Janne Tiaisen ja valmentaja Antti Tupamäen omistama Polara joutui tekemään täyden päivätyön kuittaakseen myös toisen kymppitonnin Ylivieskassa. Ruunaruhtinaasta ei jäänyt lopulta kuitenkaan epäselvyyttä.

Ainoa yllätys lauantain 2600 metrin kilpailussa oli juoksujärjestys, kun Esa Holopainen siivitti Diktaattorin kärkeen ja Polaran kohtaloksi jäi vetää toisen radan jonoa.

“Ajattelin, etten satsaa hullun lailla lähtöön, että menisi vaan ravia, mutta kävikin niin, että Diktaattori pääsi keulaan, ja siitähän ei ollut asiaa ohi ennen kuin lopussa”, Antti Tupamäki kertasi.

Tasaisen reippaan matkavauhdin myötä Polaran ajaksi kirjattiin 26,4a. Diktaattorin jäätyä alakynteen se antoi hitusen periksi, ja sekä kolmannesta parista ulkoa kirinyt Koskelan Akseli että sisältä ulos päässyt Nopsan Vauhti työntyivät myös ohitse.

Jukka-Pekka Kauhasen valmentama Koskelan Akseli oli hyvä toinen jo perjantaina, eikä lopputulosten laskemista varten tarvittu tietokonetta. Kakkossija palkittiin jälleen 5000 eurolla, mutta kokonaiskilpailusta ei herunut lisätienestejä. Polaran taustavoimat saivat historiallisesta tittelistä osalähtöpalkintojen lisäksi kilpakärryt.

Polara ei ole aiemmin kilpaillut peräkkäisinä päivinä, mutta isompia virittelyjä tätä varten ei tehty.

“Ehkä pidettiin enemmän laitumessa, että olisi pyöreässä kunnossa hevonen vaan sitten, kun kilpaillaan tiuhaan, mutta ei sen kummempaa”, Tupamäki paljasti.

Risto Tupamäki ajoi kaksi viikkoa sitten Costellon ravikuninkaaksi, ja nyt hänen poikansa Antti luotsasi Polaran ruunaruhtinaaksi.

“Hyviä rahoja sai ja tällaisen tittelin. Se on mukava, kun joskus vanhoina päivinä kattelee, että näkyy siellä ensimmäisenä oma nimi”, Antti Tupamäki herkutteli.

Myös toinen omistaja Janne Tiainen pääsi paikan päälle seuraamaan Polaran juoksua.

“Perjantai-illan vei naiset ja työ, enkä päässyt tänne. Mikään ei ole harmittanut niin”, Janne Tiainen nauratti. “Tänään on ollut mahtava päivä. Voittamiseen ei kyllästy. Jännittää se aina, ja hyvältä tuntuu sen jälkeen.”

Täydellisen onnistumisen myötä Polara ylitti kausitienesteissä jo edellisen vuoden ennätyksensä. Tilillä on tältä kaudelta jo yli 137 000 euroa ja koko uralta lähes 350 000 euroa.

 

Lue päivän muista tapahtumista täältä.