Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Piece Of Glory, 22,17 %, 2,71 euroa
Toto65-2: 5 Diori, 4,12 %, 37,66 e
Toto65-3: 16 Crossfire Annie, 17,70 %, 158,26 e
Toto65-4: 11 Knows Everything, 16,01 %, 587,22 e
Toto65-5: 11 Por Nie Rock, 21,78 %, 1745,36 e
Toto65-6: 6 Dream Girl, 4,38 %, 62833,19 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 62833,19 euroa
Viisi oikein 242,85 e

Vaihto: 168 551,88 euroa

Raviliiga Pelicansin Piece Of Glory voitti Vermossa käydyn nelivuotiaiden Derbyn Tammasuosikki –lähdön, joka käytiin kuusvitosen kärkeen.

Toto65-1: Jarmo Saarelan ajama Club Nord Yankee lähti sisäradalta rivakasti matkaan, mutta valjakko kelpuutti Pekka Korven ajaman Arctic Emman eteensä, jolta piikkipaikan puolestaan pokkasi Henri Bollströmin naruttelema Sahara True Lies.

Sahara True Lies sai tehdä mieleisensä juoksun, kun pitkään mentiin seitsemän tamman lähdössä jonomuodostelmassa, kunnes Jarmo Saarela päätti nostaa Club Nord Yankeen kierros juostuna toiselle ilman vetoapua.

Voittovääntöön ei ollut Club Nord Yankeella johtavan rinnalta rahkeita. Sen takana mukavan reissun saanut Piece Of Glory kiri loppua parhaiten ja voitti kakkossuosikkina helposti 2620 metrin ajalla 15,1a.

”Saatiin selkä eteen ja päästiin toiseen ulos, vaikka alussa oltiin kaukana. Tamma on kuuman livakka, että otettiin alku rauhassa. Lopussa kokeiltiin mihin rahkeet riittää, tänään riitti hyvin. Ei ne ilmaiseksi anna voittoa, aina täysi työ pitää tehdä. Jotenkin tammaan luotin. Korvat jäi kiinni, ettei kaikki ollut pelissä”, Juha Utala puheli.

Piece Of Glory ansaitsi voitostaan 4000 euroa.

Jukka Torvisen ajama She Rains tuli 3. ulkoa hopealle. Sahara True Lies piti pronssille. HIFK:n tähtiravuri Mascate Match ei ollut lähdössä mukana.

Toto65-2: Jukka Torvisen kannatti ajaa Diorilla kiihdytyksessä päättäväisesti ohi Antin Onnin, joka ratkaisu toi Diorille juoksupaikan suursuosikki Heporixin takana. Nina Pettersson-Perklenin valmentama Diori pääsi loppukaarteessa toiselle ja kuittasi Heporixin ohi voittoon oikein lennokkaalla tyylillä.

“Muutoksia oli, että jenkkikärryt ja ilman kenkiä, mutta Diori on voittanut kengät jalassa ja tavalliset kärryt perässäkin. Sen mielialaan haetaan muutosta vaihtamalla varusteita. Paras terä hevoseen tulee mielialasta ja hyvästä fiiliksestä. Koitetaan muutosta ruunan sielunelämään, että olisi muutakin miettimistä kuin pelkkä juokseminen. Se teki samanlaisen juoksun, kun voitti 75-lähdön. Diori tulee tosi kovaa kun sillä on hyvä mieli, ja voitti se helposti, mutta tuollaisen juoksun vaatii”, Jukka Torvinen muistutti.

Kengittä tällä kertaa voittajan tavoin kisannut Merran Jyske kiri kolmatta rataa väkevästi kohti kärkimatsia, kunnes laukkasi maalisuoralla luultavasti kakkossijan. Råger peri kolmostilan.

Toto65-3: Heti alussa yllättäjien mahdollisuudet menestyä kasvoivat tuntuvasti, kun selkeä pelipohja Essie Gonzales laukkasi kiihdytyksessä. Jymypaukku jäi lopulta muutaman senttimetrin päähän, kun Crossfire Annie piti Gold Arrow Webin takanaan.

