Ainoastaan uransa avausstartissa tappion kokenut ori kasvatti kauden avauskisassaan voittoputkensa jo 26 täysosuman mittaiseksi.

Teivossa ravattu Mauri Tuurnan ajo oli suuren mielenkiinnon kohteena, vaikka viivalle asettui poisjääntien myötä vain viisi hevosta. Katseet kiinnittyivät erityisesti ennen lauantaita 25 peräkkäistä voittoa ravanneeseen Parvelan Retuun.

Voittokone oli luotettu 75-pelissä suureksi suosikiksi, mutta Petri Laineen valmennettavaan luottaneiden syke kohosi varmasti, kun Parvelan Retu laukkasi lähtöön. Ori löysi ravirytmin kuitenkin nopeasti ja sai muun porukan kiinni ensimmäisellä takasuoralla.

Keulapaikalla tempoa takoi lähdön ainoana tammana 20 metriä muiden edeltä startannut Suven Sametti.

Toiseen kaarteeseen asti lähdön osallistujat matkasivat jonomuodostelmassa, kunnes Hannu Hietasen ohjastama Wanttera nousi toisen radan veturiksi. Parvelan Retu liimautui sen kantaan toiseen ulos. Selvästi odotettua vaisummin esiintynyt Stallone puolestaan jäi sisäradalle.

Kierros ennen maalia Wanttera laukkasi, joten Hannu Torvisen ohjastama suosikki sai vapaan väylän eteensä.

Viimeisellä takasuoralla Parvelan Retu oli edennyt aivan Suven Sametin rinnalle, ja vauhti alkoi kiihtyä. Maalisuoralle kärkikaksikko kaartui rinta rinnan. Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Suven Sametti pisti tiukasti kampoihin, mutta ei pystynyt torjumaan Parvelan Retun loppurynnistystä. Niinpä Petri Laineen valmennettavan uskomaton voittoputki jatkui edelleen.

”Täytyi sen taas antaa näköjään pieni tasoitus muille, mutta täytyy todeta, että on se uskomaton hevonen”, Laine ihasteli oriin menoa radan voittajahaastattelussa. ”Joutui kuitenkin viimeisen kierroksen juoksemaan johtavan rinnalla. Hevonen oli katoksella sitten niin rauhallinen, että ajattelin, ettei kaikki ole kunnossa. Kyllä se vain tsemppaa, kun on tosipaikka.”

Laine raportoi myös Parvelan Retun talven menneen hyvin, kuten avausstarttikin osoitti. Samalla valmentaja paljasti Suur-Hollola –ajon olevan yksi tämän vuoden tavoitteista.

”Siellä joudutaan kohtaamaan isot, mutta ei ne karkuun juokse, jos kaikki on kohdallaan.”

TotoTV:n lähetyksessä kuultiin lähdön jälkeen mielenkiintoisia asioita. Tallialueelta raportoineen Jere Törmäsen mukaan Stallonelta irtosi toinen etukenkä ensimmäisellä takasuoralla, joka selittää odotettua vaisumman esityksen.

Tapio Perttunen puolestaan kertoi Törmäsen haastattelussa, että kuusivuotiaalla Suven Sametilla aiotaan mahdollisesti kokeilla jo tänä vuonna kuningatarkilvassa, jos hevonen on kesällä hyvässä kunnossa.