Keskiviikkoillan T65-kierros päättyi suurkilpailuun Tammaderbyyn. Siinä keula oli valttia eli voitto meni Kiikku’s Chancelle.

Arvid Åvallin Tammaderbyn finaalin alkumetreillä käytiin kivenkova taisto keulapaikasta. Juha Utala pyrki pitämään Kiikku’s Chancen rattailla sisäradan edun, mutta Pekka Korpi hamusi myös piikkiin Arctic Modelin kyydissä. Utala veti pitemmän korren, ja tämä osoittautui ratkaisevaksi.

Korpi tyytyi paikkaan keulahevosen takana, ja kun kolmossuosikki Fashion Duo oli jo sisäradalla, avaimet lyötiin Utalan kouraan. Lopussa Kiikku’s Chance piti varmasti, vaikka tamma ei mitenkään irronnutkaan vastustajistaan. Loppupuolikkaan vauhtikin oli reipasta: 10,0-tahtia keulahevoselle. Suurin uhka tuli ulkorataa, kun Teemu Keskitalolle siirtynyt Forsberg kehitti kirikierroksen kolmannen radan vetojuhtana mahtispurtin johtohevosen tuntumaan.

“Kiikku’s Chance ei lähtenytkään lopussa niin iloisesti, kuin kuvttelin, kun olin pidellyt sitä koko ajan”, Utala kertoi.

Voitto oli nuoren hollolalaisvalmentajan Christa Packalénin, 23, uran suurin, vaikka hyvin on mennyt tähänkin saakka. Tammderbyn ykköspalkinto oli 25 000 euroa, ja molemmat valmentaja ja tamma ovat lupaavia tulevaisuudessakin.

“Vaikka hevonen on noin hyvä, aina tällainen yllättääkin”, Packalén sanoi.

“Seuraavaksi mennään reilun viikon päästä kotiradan Jokimaan Best Ladyyn, jos tamma palautuu normaalisti.

Vermon kylmäveristen Suomen Cupin karsinnassa nähtiin upea 21-vauhtinen kiritaisto keulaan edenneen Pyörylän Paronin ja rinnalla myllyttäneen Veetulin kesken. Veetuli oli maalilinjalla reilun turpakarvan verran edellä Matti Nisosen kannustamana.