Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 10 Pascha Tilly, 14,36 %, 0,90 euroa
Toto64-2: 6 Mopoheikki, 36,61 %, 2,20 e
Toto64-3: 4 Nenuphar Noir, 39,74 %, 4,70 e
Toto64-4: 12 North Lexus, 20,22 %, 15,50 e
Toto64-5: 5 T.Rex, 40,49 %, 26,20 e
Toto64-6: 10 Perfect Leader, 2,13 %, 1261,50 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1261,50 euroa
Viisi oikein 5,80 e

Vaihto: 539 762,54 euroa

Jari Kinnusen suojatti Pascha Tilly esitti terävän kirin Toto64-avauskohteessa Vermossa.

Toto64-1: Kiihdytys oli reipas. Siinä mentiin kaarteeseen kolmirinnan, kun Tommi Kylliäisen ajokki Red Finger, Juha Utalan kuskaama Kalle Kalas ja Markus Dahlströmin ajama suosikki Exuberance avasivat vauhdikkaasti. Kalle Kalas laukkasi rintamasta, jolloin Exuberance leiskautti kärkipaikalle 10,5-vauhtisessa avauksessa.

Ari Moilasen ajokki Luxorious Lord jäi johtohevosen kupeelle, eikä matkavauhti mennyt hitaaksi, kun avauslenkki mentiin nopealla radalla 13,5-kyytiä.

Hannu Torvinen teki ensimmäisenä ratkaisun 3. ulkoa Stardust Fibberin kanssa kirilenkin alussa. Pascha Tilly sai siitä vetoapua, jota ei olisi Jari Kinnusen mukaan edes tarvinnut. Maalisuoralla Pascha Tilly liikkui ylivoimaista vauhtia, jolloin se ehti hänniltä näyttävään voittoon tuloksella 14,0a/2100 metriä.

”Kaikki meni kuten ennakkoon aavistin, ei mitään yllätyksiä”, Jari Kinnunen totesi. ”Arvelin, että Hannu kääntää eteen, ja saadaan vetoapua. En olisi sitä tarvinnut, hevonen olisi lähdön ilmankin vienyt. Pascha Tilly on nyt terve, silloin se on tällainen.”

Voittajan kasvattaja on Stall Tilly Ab. Sen omistavat Vesa Linna, Matti ja Sami Tomperi.

Kolmossuosikin jälkeen toiseksi runttasi Luxorious Lord. Exuberance sai tyytyä kolmospalkintoon.

Toto64-2: Kylmäveristen kohde oli Teemu Okkolinin tallin juhlaa, kun kaksi ensimmäistä maaliin tullutta kilpailivat Okkolinin nimen alla.

Juha Utala ohjasti Kukkarosuon Mattia, joka piti sisäradalta keulapaikan aluksi. Teemu Okkolin ohjasti tallin hevosista suosikki Mopoheikkiä, joka painui tallikaverin ohi kärkipaikalle avauspuolikkaan loppumetreillä.

Ravisävelen löytänyt Mopoheikki lisäsi kärjessä kaasua hiljalleen maalia kohti, eikä se saanut oikeastaan minkäänlaista uhkaa vastustajiltaa, vaan irrotti niistä maalisuoralla.

“Kukkarosuon Matilla jäi pykälä silmään alussa. Yritin ajaa mahdollisimman varovaisesti ohi. Molemmat hevoset ovat hyvässä kunnossa, jolloin jaksavat mennä vähän alussa ja myös lopussa”, Teemu Okkolin jutteli. “Mopoheikki tosi varmasti menee, eikä ainakaan kyytiin tuntunut yhtään epävarmalta. Tällä on kykyjä paljon, se menee pintakaasulla tässä kohtaa.”

Suosikki Mopoheikki ravasi 2100 metriä aikaan 30,0.

Kukkarosuon Matti meinasi laukata maalisuoralla, mutta Juha Utala taituroi sen ravilla maaliin toisena. Toista rataa vetänyt Mikimani puristi kolmanneksi.

Toto64-3: Antti Teivaisen ajama Nenuphar Noir jatkoi voittojen tiellä keulajuoksun päätteeksi.

Harry Fribergin valmentama Nenuphar Noir lähti rivakasti liikkeelle ja ohitti sisäradan Piri-Pirin helposti. Suosikki sai vetää kärjessä avauslenkin todella maltillisesti, kunnes Hannu Torvinen kierrätti kakkossuosikki Bluehill’s Fighterin rinnalle.

