Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 11 Pikku-Ryti, 5,10 euroa
Toto76-2: 10 Deanna Boko, 8,70
Toto76-3: 5 Piskon Pouta, 11,00
Toto76-4: 3 Regent Zet, 18,50
Toto76-5: 3  Minto’s Don Juan, 54,80
Toto76-6: 5 Tähen Toivomus, 91,00
Toto76-7: 9 Archie Press, 1552,10

Seitsemän oikein voitto-osuus 1552,10 euroa
Kuusi oikein 19,00 e.

VAIHTO: 311 167,90 €

Jouko Kankaan valmentama Pikku-Ryti voitti huippudivisioonakarsinnan Kuopion Toto76-kierroksella.

Santtu Raitalan ohjastama Pikku-Ryti voitti kaksi edellistä 76-lähtöään Oulussa, eikä kohdannut parempaansa myöskään Sorsasalossa.

Lähdössä Iikka Nurmonen ajoi Unterolla keulasta, jolloin Kobardi joutui taivaltamaan suurimman osan matkasta toista rataa ilman vetoapua. Suosikki joutui tyytymään kolmatta kertaa peräkkäin kakkossijaan, kun Pikku-Ryti rymisteli loppua selvästi parhaiten.

Puolet uransa kisoista voittaneen Pikku-Rytin peliprosentti oli 14. Voittotuloksen 28,5a / 2100 ravannut Pikku-Ryti oli lähdön kolmossuosikki.

Kobardin ja Markus Porokan jälkeen kolmanneksi ylsi Ari Moilasen ajokki Viriori.

Toto76-2: Lämminveristen tammojen lähtö.

Selkeä pelipohja Deanna Boko jäi ravaamaan johtavan rinnalle Ari Moilasen kanssa. Siitä se jyräsi kuitenkin keulaan jo viimeisellä takasuoralla ja pötki muilta pakoon voittotuloksella 16,9a / 2100 metriä.

“Paikka johtavan rinnalla arvelutti, kun ihan hyvä hevonen oli keulassa. Hevonen oli tosi tomera koko ajan. Se rupesi painamaan enemmän ja enemmän, eikä Iikan (Nurmonen) hevosella ollut takasuoralla oikein puhtia, joten annoin tamman vähän aikaa mennä. Loppusuora oli tyylittelyä”, Moilanen myönsi.

Deanna Bokon peliosuus oli 45.

Miika Tenhusen suojatti Essi Van Press kiri toiseksi.  L’amour du Gull oli kolmas.

Toto76-3: Kylmäveristen haastajadivisioonakarsinnassa ei jäänyt parhaasta epäselvyyttä.

Kimmo Määttäsen ajokki Piskon Pouta laukkasi alussa, mutta rymisteli jo toisen puolikkaan alussa keulaan. Siitä se voitti todella kevyesti voittotuloksella 28,5a / 2100 metriä.

Voitto Toto76-tasolla oli Kimmo Määttäselle ensimmäinen.

“Tunnelmia ei voi kuvailla. Tätä on pitkään odotettu ja nyt se tuli”, Määttänen hekumoi. “Tamma kompastui alussa, kun laukkasi. Kahta puoli imuttelivat, niin se vähän hätäili. Arvelin sen jälkeen, että kävi miten kävi, eteenpäin vaan.”

Piskon Pouta oli kierroksen pelatuin hevonen peliprosentilla 61.

Jani Ruotsalaisen ajokki Marmardu käänsi edukseen kakkostaiston Ekon Kavaa vastaan.

Toto76-4: Avoin lähtö ja Midnight Hourin paluu tositoimiin.

Ari Moilanen piti sisäradalta Strickerin rattailla keulapaikan. 17-vauhtisen avauslenkin jälkeen loppua tultiin lujaa. Kolmannessa sisällä matkannut Regent Zet spurttasi Santtu Raitalan käsistä parhaiten ja jätti kiritaistossa Ranch Newmanin hopealle.

Kakkossuosikki Regent Zet voitti täyden matkan tuloksella 15,4a.

“Mietin etukäteen, että ehkä nyt on sellainen startti: outo hevonen uudessa paikassa – lähdetään tunnustellen. Regent Zet tuli oikein tosi kovaa maalisuoran”, Raitala kehui Antti Ojanperä valmennuksesta avannutta ravuria.

Midnight Hour matkasi sisärataa pitkin hännillä ja ylsi kolmanneksi.

Toto76-5: Lämminveristen haastajadivisioonakarsinta.

Henri Bollströmin ajokki Minto’s Don Juan eteni keskipitkän matkan kisassa keulaan ohi Bombardin. Suursuosikki Lassic Point jäi taivaltamaan toiselle ilman vetoapua, josta ei pystynyt voittotaistoon.

Miika Tenhunen räväytti Ready Pressin rattailla kärkeen päätöspuolikkaalla, mutta Minto’s Don Juan ei luovuttanut ja vyöryi juuri ennen maalia kärkeen.

“Takasuoralla yritin sen verran vastata, mutta hevonen veti sutia. Radan pinnassa on sen verran pöpperöä, joka jalka veti sutia”, Bollström paljasti. “Tämä on hyväpäinen hevonen, tämän takia se voittaa paljon näitä lähtöjä.”

Toto76-6: Kylmäveristen ykkössarjan aika.

Terho Rautiainen otti Ekosanin rattailla katraan komentoonsa ja johti vielä maalisuoralla. Sitten takamatkan “isot pojat” jyräsivät.

Johtavan rinnalla ravannut Tähen Toivomus päästeli kärkeen ja torjui ohitusta yrittäneet Polaran ja Diktaattorin varmasti. Tuomaristo tutki tulojärjestystä pitkään maalisuoran tapahtumien johdosta, mutta tulojärjestykseen vaikuttaneita toimenpiteitä ei suoritettu.

“Hevosella oli kaikki voimat tallella suoran alussa, se komparoi ja puoli rataa tultiin ulospäin. Lopussa oli sen verran eroa, etten usko sen vaikuttaneen tulojärjestykseen”, Bollström sanaili.

Toto76-7: Pronssidivisioonakarsinta päätti kierroksen.

Miika Tenhusen valmennettavien upea kulku jatkui myös 76-pelin päätöskohteessa, kun lyhyen matkan kisassa nähtiin tiukka kirikamppailu, jossa loppua parhaiten tuli Archie Press. Kuusivuotiaan ruunan voiton lisäksi Tenhusen valmennettavat nappasivat kaksi kakkossijaa, yllättäjiä kumpikin Archie Pressin tapaan.

“Alkuravit meni mollivoittoisesti, kun muutama hyppy tuli. Onneksi loppua kohti meno parani”, Miika Tenhunen kommentoi vaatimattomasti.

Archie Press oli vain 2 prosenttia pelattu.

Minto’s Daisy Star oli toinen, Tessa’s Devil kolmas.