Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 3 Joseph Boko, 57,79 %, 1,21 euroa
Toto5-2: 6 Poken Roope, 30,06 %, 2,40 e
Toto5-3: 1 Oilsheik, 25,66 %, 5,20 e
Toto5-4: 3 Rarity Red, 25,82 %, 11,57 e
Toto5-5: 12 Wallis, 5,94 %, 104,03 e

Vaihto: 62 835,46 euroa

Hannu Torvinen narutteli Turun Toto5-kohteissa kolme ykköstilaa, joista keskimmäinen tuli Poken Roopen kanssa.

Päivi Miettisen valmentama Poken Roope kisasi enintään 8000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Seitsemän osallistujan voimin käydyssä kilvassa Hannu Torvisen ajokki ei ollut alussa nopeimpia, mutta pienessä lähdössä valjakko pääsi maukkaaseen paikkaan 2. ulos.

Raija Saarisen suojatti El Timotei veti keulassa innokkaasti alun muiden edellä, mutta toisen puolikkaan alussa porukka oli jo kasassa.

Tapahtumat olivat lähdössä nollissa, kunnes loppukaarteen alussa Poken Roope sai Torviselta kirikäskyn. Kaksikko kiisi kolmatta rataa pitkin napakasti ja ehti El Timotein kupeelle maalisuoran alussa. El Timotei sotkeentui pian hetkeksi laukalle, ja Poken Roope lipui sen johdosta selvään ykköstilaan. EL Timotei selvitti raville ja puolusti hopealle ennen Kopsua.

Poken Roope on V.j.-Tuotanto Oy:n kasvatti. Sen omistavat Päivi ja Pekka Miettinen sekä Mauri Vilen.

”Oli kyllä tosi hyvä reissu”, Päivi Miettinen aloitti. ”En osannut odottaa, että näin hyvin menee. Vermossa se teki hyvän juoksun, ja arvelin sen saavan nyt helpomman juoksun, niin ajattelin, että vähän se voi pärjätä.”

Poken Roope voitti Kokemäellä montékisan viime kuussa, mutta kärrylähdöissä ruunan Turussa ennätysajalla 28,3ake tullut voitto oli kauden ensimmäinen. Koko uralla 7-vuotiaalla Poken Roopella on täysosumia kasassa kolme, ja tällä hetkellä se kisaa elämänsä iskussa.

”Sillä oli sellaista mystistä terveysvaivaa aikaisemmin. Selässä se oli, ja onko hevonen kasvanut vaan kasvunsa, vai mikä on tehnyt? Sillä meinasi ravi kadota lopussa, mutta ravi säilyy nyt loppuun asti. Se on vähän ahdasliikkeinen, ja nyt kun ajettu ilman kenkiä, se tekee sille jonkin verran. Tuntuu, että se sopii Hannun käteenkin tosi hyvin. Hannu saa hevosesta jotenkin paremmin irti.”

Poken Roopella ja Päivi Miettisellä on pitkä yhteinen taival jo takana, sillä ruuna tuli Sastamalaan heti yksivuotiaaksi käännyttyään.

”Alku oli ailahteleva. Menihän se 4-vuotiaana jo koelähdön 38-aikaan, mutta sitten sillä oli sitä mystistä vinoutta viime syksyyn asti. Se teki aina jonkun hyvän juoksun, mutta sitten heikomman juoksun. Sitähän tämä raviurheilu kai on”, Päivi Miettinen nauroi.

Poken Roopella on silloin tällöin omat metkunsa.

”Esimerkiksi tänään se teki kummallisia juttuja. Kun piti mennä esittelyyn, se kääntyi yhtäkkiä muualle ja meinasi mennä Koivusen (Harri) tallille. Vähän omalaatuinen se välillä on, mutta yleensä tosi kiltti ja toimiva.”

Illan kuskihahmo Hannu Torvinen voitti ravien alussa Revelation Manilla. Vihreänutun muut Toto5-voittajat olivat pitkän matkan vahvin Joseph Boko sekä rivin ainoa pikkuyllättäjä Wallis. Kumpaakin valmentaa mönkijäonnettomuudesta toipuva Markku Nieminen.