Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 6 Por Nie Rock 13,14 %, 9,80 e

Toto4-2: 1 Playful Thoughts 11,11 %, 46,53 e

Toto4-3: 8 Hurjaharja 16,11 %, 100,98 e

Toto4-4: 9 Enjoy’s Paycheck 49,19 %, 121,07 e

 

Vaihto: 55 246,10 euroa

Yli puolentoista vuoden kilpailutauolta palannut Madrid sai vetää Metsämäen ravien avauskohdetta haluamaansa tahtia, mutta paras kirivauhti oli vielä hakusessa ja Por Nie Rock spurttasi vaivatta ykköseksi.

Toto4-1: Jonomuodostelman viidennellä sijalla seuraillut Por Nie Rock pääsi viimeiselle takasuoralle mentäessä toiseen ulos, iski loppukaarteessa omaan kiriin ja tuli 1.12-lopetuksessa maalisuoran selvästi parhaiten.

Markku Niemisen talliin illan toisen voiton tuonutta Por Nie Rockia ajoi Hannu Torvinen. Markku Nieminen on kasvattanut 6-vuotiaan ruunan sen nykyään yksin omistavan Aki Porhion kanssa.

“Oltiin Vermossa justiin toissapäivänä tuon kanssa, ja se oli siellä kolmas maalissa. Olisi sielläkin saattanut pärjätä, jos olisi päässyt pikkuisen aikaisemmin tuikkaamaan”, Aki Porhio huomautti. “Ihan hyvillä mielin nyt ollaan. Vauhti vähän hirvitti tänään, kun mentiin niin hiljaa, mutta ruuti oli kuivaa tuttuun tyyliin taas lopussa.”

Kolmanneksi eniten pelattu Por Nie Rock ravasi 2100 metriä aikaan 14,6a. Madrid piti siitä jääneenä toiseksi täpärästi ennen tasaista rintamaa, josta viimeisen takasuoran alusta toista rataa ilman vetoapua tullut Sahara Rouge pinnisti kolmanneksi.

Kiihdytyksessä keulaan nakannut Merit tyytyi suosiolla Madridin selkään, johon se juuttui pussiin ja jäi tasaisessa maaliintulossa viimeiseksi.

 

Toto4-2: Torvisen veljekset veivät parhaat palat, ja tällä kertaa oli voittovuorossa Jukka Torvinen, jonka ajama Playful Thoughts pääsi viimeisen takasuoran alkupuolella kolmannesta sisältä vapaasti toiselle radalle ja runttasi 13,5-vauhtisessa päätöksessä johtaneen Local Timen ohi.

“Alussa ei ihan pystytty vastaamaan nopeimmille, mutta saatiin kuitenkin hyvä paikka, ja näytti sillai hyvältä, että saadaan kuitenkin tilaa vikalla kierroksella”, Jukka Torvinen kertasi. “Hevonen tuntui oikein tosi pontevalta. Se lähti tosi hyvin siihen vapaalle radalle, ja tuntui kyllä koko ajan, että katellaan vaan, mitä muut tekee ja sen mukaan ajellaan ite.”

Anne Kankaan viisivuotias tamma teki 2100 metrillä tasoitusennätyksensä 16,2. Se oli neljänneksi pelatuin.

Ensimmäisen kaarteen lopulta johtanut ja toisella kierroksella tempoa tasaisesti nostanut Local Time piti varmasti toiseksi. Viimeisellä takasuoralla viidennestä sisältä toiseen ulos noussut Star It seurasi voittajasta hieman jääneenä kolmanneksi ennen Jordania, joka ei päässyt yrittämään keulahevosen takaa vapaasti.

Lähdön suosikki Amazing Warrior ei saanut toisen radan jonosta täyttä mahdollisuutta. Se nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä ulkoa muiden mukana kolmannelle radalle, mutta kärki oli kaukana eivätkä selät vetäneet. Amazing Warrior tuli lopulta kiertelemättä ja kiri maalisuoralla toista rataa asiallisesti kärkeä tavoittaen. Se oli maalissa seitsemäntenä.

 

Toto4-3: Ensimmäisessä kaarteessa kolmannelta radalta toiseen pariin ulos päässyt Hurjaharja nousi kierrosta myöhemmin kirikaistalle ja puristi 27,5-vauhtisessa päätöksessä niukkaan voittoon.

“Juoksu meni hyvin, mutta tämä hevonen vaatisi kovemman matkavauhdin”, Reijo Irri huomautti. “Siinä oli kaikilla paukkuja lopussa, kun mentiin 30 eka tuhat. Jos olisi menty 28, olisi marginaali ollut vähän isompi. Se kontrasi kyllä siinä, kun antoi pikkuisen merkkiä suulla, että menes poika vaan.”

“Epävarma se ei ollut. Forssassa tuli viimeksi laukka lähtökiihdytyksessä, kun otin etukengät silloin pois ja oli aavistuksen kova rata. Sen jälkeenhän se meni aivan mahdottoman juoksun.”

Toiseksi eniten pelattu Hurjaharja teki 2100 metrillä ajan 29,3a. Kolmannesta sisältä viimeiselle takasuoralle mentäessä toiseen ulos päässyt Laari mahtui takasuoran lopulla nousemaan Hurjaharjan taakse. Se haastoi tämän lopussa, muttei päässyt ohi.

Keulasta taipuneen Veeran Vendlan takaa ajoissa irti päässyt Vennelmon Tyyne kiri kolmanneksi, ja toista rataa ilman vetoapua juossut Mikimani oli neljäs.

Suosikiksi luotettu Pilskeri jäi viidenteen ulos, eikä kirivaiheessa selkä vetänyt yhtään. Pilskeri käänsi viimeisellä takasuoralla jo neljännelle radalle, muttei pystynyt enää nousemaan taistoon.

 

Toto4-4: Kohteiden pelatuin hevonen Enjoy’s Paycheck selvisi takarivistä neljänteen pariin ulos, josta Antti Veteläinen teki ratkaisunsa toisen kaarteen puolivälin jälkeen.

Päätöskierroksen alkupuolella kärjen rinnalle edennyt Enjoy’s Paycheck painui takasuoralla keulaan ja piti paikan varmasti, vaikka vauhti hieman laantui loppua kohden. Koko 2100 metrille ajaksi tuli 14,4a.

“Hevonen vähän polki kantapäitään ja kavion kanssa oli ongelmia, mutta aina on tähän hevoseen luottanut, että tämä on hyvä tauolta”, Antti Veteläinen pohti. “Ei hevonen tänään varmaan mitään suuria urotekoja olisi pystynyt tekemään, mutta yritetään pienillä askelilla saada se taas huipputikkiin. Elitloppet-viikonloppu voisi olla sellainen välitavoite, mutta päätavoite on varmaan saada ehyt 15-20 startin kausi.”

Toisen radan jonossa kolmantena ja neljäntenä matkannut Wall Street Comery hakeutui viimeisen kaarteen lopulla uloimmas vapaalle radalle ja kiri pääjoukon kärkeen toiseksi.

Sisällä toisena ja kolmantena juossut Volume Ace sai maalisuoralla tilaa ja kiri napakasti kolmanneksi, mutta Wall Street Comery oli päässyt ulkokautta jo liian pitkälle. Johtopaikalla juossut Black Ice Boost ja pääosin sen vierellä ilman vetoapua kiertänyt Pasi Von Bentz taipuivat hieman.