Neljävuotiaiden suomenhevosten ylivoimainen kärkinimi Parvelan Retu voitti myös ikäluokan toisen suurkilpailun, Kaustisella perjantai-iltana järjestetyn Pikkupelimannin.

Auton takaa kiihdyttäminen ei ole Parvelan Retulle vielä tuttua, ja Hannu Torvinen otti alkuvaiheet korostetun varovasti, mutta karsinnasta poiketen hän teki ratkaisun jo toisen kaarteen lopulla.

Suuri suosikki sai edetä puolimatkassa vastuksetta johtoon asti, minkä jälkeen kamppailtiin vain muista sijoista. Parvelan Retu tiivisti tahtia loppua kohden ja kasvatti tienestinsä kymppitonnin ykköspalkinnon myötä lähes 43 000 euroon. Ajaksi kirjattiin 2100 metrillä 28,2a.

“Hevonen on oikein juoksija ja tosi nopea, se ehkä erona muihin, kun tämä menee tällä hetkellä pikkuisen kovempaa”, Hannu Torvinen kehui.

Parvelan Retu on Liisingin ja Maiskauksen poika, jonka kasvattaja on Marjo Vanninen. Se on kuitenkin syntynyt Petri Laineen tallissa, ja Laine on omistanut sen alusta asti Ismo Koskisen sekä Mikko Seppälän kanssa.

Ensimmäisessä startissa tuli 3-vuotiaana pussiin juuttumisen myötä kolmas sija, mutta sen jälkeen Parvelan Retu on voittanut kaikki kymmenen kilpailuaan.

“Se tekee just sen, mitä valmentaja pyytää, ei mitään ylimääräistä”, Petri Laine kiitteli. “Hevonen tuntuu vaan parantavan, kun saa startteja. Se on maksettu kaikkiin kilpailuihin, harmi vaan vastustajille.”

Parvelan Retu esiteltiin tämän päivän lehdessä Kuukauden hevosena.

Jouni Miettisen valmentama Jättipotti Pee nosti tasoaan reilusti ja kiri vahvasti toiseksi. Esa Holopaisen ajama ori lähti toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä parista selässä kolmannelle radalle, jatkoi loppukaarteessa vapaata rataa ja tavoitti vahvalla loppuvedollaan Suven Sametin, joka putosi lopussa Parvelan Retun kyydistä.

Kolmatta rataa kuolemanpaikalle edennyt Landen Reino oli hyvä neljäs vain vähän totosijasta jääneenä. Jättipotti Peen edellä kolmatta rataa kiertänyt Säihkeen Sähinä ei vauhdin kiihtyessä saanut kunnolla tuntumaa kärkeen ja pilasi laukkaan loppukaarteessa.

Perjantai-illan Toto65-kierroksen tapahtumista enemmän seurantajutussa.