Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 3 Pärttyl, 25,32 %, 0,85 euroa
T0t065-2: 10 Vixpress Li, 36,33 %, 1,93 e
Toto65-3: 7 Was Vegaz, 30,49 %, 6,03 e
Toto65-4: 4 Veeran Poika, 29,27 %, 20,00 e
Toto65-5: 5 Minto’s Don Juan, 34,76 %, 48,41 e
Toto65-6: 8 Sand Pirate Ås, 1,28 %, 1426,67 %

Kuusi oikein -voitto-osuus 1426,67 euroa
Viisi oikein 10,95 e

Vaihto: 204 094,30 euroa

V-divisioonakarsinta käynnisti maanantain Magic Mondayn Toto65-jackpotkierroksen. Joensuussa ajetun kohteen parhaaksi piti Jouko Tarvaisen suojatti Pärttyl.

Toto65-1: Kiihdytyksessä nähtiin paljon laukkoja, ja Jouko Tarvainen nappasi keulapaikan valmentamansa Pärttylin rattailla. Lähdön suosikkikaksikko taivalsi heti alussa rinta rinnan, kun kohteen pelatuin osallistuja Milrid pääsi takarivistä hyvin läpi ja toiselle ilman vetoapua.

Mainittu kaksikko väänsi voiton kohtalosta maalisuoralla, eikä Pärttylillä ollut vaikeuksia hallita kohdetta maaliin asti voittoajalla 29,2a/2140 metriä.

”Vihoviimein, kun löytynyt oikeat aakkoset, tuntuu mahtavalta kyllä”, Jouko Tarvainen aloitti. ”En hengittänyt ensimmäiseen sataan metriin, kun laukkapeikko on aina. Tilanteita oli, mutta hyvin hevonen oppinut lähtemään, kai alettava luottamaan siihen itsekin. Yllättävän mahtava moottori on tällä.”

Esa Holopaisen ohjastama Rallin Muisto seurasi 2. ulkoa kolmospalkinnolle.

Toto65-2: Porin ensimmäisen kohteen voittomatsi käytiin suuryllätystä hakeneen Bewitch Boyn ja Vixpress Li:n välillä, vaikka suosikki Freelancer sai hääriä kärkipaikalla II divisioonakarsinnassa.

Olli Koivusen ajokki Freelancer näytti astuvan kärkeen heti, mutta meni vinoksi, jolloin sisäradan Haras Du Pinin ohittaminen kesti lyhyellä matkalla etusuoran alkuun asti. Freelancer avasi kymppiä, mutta toisen puolikkaan se sai vetää 19-kyydillä. Siltikään se ei otellut lopussa voitosta.

Toisesta ulkoa iskenyt Bewitch Boy oli pitkään voitossa kiinni, mutta 4. ulkoa hurjasti kirinyt Vixpress Li ehti kakkossuosikkina niukkaan voittoon. Tuomaristo siirsi Bewitch Boyn lopulta nelossijalle, joten Freelancer oli hopealla, Haras Du Pin kolmas.

“Hevonen tuli lujaa maaliin, enkä korvia vielä aukaissut. Aikalailla jäi oljenkorsia käyttämättä”, voittajan ohjastaja-valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen kertoi.

Toto65-3: Joensuussa oli lyhyen kohteen vuoro, jossa ajettiin alussa tosissaan kilpaa. Lauri Turunen puolusti sisäradalta kärkipaikkaa, eikä Erica Field päässyt sen ohi. Kolmatta rataa marssinut Was Vegaz näytti jäävän ensin toiselle ilman vetoapua, mutta Janne Räisänen painosti itsensä kärkipaikalle 10,0-vauhtisen avauksen päätteeksi.

Eero Ovaskaisen suojatti Was Vegaz sai vetää toisen puolikkaan 20-kyydillä. 2. ulkoa iskenyt suosikki Rebel Rapid pyrki maalisuoralla voittomatsiin mukaan, muttei saanut otetta ja pilasikin lopulta laukkaan.

Was Vegazin kauden neljäs tikku tuli ajalla 14,4a.

Toto65-4: Kierroksen pelipankki Morison jäi kylmäveristen II divisioonakarsinnassa voitotta, vaikka sen tilanne näytti vielä maalisuorallakin loistavalta.

Morison otti 20-vauhtisessa avauksessa kärkipaikan, muttei missään vaiheessa saanut vetää mitään hölkkätahtia, kun Riipinen loi kolmannelle painetta Morisonille ja toisen radan vetäjälle Enrikolle.

Viimeisellä takasuoralla Morison lähti muista irti, ja silloin se vaikutti karkaavan. Veeran Poika oli 2. ulkona pitkään vailla kiritilaa, mutta ne saatuaan lähti halukkaasti saavuttamaan Morisonia. Hannu Hietasen ajokki tavoitti Morisonin maalisuoralla, ja tämä sortui laukalle, jolloin Veeran Poika voitti helposti.

“Toinen tuli rinnalle, ja varmaan käskettiin lopussa vähän. Se ei kestä sitä. Matkavauhti oli kovaa, joten hurjan suorituksen teki”, Morisonin valmentaja Siru Juutinen kertoi Morisonista.

Toto65-5: Lämminveristen II diviosioonakarsinnassa suosikki Minto’s Don Juan pääsi marssimaan keulaan, josta ei erehtynyt, vaikka alkumatka oli reipasvauhtinen.

Esa Holopaisen ajokki Piedmont johti alun, mutta laski 1. takasuoran alussa Minto’s Don Juanin eteensä. Henri Bollströmin ajokki hallitsi siitä valmentaja-omistaja Minna Piirosen iloksi perille.

“Pikkuisen pelotti, kun alku meni noin älyttömän raa´aksi. Kovimmat vastustajat saivat helpompia juoksuja, mutta hyvä näin”, Minna Piironen totesi.

Minto’s Don Juanin kauden kahdeksas ykköstila tuli ajalla 14,6a.

Piedmont seurasi tilaa saamatta toiseksi, Elliot Web oli kolmas.

Toto65-6: III divisioonakarsinta päätti ajot. Rivin arvo nousi tuntuvasti, kun lähdön vähiten pelatuin Sand Pirate Ås kiri suuryllätykseen.

Hannu Hietanen latasi Spanish Rosen kanssa kovat piippuun, eikä Jarmo Saarelan ajokki Cousin Evert pystynyt pitämään kärkipaikkaa sisäradalta.

Spanish Rose avasi alta kymppiä, eikä hillinnyt tahtiaan kauheasti jatkossakaan. Kenttä kääntyi lopussa, ja Jussi Tomperin suojatti Sand Pirate Ås kuittasi niukasti Spade Ace Fridon.

Sand Pirate Åsin uran toinen ykköstila tuli ajalla 13,2aly.

“Maili ei sen matka, ja juoksu meni hyvin. Se on aika täydellinen hevonen. Pitäisi melkein leikkihevonen ottaa, jos haluaisi kiltimmän kuin tämän”, Reetta Eve kommentoi hopeamitalisti Spade Ace Fridoa.

Suosikki Anni Sue ei ollut 2. ulkoa tasollaan.