Kolmas puolikas mentiin kovinta kyytiä, mutta maalisuoralla Antti Teivaisella ei ollut kiirettä, kun Bluehill’s Fighter hyytyi rinnalta, ja Piri-Piri vaani takana. Se pääsi lopussa irti, mutta Nenuphar Noir piti varmaan voittoon.

“Hevonen lähti hyvin liikkeelle itsestään. Viimeisellä tuhannelle lähdettäessä vauhti kiihtyi selvästi, mutta olin luottavainen viimeisellä puolikkaalla. Hyvä paine tuli hevoseen, ja tarkkailtiin, kun Arilla oli hyvävoimainen hevonen takana”, Antti Teivainen selosti.

Santtu Raitala kuskasi Zumu De La Vegan piippuhyllyn paikalta kolmanneksi.

Toto64-4: Olli Koivusen ohjastama North Lexus kiri hänniltä voittoon, vaikkei juoksunkulku suosinut sitä ollenkaan.

Antti Teivainen oli jälleen alussa terävänä ja lennätti Hunters Heron keulaan. Risto Väre kyseli kärkipaikkaa Leon Cogerin kanssa, mutta Teivaisen vastaus oli aluksi kielteinen. Leon Coger pääsi keulaan kuitenkin toisessa kaarteessa, kun kyseli paikkaa uudestaan.

Leon Coger oli tällä kertaa kärjessä rauhallinen, ja veti maltillista kyytiä. Pateja sillä ei voittomatsiin kuitenkaan ollut.

North Lexus oli hännillä tukalan tilanteen edessä, mutta niin vain Olli Koivusen ajokki ehti viime metreillä johtavan rinnalla juosseen Dreamy Chipin ohi.

“Jäätiin tosi kauas, ja ensimmäisellä takasuoralla oli melkein onnettomuus lähellä, kun kärki jarrutti kovasti, ja siitä tuli haitariliike”, Olli Koivunen kertoi. “Hevoselta huippusuoritus, kun piti ravilla. Sen jälkeen tuntui koko ajan, että ollaan liian kaukana, mutta hyvin tuli ruuna loppuun asti. Se on älyttömän nopea ja aika rehtikin. Tulee aina loppuun asti ja tekee parhaansa. Vähän kun se vielä kehittyy, on oikeinkin mielentiinoinen hevonen juurikin tuon nopeuden takia.”

Suosikki Ergo Am ei pystynyt voittotaistoon 2. ulkoa.

Toto64-5: Kultadivari päättyi Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavien juhliin, kun T.Rex voitti ja Star Martini oli toinen.

Mika Forssin ohjastama T.Rex kiihdytti heti alussa ohi Ranch Newmanin. Antti Teivainen kierrätti Star Martinin johtavan rinnalle, jolloin lähtö oli niin sanotusti lukittu.

Ensimmäiset 1500 metriä mentiin melkoista hölkkätahtia, joten oli selvää, ettei takaa tulla. T. Rex piti keulapaikalta 12,0-lopetuksessa helposti pintansa.

“T.Rex oli ruudikas alusta loppuun, mutta ei kai se parhaimmillaan ole”, Mika Forss näki. “Mielenkiinnolla odotellaan kesäkelejä, jos hevonen pysyisi tällaisena. Olen oppinut luottamaan hevoseen, jolla on potentiaalia tosi paljon. T.Rex kun saisi oikeita kovia lähtöjä, olisi kiva nähdä, toisiko se pykylän lisää, vaikka hyvä on tällaisenakin.”

Toto64-6: Paljon peliä keränneiden voittajien parissa sujunut kierros päättyi suuryllätykseen, kun Iikka Nurmonen kuskasi Perfect Leaderin voittoon.

Santtu Raitalan ohjastama Ghaliya Web otti keulapaikan, josta myös ajettiin. Jukka Torvinen kierrätti kierroksen pelatuimman hevosen Casimir Toffin toisella puolikkaalla rinnalle, mutta se ei pystynyt parhaimpaansa.

Ghaliya Web oli pitkään voitossa kiinni, kunnes Iikka Nurmosen ajama Perfect Leader sai kiritilat 4. sisältä, ja ensimmäistä kertaa jenkkikärryt perässä ravannut liikkui loppumetrit ylivoimasta vauhtia.

“Kiltti juoksu saatiin, ja hevonen kiitti lopussa. Se spurttasi tosi terävästi loppusuoran, kun päästiin kääntämään. Oikein mukava tuttavuus”, Iikka Nurmonen hehkutti Veikko Kotirannan valmennettavaa.