Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 8 Pops’ Sunrise 51,21 %, 2,00 e

Toto5-2: 13 Guido Di Quattro 29,03 %, 3,10 e

Toto5-3: 5 Doris Hoss 53,28 %, 3,40 e

Toto5-4: 2 Lexus Dream 47,05 %, 4,00 e

Toto5-5: 2 Amoriini 28,66 %, 4,70 e

 

Vaihto: 75 463,00 euroa

Teivossa tiistaina ensimmäisen voittonsa Harri Koivusen tallista saavuttanut Pops’ Sunrise jatkoi valmentajan kotiradalla Turun Metsämäessä yhtä vakuuttavasti.

Toto5-1: Suurena suosikkina startannut Pops’ Sunrise kiersi toisen kaarteen jälkeen porukan perältä kuolemanpaikalle, jossa ohjissa ollut Olli Koivunen odotteli tyynen rauhallisena loppusuoraa. Alusta asti johtanut Grainfield Aiden tiivisti tahtiaan loppua kohden, muttei mahtanut mitään.

“Oli kyllä aika helppoa”, Olli Koivunen vahvisti. “Grainfield Aiden vastasi kyllä hyvin, mutta päästiin kuitenkin varmasti ohi.”

“Tämä on varmaan parhaimmillaan selistä, mutta tässä lähdössä juoksu ainakin sopi ja ennen kaikkea saatiin ajaa aika tasaisesti ja toista rataa noi kaarteet, niin se sopi hyvin.”

Pops’ Sunrise juoksi edelliskerroista poiketen kaikki kengät jalassa: “Ehkä se vähän paremmin ravaa ilman kenkiä, mutta oli se yllättävän hyvä näinkin ja se oli positiivista.”

Yli puolet perjantai-illan avauskohteen merkeistä kerännyt Pops’ Sunrise kirjautti 2100 metrillä ajan 15,5a. Grainfield Aiden oli vajaan mitan hävinneenä hyvä toinen ennen Piquant Stridea, joka pudotti toisen kaarteen lopussa toiselta radalta kärkihevosen taakse eikä päässyt lopussa yrittämään vapaasti. Muihin syntyi eroa.

 

Toto5-2: Takamatkalta toista rataa pitkin neljänteen pariin edennyt suosikki Guido Di Quattro lähti viimeisen kierroksen käynnistyessä muiden mukana kolmannelle radalle, ajoi takasuoralla neljännen radan kautta eteenpäin ja jyräsi maalisuoralla kärkiparin ulkopuolelta varmasti ykköseksi.

Antti Teivainen ajoi Markku Niemisen valmentamaa Guido Di Quattroa, joka nipisti 2620 metrin matkalla tasoitusennätyksestään kymmenyksen aikaan 16,1.

“Alussa oltiin takajoukoissa, kun siinä oli hässäkkää vähän ja laukkaili hevosia, mutta ajettiin eka puolikas varman päälle ja sitten alkoi ajolinjat selvenee siinä”, Antti Teivainen kertasi. “Sitten viimeinen kierros kolmatta rataa. Saatiin vetäviä hevosia siihen eteen, ja kyllä oltiin oikein luottavainen jo tuolla viimeisessä kurvissa. Hevonen on ollut hyvä nyt kaikissa näissä lähdöissä, ja koko ajan vaan tuntuu, että petraa.”

Guido Di Quattron edeltä kirikaistalle lähtenyt Muscleman ei pystynyt takasuoralla vastaamaan tälle, mutta puursi tasaisen sinnikkäästi loppuun saakka ja työntyi viime hetkillä toiseksi.

Kierros jäljellä toisesta ulkoa hyökännyt Magnifico S eteni takasuoralla keulaan, muttei jaksanut pitää samaa tahtia ihan maaliin asti ja putosi kolmanneksi. Lähes koko matkan toista rataa ilman vetoapua juossut Xavier K.A. kesti neljänneksi ennen ensimmäisen kaarteen laukkansa hyvin paikannutta Selene Lunea.

 

Toto5-3: Kohteiden pelatuin hevonen Doris Hoss pääsi 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä helpolla sen jälkeen, kun sisältä johtopaikan pitänyt Bean Dream laukkasi edestä ensimmäisessä kaarteessa.

