Keulajuoksulla Oulussa voiton vienyt Polara ei jättänyt kylmäveristen tähtidivisoonakarsinnassa jälkeensä jossiteltavaa, vaikka sekä Taruntuuli että Tähti Kepu paikkasivat alun laukkansa urheasti. 

Valmentaja, ohjastaja ja osaomistaja Antti Tupamäki oli mielissään ravipäivän kulusta.

“Kyllä se vaan hyvältä tuntuu, hevoset eivät nyt viime aikoina ole menneet oikein mihinkään ja nyt tänään tuli pari tolppaa. Lämmittää kyllä mieltä”, Tupamäki kommentoi.

Valmentaja tiesi hevosen olevan nappikunnossa, etukäteen mietitytti ainoastaan lähtöpaikka.

“Pelkäsin vähän lähtöpaikkaa, mutta hevonen lähtikin siitä tosi hyvin, oli paineissaan, ja ajattelin, että kun se keula kerran saatiin niin ei kai sitä poiskaan anneta”, Tupamäki sanoi.

Lähdön toiseksi juoksi Tuomas Pakkasen ohjastama ja Arto Hyvärin valmentama Tähti Kepu. Erityisen maininnan ansaitsee SE-tamma, Esa Holopaisen ohjastama ja valmentama Taruntuuli, joka jäi alun laukan vuoksi jälkeen pahasti, mutta jaksoi lopussa kolmanneksi.

Päätöskohteessa kovat nimet päihitti lopulta rautainen ruuna Minto’s Romeo. Minna Piirosen valmentama ja Kari Alapekkalan ohjastama kymmenenvuotias hevonen otti Oulussa uransa 36. voiton.

“Kyllä se merkitsee minulle tosi paljon. Se on (emänsä) River’s Zirconin viimeinen ja ainoa elossa oleva varsa. Ja kun on vielä noin hyvä” Piironen kertoi itse kasvattamastaan ja omistamastaan Minto’s Romeosta.

Lämminveristen haastajadivisoonakarsinnassa voiton vei Susanna ja Jukka Laulumaan omistama ja valmentama Captivate.

“Lapsille kotiin sellaisia terveisiä, että nyt se vihdoin juoksi teille sen biljardipöydän!” Susanna Laulumaa iloitsi voittajahaastattelussa.

Captivatea ohjasti Hannu Torvinen, joka ajoi päivän toisen ykkösensä heti seuraavassa lähdössä Ilpo Vartiaisen valmentamalla Doni Twicella.

Linja-autoa päivätyökseen ajavalle Vartiaiselle Toto76-voitto oli raviharrastusuran ensimmäinen. Ensimmäistä Toto76-tason voittoa valmentajana juhli myös avauskohteen vieneen Zarrine Kempin taustalta löytyvä Ilkka Sarkkinen.

Kahdeksannessa lähdössä nähtiin komea keulavoitto, kun yllättäjäksi ylsi Koskelan Akseli. Jukka-Pekka Kauhasen ohjastamaa hevosta valmentaa ja osaomistaa Eero Matikainen.

“Kyllä minä etukäteen aistin, että se pärjää. On odotuksia, nyt vaan sarjat kovenee, mutta kai se hevonenkin siitä kovenee”, Matikainen kommentoi voittajahaastattelussa.

Kotiradan juhlaan päättyi lauantaina useampi lähtö, joista yhdestä vastasi Katja Melkon valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Valle Streamline.

“Loppusuoran alussa tuntui, että hevosella on vielä paljon voimia jäljellä. Se on vähän sellainen omalaatuinen haaveilija, no joo, ehkä me molemmat olemme”, Raitala veisteli voittajahaastattelussa.

Päivän oheislähtöjen voittajiksi juoksivat Jokernetti, I One, Välkyn Tuuli, Proud Leader ja Ida’s Owen.

Kierroksella ei löytynyt yhtään 7-oikein -riviä. Ensi lauantain Toto76-kierros Vermossa on jackpot-kierros.

Jukka-Pekka Kauhanen ja Eero Matikainen iloitsivat Koskelan Akselin voitosta. Kuva: Hanna LaaksoJukka-Pekka Kauhanen ja Eero Matikainen iloitsivat Koskelan Akselin voitosta. Kuva: Hanna Laakso
Doni Twice omistajiensa Jari Toivosen, Ilpo Vartiaisen ja Jani Oinosen kanssa. Kuva: Hanna LaaksoDoni Twice omistajiensa Jari Toivosen, Ilpo Vartiaisen ja Jani Oinosen kanssa. Kuva: Hanna Laakso
Zarrine Kemp, Tuomas Pakkanen ja Ilkka Sarkkinen. Kuva: Hanna LaaksoZarrine Kemp, Tuomas Pakkanen ja Ilkka Sarkkinen. Kuva: Hanna Laakso

Toto76 oikea rivi Oulu 27.2.

Toto76-1: 3 Zarrine Kemp

Toto76-2: 1 Polara

Toto76-3: 5 Captivate

Toto76-4: 10 Doni Twice

Toto76-5: 2 Koskelan Akseli

Toto76-6: 11 Valle Streamline

Toto76-7: 4 Minto’s Romeo

Voitto-osuus: 2 275,20€ (6 oikein)