Kavioliigan ensimmäiset GP:t eivät muuttaneet jo osakilpailuissa tutuksi käynyttä kaavaa, kun Lexus Dream sekä Josveis kasvattivat johtoaan tuplapisteillä.

Myös palkintoja oli korotettu, ja kummankin tilille kolahti 20 000 euroa. Urallaan sadannen kerran kilpailleen 10-vuotiaan Josveisin kausitienestit nousivat jo lähes 145 000 euroon.

“Josveisille nämä Kavioliigan lähdöt tuntuu sopivan kuin nenä päähän, etenkin just kun niitä ajetaan näin syksyllä ja talvella. Josveis osoitti jo viime talvena, että se pystyy juoksemaan hyvin hokeilla”, ohjastajapörssin kärkipaikkaa pitävä Santtu Raitala iloitsi.

Josveis valtasi Seinäjoella ajetussa 2100 metrin kisassa johtopaikan heti kiihdytyksessä, kun Välähdys sekosi jälleen askelissaan. Kymmeniä metrejä muista jäänyt Välähdys oli kuitenkin se, joka tarjosi Josveisille parhaan vastuksen.

Puolimatkassa porukkaan päässyt Välähdys leiskautti viimeisellä takasuoralla vauhdilla Josveisin rinnalle, ja tällä näytti olevan hetkellisesti jopa vaikeuksia vastata, mutta rytmin löydyttyä Paul Lindgrenin omistama ja Antti Ojanperän valmentama ruuna vastasi varmoin ottein. Voitto tuli lopulta selvästi ajalla 25,2a.

“Oli virtaa niin paljon, että lähti vähän ryntäämällä taas”, Ville Korjus harmitteli Välähdyksen laukkaa. “Muuten hevonen tuntuu kyllä ihan jäätävälle. Jos se ottaisi tuon alun ravilla, tuskin kukaan sille mitään mahtaisi.”

Joriini nousi toisesta ulkoa kolmanneksi niukasti ennen Josveisin takaa pudonnutta Koskelan Akselia.

Ari Moilasen ajama Lexus Dream hallitsi lämminveristen ensimmäistä Kavioliiga Grand Prixiä mielin määrin. Kuva: Anu Leppänen

Lexus Dreamin tiukin paikka oli Vermon lähtösuoralla, kun myös Seabiscuitilla ladattiin täysillä.

“Seabiscuit lähti tosi kovaa, mutta meilläkin lähti hyvin ja saatiin pidettyä keulapaikka suht varmasti”, Markku Niemisen valmennettavaa ajanut Ari Moilanen kuvaili. “Oli sitten kyllä tosi helppoa. Korvat kiinni, ja laput jäi vetämättä. Näkisin, että tällä on mahdollisuuksia ihan absoluuttiselle huipulle. Hevonen on vuosi vuodelta parantanut ja nytkin vaan tuntuu, että joka startissa menee eteenpäin. On kyllä mielenkiintoista nähdä, kun hevonen tulee 6-vuotiaana kilpailuihin, että missä mennään. Sillä on hyvä vauhti, ja se on tullut monipuolisemmaksi. Sillä pystyy ajamaan johtavan rinnalla, eikä ole sillai tarkka juoksusta.”

Kasvattaja Toni Lasila omistaa Lexus Dreamin yhdessä Toni Rytkölän kanssa. Hänkin uskoo, että jos kaikki menee hyvin, hevonen nähdään ensi vuonna isoissa kisoissa.

Workout Wonder seurasi Lexus Dreamin takaa toiseksi. Takasuoralla neljännestä parista ulkoa hyökännyt Mr Golden Quick kiri  kolmanneksi.

Chief Orlando taipui toiselta radalta ilman vetoapua, ja takasuoralla sen perässä pysytellyt Sobel Conway juuttui pussiin.

Superlauantain muista tapahtumista asiaa Toto75-seurantajutussa.

Kavioliigan pistetilanne

Lämminveriset

1          Lexus Dream                   37 000 €           3          3-0-0       100

2          Workout Wonder            14 500 €           4          0-1-1           73

3          Sobel Conway                   12 000 €           3          0-1-1           57

4          Mr Golden Quick*           16 000 €           2          1-0-1           55

5          Chief Orlando                    10 500 €           3          1-1-0           47

Kylmäveriset

1          Josveis                                   51 000 €           5          5-0-0       150

2          Koskelan Akseli                    8 200 €            5          0-0-1           71

3          Välähdys                                15 600 €           4          0-2-1            70

4          Joriini                                      13 500 €           3          0-1-1           58

5          Vixen                                            7 700 €          5          1-0-0           51

Lisää teemasta: Kavioliiga