TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

Toto5-1: 7 Sahara Sandstorm, 54,99 %, 1,10 €

Toto5-2: 8 Surprise Leader, 11,26 %, 7,32 €

Toto5-3: 8 Profiili, 54,56 %, 9,59 €

Toto5-4: 1 Francis Journey, 31,71 %, 12,94 €

Toto5-5: 5 Piece Of Hero, 15,76 %, 43,17 €

Vaihto: 70 659,30 €

Piece Of Hero hallitsi Einari Vidgrenin muistoajoa keulapaikalta maaliin saakka. Voittotulos oli 15,5ake.

Vieremän perjantairavien Toto5-pelin päätöskohteena ravattiin Einari Vidgrenin muistoajo, jossa 4-vuotiaat lämminveriset mittelivät paremmuudestaan tavoitellen 10 000 euron ensipalkintoa.

Heti lähtökiihdytyksessä nähtiin dramatiikkaa, kun selkeä etukäteissuosikki Quite A Lover lankesi laukalle ja jäi muusta porukasta liki 100 metriä. Vitosradalta vauhdilla liikkeelle avannut Piece Of Hero eteni heti auton irrottua keulapaikalle valmentaja Juha Utala kyydissään. 13,5-vauhtisen avauksen jälkeen vauhti rauhoittui hieman ja ensimmäisen kierroksen väliajaksi kirjattiin 15,0. Keulassa juossut Piece Of Hero hallitsi lähtöä varmasti maaliin saakka 14-vauhtisella päätöspuolikkaalla.

Piece Of Heron emä Piece By Piece voitti samaisen Vieremän 4-vuotislähdön (silloinen Ponsse-ajo) vuonna 2009, ohjastajana ja valmentajana silläkin oli Juha Utala.

”Tosi kovaa Piece Of Hero lähti ja kun saatiin keulat, oli sen jälkeen tosi helppoa. Hyvällä tyylillä se piti loppuun saakka”, Juha Utala kertoi radan voittajahaastattelussa.

”Tosi siistiä, kun emällä olen tällaisen lähdön voittanut ja nyt pääsi varsallakin”, Utala jatkoi.

Piece Of Heron omistaa Stable 21 Heroes Hämeenlinnasta, jonka kimpanvetäjänä toimii Johanna Heinonen.

”Hyvillä mielin seurasin lähtöä. Tietysti Lahdesta jäi vähän mietittävää, kun se laukkasi siinä oltuaan lähtötohinoissa niin terävänä. Tuollaisen startin jälkeen aina vähän jännittää, että kuinka käy, vaikka tiedettiin kyllä ’Nuutin’ olevan hyvässä kunnossa”, kotoaan Hauholla lähtöä katsellut Heinonen kertoo.

”En pystynyt oikein katsomaan lähtöä. Tämä on kyllä ihan uskomaton tunne. Mikään hevonen, jossa olen ollut omistajana, ei ole voittanut näin isoa lähtöä”, hän jatkaa.

Stable 21 Heroesissa on mukana toistakymmentä osakasta. Pääosin porukka koostuu kasvattajien eli Lasse Kotirannan ja Sanna sekä Juha Utalan vanhoista tutuista. Kimppa perustettiin hevosen ollessa 2-vuotias.

”Kimppa laitettiin lopullisesti kasaan kun teimme Lahteen kuninkuusraveja. Tämä on hirmu ihana porukka. Vaikka on tullut epäonnistumisia, olemme koko ajan jaksaneet uskoa omaamme”, Heinonen iloitsee.

”On myös kiva, kun tälle porukalle on ollut koko ajan tärkeintä, että hevonen voi hyvin. Utalassa on kivat paikat, hevonen saa olla laitumella välillä ja he pitävät poikaa muutenkin kuin kukkaa kämmenellä.”

Heinonen työskentelee Hevosurheilu-lehdessä toimittajana. Hevosia hän on omistanut 15-vuotiaasta lähtien.

”Olin teatterissa avustajana ja säästin palkastani rahaa ensimmäiseen hevoseeni. Nykyään minulla on tässä kotona pari siitostammaa, poni ja varsoja laitumella. Lisäksi olen mukana neljässä kilpailevassa hevosessa ja yhdessä starttaamattomassa 2-vuotiaassa.”

Omistusmuodoista Heinonen suosii kimppaomistamista.

”On parasta, kun on se tietty ihmisjoukko, joille puhua siitä hevosesta. Jos omistaa hevosen yksin ja yrittää kavereille kertoa siitä, niin kyllä ne jo kymmenennen kerran jälkeen kyllästyy, kun jotain starttia katsotaan”, hän naurahtaa.

“Totta kai tässä kokee myös hienoja tunteita. En tiedä mitään muuta lajia, joka saisi aikaan tällaisen tunteiden vuoristoradan.”

Sahara Sandstorm kiersi aikaisessa vaiheessa keulapaikalle, josta hallitsi lähtöä varmasti maaliin saakka. Timo Korvenheimon valmentamaa ruunaa ohjasti Ville Tonttila.

Surprise Leader starttasi mailin matkalle eturivin uloimmalta radalta, mutta vahva loppukiri kantoi ykköseksi tuloksella 13,0aly. Voitto oli Petri Klemolan valmentamalle 7-vuotiaalle sen kauden toinen.

Antti Ojanperän valmentama 5-vuotias Profiili puristi loppusuoralla ykköseksi kolmannen radan kiertelyistä huolimatta.

Olli-Pekka Hämäläisen valmennettavat jatkoivat Vieremällä siitä mihin tiistaina Lieksassa jäi, kun Mr Courvoisier ja Sipisee ottivat voittonsa keulapaikalta. Sipisee jatkaa kauttaan jo ensi viikon sunnuntaina Seinäjoella, kun se kohtaa 5-vuotisikäluokan kärjen pikkukunkussa.