jälkeen, ja nyt jatkoi vielä siitä. Se ravaa nyt helposti ja jaksaa oikein hyvin.”

Viisivuotias Trouble Leader on voittanut kaikkiaan jo yksitoista kertaa. Toistaiseksi arvokkain osuma tuli Kymenlaakso-ajon karsinnassa. Finaali meni pieleen lähtösuoralla tulleen erittäin pahan laukan myötä.

Ensimmäisen kaarteen jälkeen johtoon edennyt Kat’s Commander luovutti paikan Trouble Leaderille. Se ei pysynyt maalisuoralla ihan tämän mukana, mutta torjui kolmannesta sisältä ulkokautta kirineen Blue Flashin ohitusyrityksen ja piti toiseksi.

Sisäradan jonossa seuraavana matkannut suosikki Nemea Facade sai tulla loppusuoran vapaasti, mutta tyytyi huippuvauhdissa seuraamaan neljänneksi.

Feeling Dream menetti mahdollisuutensa lähtösuoran laukkaan. Niin ikään tauolta palannut Vinci Power pakitteli kaarteen jälkeen ulommilta radoilta hännille ja oli vaisu.