Ikäluokkansa suurkilpailuja suvereenisti hallinnut Parvelan Retu ylsi myös suomenhevosten kriteriumin voittoon Teivossa.

Kiihdytyksessä Iikka Nurmosen ajama Stallone piti keulapaikan, kun lujaa niin ikään avannut Viisori sortui laukalle. Hannu Torvinen ei yrittänytkään matkan aikana keulaan Parvelan Retun kanssa, vaan matkasi suursuosikin kanssa 3. sisällä ensimmäisen kierroksen lopulle asti, kunnes nousi toiselle ilman vetoapua.

Viimeisellä takasuoralla Parvelan Retu iski tosissaan Stallonen kimppuun. Nelivuotias kävi hieman edellä, mutta Stallone vastasi. Parvelan Retun uusi hyökkäys maalisuoralla toi halutun tuloksen, ja Petri Laineen valmennettava vyöryi parhaaksi.

”Koitettiin seurata tilannetta. Meillä hevonen oli tosi rauhallinen, ehkä jopa ylirauhallinen. Jollain tapaa se oli kivakin, kun viimeksi oli tosi paineissaan”, Hannu Torvinen näki. ”Tiukoille meinasi mennä, mutta Retu hoiti homman hyvin. Vastustaja oli tosi kunnioitettava.”

Valmentaja Petri Laine pääsi ääneen seuraavana.

”Joutui poika näyttämään, että mihin pystyy. Luotin, että se ohitse tulee kumminkin. Uskon Parvelan Retun vielä kehittyvän. Varsa kun on, miksei kehittyisi vielä. Treenissä ei ole vielä kovin tiukalle laitettu, ja eikös iän myötä kehity.”

Marjo Vannisen kasvattama Parvelan Retu ansaitsi voitostaan 57 000 euroa. Lakos Team Ay omistaa voittajan. Parvelan Retun voittotulos 2100 metrin kisassa oli 25,9a.

Kaukana kärkiparin jälkeen kolmanneksi ylsi Jukka-Pekka Kauhanen valmentamansa Säihkeen Säpinän kanssa.

Lämminveristen kriterium ajettiin myöhemmin. Juttua lähdöstä löydät täältä.