Viime vuonna Seinäjoki-Race-päivänä montén Suomen ennätyksen 11,6a/1600 metriä juossut Pitch Command starttaa tänään monté-lähdössä Teivossa. 

Hevosen omistaja Reima Kuisla kertoo, että hevonen muuttaa tänään Antti Ala-Rantalalta takaisin hänen omaan valmennukseensa. Myös Big Sky Hurricane siirtyy Ala-Rantalalta kotiin.

“Oma tallini on itse asiassa vielä hetken aikaa remontissa, mutta ne siirtyvät nyt tähän lähelle kaverin talliin minun listoilleni. Ne eivät nyt ole menneet ihan niin hyvin kuin olisin toivonut niiden menevän. Hevoset ovat kyllä hyvässä kunnossa olleet Antilla, mutta koska tunnen molemmat hevoset niin hyvin, haluan kokeilla, saisinko itse omilla säädöilläni jotain aikaiseksi”, Kuisla sanoo.

Pitch Command takoi viime vuonna SE-tuloksensa Viivi Mattisen ohjastamana, ja Mattinen nähdään hevosen selässä myös tänään.

Kuisla sanoo ilmoittavansa hevosia monté-lähtöihin mahdollisuuksien mukaan hyvin mielellään.

“Pitch Commandilla on pikkuisen kurkussa sanomista, ja jostain syystä niistä ongelmista kärsivät hevoset pärjäävät kuitenkin hyvin monté-lähdöissä. Ruuna toimi siinä ainakin viime vuonna loistavasti, katsotaan, miten tänään sitten käy”, Kuisla sanoo.

Hänen mielestään monté on raviurheilua rikastuttava tekijä.

“Ja monipuolisuus on keino saada lisää ihmisiä lajin piiriin. Minusta monté-lähtöjä pitäisi järjestää enemmän, jotta lajista ja lähdöissä juoksevista hevosista tulisi ihmisille tutumpia. Sitä kautta niihin lähtöihin myös pelattaisiin enemmän.”

Reima Kuislan tallista Seinäjoen tulevan lauantain suurkilpailupäivänä nähdään haastajadivisioonakarsinnassa toisen starttinsa Suomessa tekevä Defrag Am, joka on myös omistajan omilla valmennuslistoilla. Suomen debyytissään ori voitti Esa Holopaisen ohjastamana, nyt ohjaksiin tarttuu Seinäjoelle saapuva Jorma Kontio.

“Defrag Amia on vähän hoidettu, poltettiin luuliikoja, ja sillä ei olla päästy ajamaan nyt ihan yhtä paljon. Hevonen on fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta en tiedä, onko se nyt vielä tarvittavassa kilpailuherkkyydessä. Siksi suhtadun pikkuisella varovaisuudella lauantaihin”, Kuisla sanoo.