Pohjoismaiden mestaruus -lähtö tarjosi häkellyttäviä tapahtumia Turussa. Lähdön tulojärjestys oli itsessään odotettu, kun Costello voitti ennen viime vuoden voittaja Välähdystä.

Kiihdytyksessä Seppo Sarkola linkosi Hullumiehen keulaan, eikä paikka ollut tarjolla alussa vaikeuksia kohdanneelle Ville Korjukselle ja Välähdykselle. Avauspuolikas hurjasteltiin 18,5-vauhtia.

Matkavauhti pysyi reippaana jatkossakin, sillä Ville Korjus teki uuden iskun keulahevosen kimppuun vielä avauslenkillä. Sarkolan mieli ei ollut muuttunut.

Viimeisellä takasuoralla tapahtui yhteentörmäys, kun Costellon ja norjalaisvieras Tekno Jerkenin kärryt olivat hakauksissa ja Polara tuli vauhdin äkillisesti hiljentyessä näiden takana. Costello laukkasi, mutta ehti vielä maalisuoralla ohi Hullumiehestä otteen hankkineen Välähdyksen.

“Onneksi Costello pudotti raville yllättävän hyvin. Tuntui, että onko peli pelattu”, Risto Tupamäki kertoi ajatuksistaan viimeisellä takasuoralla. “Oikein hyvä, että kerrankin pidettiin muiden toimesta vauhtia, eikä itse tarvinnut olla sitä pitämässä. Costello voitti, muttei ole enää ihan parhaimmillaan. Se oli laukan partaalla vielä loppusuoralla, eikä uskaltanut paljoa käskeäkään.”

Herttuan perheen silmäterä Costello vei 30 000 euron ykköspalkinnon kilometriajalla 23,2ax/2100 metriä.

Välähdys oli toinen ja A.T. Visku yllätyskolmonen.  Muiden muassa Antti Tupamäellä jäi Polaran kanssa jossiteltavaa.

“Tuo oli huono lähtö. Ei johtavan rinnalle päästy ja yhtäkkiä oltiin neljännellä. Hevonen laukkasi eteen, hyvä ettei tullut kolaria. Polara jäi voimissaan pussiin, ja lähtö olisi ollut voitettavissa ilman takasuoran häirintää.”

Tuomaristo jakoi lähdössä rangaistuksia roppakaupalla. Ville Korjus sai 300 euron sakon jättäytymisestä ja kahta rataa ajamisesta häiriten. Samasta syystä Korjus sai ajokiellon ajalle 6.10.2018 – 19.10.2018.

A.T. Viskun ohjastaja Juha Länsimäki sai 300 euroa maksettavaa kaistanvaihdosta loppusuoralla. Risto Tupamäki joutuu raottamaan kukkaronsa nyörejä kaksin verroin, kun laukkaavan hevosen häiritsevästä ajosta tuli 600 euron kakku ja lisäksi ajokielto ajalle 6.10.2018 – 15.10.2018.