Kolmannen kerran Valiodivisioonassa kilpaillut Polara oli lauantain tähti Vermossa. Ruuna kukisti talven kuninkaan Costellon sekä ravikuninkaat Vitterin ja Köppisen. Voittoaika 22,7a/2100 metriä on kauden kärkitulos suomenhevosilla.

Kaksi edellistä kohtaamista Costellon kanssa oli päättynyt tappioon, mutta nyt Polaralle tuli makea revanssi ansaitusti. Kumpikaan ei saanut mitään ilmaiseksi, mutta Polara oli terävämpi kuin edellislauantaina Teivossa eikä laskenut kahdeksatta peräkkäistä voittoa hakenutta Costelloa ohitseen.

“On se mahtihevonen”, valmentaja ja ohjastaja Antti Tupamäki ihasteli voittajahaastattelussa Janne Tiaisen kanssa omistamaansa ruunaa.

“Odotinkin että se parantaa viikon starttivälillä, kun sitä on kuitenkin treenattu maltillisesti. Se painoi päälle kuin yleinen syyttäjä Vitterin rinnalla, ja vauhti meni ylikovaksi, mutta eipä hevonen katkennut.”

“Vetopallot säästin päätössataselle, eikä hevonen ollut tyhjä vielä maalissakaan.”

Tupamäki on ajanut Polaralla viime aikoina pelkästään autolähtöjä, kun lokakuinen yritys Porissa volttilähetyksellä päättyi nopeaan hylkäykseen. Joulukuussa ruuna voitti kotiradalla Killerillä Tähtidivisioonassa ja oli sitten finaalissa kolmas. Sen jälkeen tuli kaksi kakkosta Valiodivisioonassa, mutta kolmas kerta toi jo nuorelle hevoselle voiton myös lauantain kovimmassa lähdössä.

Jatkossakaan Tupamäki ei lähde ruunan kanssa kumartamaan ketään, ja kevään päätähtäin on jo nyt selkeä.

“Jos hevonen jatkaa tällä lailla, niin tekisi mieli lähteä sillä Elitkampeniin”, Tupamäki paljasti.

 

Lisää teemasta: Toto76-raportti