Burnout halkoi tuulta, muttei osallistunut voittomatsiin. Se käytiin kolmannen jonossa kolmantena asemiaan kohennelleen Crossfire Annien ja maalisuoralla kiritilat saaneen Gold Arrow Webin kanssa, ja ensin mainittu veti pidemmän korren.

“Lähdin hissukseen etenemään. Hankala lähtöpaikka oli alunperin. Kierros jäljellä hevosia lähti kolmannelle. Ajattelin niiden taakse lähteä, ja hevonen eteni tosi hyvin. Kovaa vääntöä oli, ei oikein kumpikaan tiennyt Markon kanssa, että kumpi voitti”, Ari Moilanen kertoi.

Voitosta huolimatta ei Hanna Lepistön valmennettava ollut kuskin mukaan parhaimmillaan.

“Suht hyvä oli, mutta parempiakin päiviä ehkä ollut.”

Suejedi kiri loppukaarteessa voittajan elkein, mutta laukkasi.

Toto65-4: Esa Holopainen onnistui karauttamaan takarivistä lähtevän Knows Everythingin kärkipaikalle, josta Jukka Huuskolan valmennettava ei erehtynyt.

Erkki-Pekka Mäkinen latasi Hadesin keulaan, mutta Knows Everything pääsi vetotöihin jo avauspuolikkaan täyttyessä. Siinä se sai vetää toisen puolikkaan vain 21-kyydillä, eikä etusuoralla rinnalle kiertänyt Minecraft pystynyt ohitukseen, vaikka hyvin haastoikin. Muut jäivät kauas.

Esa Holopainen selosti, kuinka keulaan pääseminen onnistui.

“Tästä muutama hevonen oli pois, joka pienensi lähtöä. Sujuvasti lähti liikkeelle. Ensimmäisessä kaarteessa en uskonut, että Eepee keuloja antaa, mutta päästiin sinne suosiolla. Aika luottavainen olin sen jälkeen, kun heoinen on keulapaikalta tehnyt ylivoimaisesti parhaat juoksunsa. Vähän laiskakin se on menemään, ei se yhtään väsyneen oloinen ollut, mutta hyvin vastasi toiselle.”

Toto65-5: Voimaliigassa työmyyrä Por Nie Rockin kiriruuti oli kuivaa.

Ari Moilasen ajama Prodigy Shark piti kiihdytysvaiheessa Q-Rex Oakin takanaan. Prodigy Sharkia ei hätyytelty avauskierroksen aikana. Sen jälkeen suosikki Sahara Sandstorm kiersi toiselle ilman vetoapua, muttei vaatinut vauhtia kuin kirilenkillä.

Por Nie Rock matkasi 3. ulkona, josta kiri napakasti parhaaksi ohi Prodigy Sharkin. Q-Rex Oak oli 2. sisällä ratkaisevan kauan vailla kiritilaa, mutta kolanneksi se kuitenkin pääsi tulemaan.

“Pornis on sellainen, että täytyy koittaa tarkkailla, että mitä muut tekee, ja koittaa iskeä lopussa. Kuten tänään nähtiin, on se tosi kovassa kunnossa ja kiri hienosti voittoon”, Hannu Torvinen sanaili Markku Niemisen valmennettavasta.

Toto65-6: Tammatähti-lähdössä Tapio Perttusen tallin väreistä tänä keväänä kilpailemisen Suomessa aloittanut Dream Girl vakuutti.

Ice Wine täräytti Antti Teivaisen kannustamana keulaan, mutta valjakko päästi suosikki Clur Nord Elitin suosiolla eteensä. Jarmo Saarelan ajokki johti maalisuoran loppupuoliskolle saakka, kunnes Dream Girl suuntasi vapaalle radalle ja tuli ylivertaista kyytiä parhaaksi.

“Hevoseen tietyllä tavalla luotin, mutten niin paljon, että noista asemista olisi missään nimessä voittoon pystynyt”, Tapio Perttunen myönsi. “Härmästä saatiin mukaan matkakuume, ja tamma oli sairaslistalla vähän aikaa.”

Dream Girlin ensimmäinen tikku uudessa kotimaassa tuli tuloksella 13,4a/2120 metriä.

Dream Girlin voiton myötä illan pääpelissä löytyi vain yksi täysosuma.