Otto Salojensaari on ostanut varsavuosina loistaneen Pertturin ja 6-vuotiaan ori Akiminin.

Molempia hevosia valmentaa Salojensaaren lapsenlapsi Terno Grönstrand. Salojensaari sopi 7-vuotiaan Pertturin kaupasta hevosen edellisen omistajan ja valmentajan Leo Mönttisen kanssa kesäkuun puolivälissä Kouvolan Toto76-raveissa.

”Kouvolan startissa se ei ollut täysin terve. Meillä on ollut hevosissa hieman räkäisyyttä, ja Pertturi palautui startin jälkeen huonosti. Sillä oli varmasti keuhkoputkissa vähän räkää, minkä vuoksi se oli niin huono startissa, vaikka oli tietysti kovassa avauksessa”, Leo Mönttinen kertoo.

Kouvolassa Pertturi juoksi keulassa ensimmäisen puolikkaan 21:tä, mutta väsyi ja jäi yhdeksänneksi.

Pertturi ravasi toukokuun alussa valiojuoksijaksi uudella ennätyksellään 24,8ke. Ruunan viimeisin ykkössija on Ilkka-ajon voitto parin vuoden takaa.

”Odotan siitä sellaista 22:n hevosta. Saa nähdä sitten, kuinka käy”, Otto Salojensaari sanoo.

Valmentaja Terno Grönstrandin mukaan Pertturin ja Akiminin kanssa ei ole tarvinnut tehdä mitään erikoista, koska hevoset ovat jo valmiiksi hyvin treenattuja.

Pertturia on enimmäkseen vain uitettu, jotta hevosen hengitystiet on saatu puhtaaksi limasta. Ruuna starttaa viikon päästä sunnuntaina Kauhajoen paikallisraveissa.

”Sieltä on hyvä aloittaa. Saa vähän katsoa vehkeitä ja muita. Sitten varmasti aletaan ajaa 76-lähtöjä niin kauan, kuin se pääsee niihin mukaan. Sillä on muutamasta tuhannesta kiinni, ettei se pääse juoksemaan enää niitä 40 000 euron sarjoja”, Grönstrand kertoo.

Akiminillä aiotaan startata tasaisesti kilpaa, ja se juoksee seuraavaksi Kaustisen T76-raveissa. Ori on juossut tällä kaudella kolme starttia ja voittanut kahdesti. Sen ennätys on 30,8ke.

”Akimin on erikoisen lahjakas hevonen. Kun näen hyvän hevosen, niin kyllä sen aina ostan”, Etelä-Pohjanmaalla asuva Otto Salojensaari toteaa.