Toto76 Kaustinen 15.4.

Toto76-1: 11 Ekin Toive

Toto76-2: 5 Julienne Cane

Toto76-3: 1 Jamas Victor

Toto76-4: 4 William Birdland

Toto76-5: 2 Giampaolo Poof

Toto76-6: 9 Polara

Toto76-7: 9 T. Rex

7 oikein: 1579,30 euroa

6 oikein: 10,80 euroa

Kaustisen Toto76-kierros ajetaan hyväkuntoisella kesäradalla. Lankalauantain kierros alkoi kovaa kirineen Ekin Toiveen voitolla. Suosikki Polara oli vahvin perinteisessä Pelimanni-ajossa.

Avauskohteessa Ekin Toive ravasi neljännessä ulkona Koskelan Akselin johtaessa. Aimo Vuorisalon valmentama ruuna sai kirimerkin Hannu Torviselta viimeisellä takasuoralla. Se eteni vauhdilla Koskelan Akselin kantaan, mistä eteni varmasti kärkeen lopussa. Dominik kiri hyvin toiseksi ennen keulahevosta. Ekin Toiveen voittoaika 23,2/1609a kertoo olosuhteiden olevan mainiot.

Tapani Salojensaaren Julienne Cane harvensi kuponkipinoa toisessa kohteessa. Alle prosentin pelattu tamma venyi keulasta voittoon, vaikka loppukaarteessa suosikki Lolo Lee pääsi etenemään kärjen taakse. Maalisuoralla Julienne Canelle tiukimman haasteen heitti sisältä irti päässyt VästerboYellowDirt, mutta sekään ei uhannut voittajaa tosissaan.

”Voitto oli pieni yllätys, vaikka hevonen on kyvykäs. Se hankittiin Ruotsista 1,5 kuukautta sitten. Tamma ei ole riippuvainen juoksunkulusta. Se on iso hevonen, mutta näppärä ja vahingossa lähtö onnistui. Matkan edetessä hevonen tuntui vaan paremmalta. Voiton helppous yllätti”, Salojensaari veisteli seremonioissa.

Kolmannessa kohteessa Panu Ahosen ajama Jamas Victor menetti johtopaikan Tuulenpojulle viimeisellä takasuoralla. Se nousi maalisuoran alussa Tuulenpojun takaa toiselle ja kiri sen ohi voittoon. Maria Siren valmentaa ruunaa.

”Takasuoralla kaveri oli vain nopeampi”, Panu Ahonen tiivisti.

”Nuorena hevosella oli vaivoja, mutta se on kyvykäs hevonen. Tänään tehtiin sellainen vaihdos ettei sitä lämmitetty radalla ollenkaan. Ajelin sillä vain tuolla metsässä”, ohjastaja paljasti.

Pronssidivisioona ajettiin 3100 metrin ryhmäajona. Suosikki William Birdland haki ensimmäisellä takasuoralla keulapaikan Issaquah Sundilta. Parivaljakko kamppaili lopulta voitosta selvästi muiden edellä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Mika Forssin ajama William Birdland piti lopulta vaivatta pintansa. Voitto oli Forssille iltapäivän kolmas.

Jukka Torvinen ajoi varman keulavoiton Jouni Hillbomin valmentamalla Giampaolo Poofilla viidennessä kohteessa. Tessa’s Devil nousi johtavan takaa lopussa toiselle ja haastoi hieman, mutta keulahevonen hallitsi varmasti. Juiceman kiri ulkoa kärkiparin takana kolmanneksi.

”Hevonen oli todella nopea ensi metreillä ja pääsimme suosiolla keulaan. Pidettiin raikasta vauhtia ja se söi muilta kirit pois. Iso, komea hevonen”, Jukka Torvinen kuvaili.

Perinteinen Pelimanni-ajo ajettiin toiseksi viimeisenä kohteena. Takarivistä kiihdyttänyt Polara oli suuri suosikki. Se hyökkäsi taustalta ensimmäisellä takasuoralla ja eteni toisessa kaarteessa johtaneen Siirin Ällin rinnalle. Vauhti oli reipasta ja porukka repeytyi viimeisellä takasuoralla. Maalisuoran alussa Siirin Älli piti otetta, mutta Antti Tupamäen Polara vyöryi  vastustamattomasti edelle. A.T. Visku kiri taustalta hienosti kolmanneksi ja ehti samaan rintamaan kärkiparin kanssa.

”Sitkeästi Siirin Älli vastasi, mutta hevonen vaan runttasi väkisin ohi. Ei sitä voi kun ylistää. Sillä on armoton juoksupää”, Antti Tupamäki kehui suojattiaan. Tupamäki lisäsi, että Polaralla pidetään nyt muutaman viikon tauko.

Kierros päättyi odotettuun kaksinkamppailuun, kun voitokkaat Midnight Hour ja T.Rex iskivät yhteen. Midnight Hour piti sisäradalta odotetusti johtopaikan T.Rexin kiertäessä ensimmäisellä takasuoralla sen rinnalle. Kierros mentiin vain 18-vauhtia, mutta viimeisellä takasuoralla vauhti alkoi kiihtyä. Pellit avattiin maalisuoralla ja T.Rex lipui selityksittä kärkeen 10,5-lopetuksessa. Tapio Mäki-Tulokkaan talliin voitto oli iltapäivän toinen ja Forssille neljäs.

”Uskomaton päivä tallille. Emme ole ennen voittaneet Kaustisella. T.Rex ei tee mitään turhaa radalla. Se vaan haluaa voittaa. Se on valtavan hieno ominaisuus”, Mäki-Tulokas ylisti seremonioissa.

”Hevoset meni tosi hyvin. Voittojen lisäksi tuli hyviä sijoituksia. T. Rex on kehittynyt talven aikana lisää. Se jättää aina vähän seuraavaan kertaan, mutta menee usein kaverista ohi. Se on kiva hevonen”, Forss summasi.