Kolmen tonnin voittorahat tuloksella 16,0a/2100 metriä napannut Doris Hoss jatkoi siten valmentaja Markku Niemisen ja ohjastaja Antti Teivaisen menestystä.

“Tämä lähtee tosi kovaa, mutta ei ollut mitään jakoa päästä keulaan. Ajattelinkin, että ajan siihen taakse, mutta sitten Mikalla laukkasi hevonen ja meille aukesi huippupaikka”, Antti Teivainen kertasi ratkaisuvaihetta. “Hevonen rauhoittui menemään hyvin, ja sai ajaa ihan omaa vauhtia. Viimeisessä kurvissa piti vaan seurailla, ketä siellä on takana, ja hevonen tuli kyllä täysissä voimissa maaliin asti. Se on ollut pitkään hyvässä kunnossa, mutta se on nyt rauhoittunut ja siihen on tullut pitkäjänteisyyttä.”

Kiihdytyksessä sisälle Doris Hossin taakse päässyt Gaiana seurasi lopulta vapaasti toiseksi. Toisen kaarteen jälkeen jonomuodostelman kuudennelta sijalta toiselle radalle ilman vetoapua noussut Sahara Hot Mama pääsi rauhallisessa menossa sujuvasti kärjen tuntumaan ja kesti kolmanneksi.

Bean Dream putosi laukan myötä pääjoukon hännille, mutta sai myöhemmin vielä täyden mahdollisuuden, kun pääsi nousemaan Sahara Hot Maman perään toiseen ulos. Sillä oli kuitenkin vaikeuksia kaarteessa, eikä meno maistunut sen jälkeen muutenkaan.

 

Toto5-4: Markku Niemisen tallin kolmaskin suosikki onnistui täydellisesti, kun Ari Moilanen luotsasi Lexus Dreamin oriiden ja ruunien alkuerässä vuorenvarmaan voittoon tuloksella 14,7a/2100 metriä.

Lexus Dream lähti auton takaa tutun rivakasti. Pekka Korpi haastoi Twist Of Faten kanssa ja pääsi pudottamaan kaarteen alussa suursuosikin taakse, kun Smart Leader laukkasi sisältä.

Quite A Boy nousi ennen toista kaarretta neljännestä sisältä toiselle radalle ilman vetoapua. Se tuli maltillisen matkavauhdin jälkeen siitä vahvasti perille ja hävisi kakkossijan Twist Of Fatelle vain niukasti. Kymppiä lopettanutta Lexus Dreamia ei uhannut kukaan.

“Voitti kyllä tosi helposti”, Ari Moilanen kehui pikkutauolta tullutta derbykakkosta. “Tämä meno on tosi lennokasta ja menee kyllä todella helposti kovaa. Jos hevonen saa vaan edetä terveenä, tämä nousee ainakin Suomessa ihan kärkihevosiin. Tämä menee joka matkan ja on nopea ja ravivarma hevonen.”

 

Toto5-5: Ari Moilanen ajoi Antti Teivaisen tavoin suoran tuplan, kun Amoriini täydensi illan suosikkirivin johtamalla päätöskohdetta startista maaliin.

Amoriini voitti Pops’ Sunrisen tapaan aiemmin tällä viikolla jo Teivossa. Tällä kertaa Tero Silvaksen 6-vuotiaan tamman ajaksi tuli 29,7/2100 metriä.

“Jotenkin tuo lähtötouhu, että se on rauhoittunut siihen”, Ari Moilanen arvioi ratkaisevaa muutosta tammassa. “Se lähti vähän ryykäämään aikaisemmin liikaa, ja sitten tuli aina laukkoja ja ne tahtoi mennä pitkäksi. Vähän on nyt tasaantunut hevonen. Se vastaili sen mukaan, kun ulkoa lähti hevosia tulemaan rinnalle, eikä tänään suurempaa hätää ollut.”

Viimeisen takasuoran alussa kolmannesta parista hyökännyt Linkeli eteni maalisuoralle tultaessa Amoriinin tuntumaan toiselle radalle, mutta joutui tyytymään kakkossijaan. Toisesta ulkoa loppukaarteessa vapaasti kiriin päässyt Krista seurasi kolmanneksi.