Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 7 Por Nie Rock, 3,28 %, 19,23 euroa
Toto65-2: 4 Tähtituula, 8,05 %, 139,94 e
Toto65-3: 10 Her Royal Highness, 27,93 %, 348,07 e
Toto65-4: 10 Minecraft, 26,41 %, 611,48 e
Toto65-5: 7 Hetviina, 63,21 %, 685,60 e
Toto65-6: 6 Freddy K., 3,38 %, 9696,38 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 9696,38 euroa
Viisi oikein 116,18 e

Vaihto: 176 491,70 euroa

Hannu Torvisen ohjastama Por Nie Rock ohitti matkan aikana hurjasteluun sortuneet pelihevoset Vermon Toto65-avauskohteessa. Kovavauhtinen toinen kierros mahdollisti Suomen ennätyksen. Vermo myönsi Por Nie Rockille 1000 euron bonuksen 3500 euron ykköspalkinnon päälle.

Toto65-1: Pitkän matkan ryhmäajossa Religious avasi Antti Teivaisen käskyttämänä kärkipaikalle. Avauslenkin pelaajien suosikkivaljakko sai vetää rauhassa 17,0-tahdilla, mutta siihen loppui sunnuntaihölkkä: Olli Koivunen antoi toisella lenkillä Selene Lunen kanssa rajua prässiä, ja kakkoslenkki oli hirmuisesti 11,0-vauhtinen!

Hurjastelu näkyi etenkin Selene Lunen otteissa ratkaisumetreillä. Se putosi varhain voittomatsista. Religious sitkisteli urheasti, muttei voinut mitään, kun hännillä lähdön tapahtumia tarkkaillut Por Nie Rock tuli maalisuoran ylivoimaisesti parasta vauhtia. Markku Niemisen tallin suojatin voittoajaksi tuli 3120 metrillä 14,6a. Se on Suomessa syntyneiden vanhempien oriiden ja ruunien 3000 metrin ja yli autolähetyksen SE-tulos.

Hannu Torvinen ei uskonut etukäteen kovinkaan Por Nie Rockin voittoon, kuten ei moni muukaan.  

”Tietenkin se epätodennäköistä oli, täytyi toivoa kovaa matkavauhtia, jolloin tällä on sanansa sanottavana näissä lähdöissä. Saatiin aika nätisti ajaa perillä, eikä ollut kiire mihinkään. Eka tuhat ei miellyttänyt, mutta toinen toki. Hevonen voitti helposti ja oli tosi hyvä tänään”, Hannu Torvinen kehui Por Stablen omistamaa ruunaa.

Ricocone kiri Seppo Markkulan käsistä hopealle ennen Religiousta.

Toto65-2: Kakkoskohteena ajettiin ensimmäinen kahdesta A.V. Marttilan Tammasarjasta, jossa annettin näyttöjä Seinäjoen kuningatarkisaa silmällä pitäen. Antti Teivaisen ajama Tähtituula sai alussa kaiken ilmaiseksi, eikä erehtynyt.

Tähtituula sai hölkkäillä keulassa toisen puolikkaan avoimessa tammalähdössä 40-vauhdilla.

“Se oli kyllä tosi hiljaista, se oli yllätys. Harvoin niin hiljaa näissä lähdöissä mennään”, Antti Teivainen ihmetteli.

Toisella kierroksella touhu alkoi muistuttaa enemmän kilvanajoa.

“Arvelin, että aletaan laittaa vauhtia, että tämä jaksava vahva hevonen, ettei tule yllätyksiä lopussa”, Teivainen jatkoi.

Tähtituula tuli hyvin maaliin asti, eikä 2. ulkona namutellut ja toiseksi kirinyt Sävel-Taika päässyt lopulta kunnolla edes keulavoittajan rinnalle.

Tähtituula kisasi ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä.

“Se sopi oikein hyvin, kun tamma on vähän ahdasliikkeinen ja epävarma”, Antti Teivainen näki Jussi Suomisen valmentamasta tammasta, joka teki 3120 metrillä voittoajan 28,6a.

Toto65-3: Tammalähtö meni toiseksi pelatuimmalle osallistujalle, kun Jukka Torvisen ohjastama Her Royal Highness esitteli kirivoimaansa.

Ville Tonttilan ohjastama Memphis Minnie piti sisäradalta kärkipaikan volttilähtöön varsin napakassa 13,5-vauhtisessa avauksessa. Suosikki Gillian Comery oli epävarman oloinen alussa, ja se ei ehtinyt alussa keulataistoon.

Gillian Comery matkasi lopulta toisella ilman vetoapua. Se oli loppukaarteessa tiukasti mukana voittoväännössä, kun hyppy tuli. Kirilenkin alussa 4. ulkoa kolmannelle ilman vetoapua lähtenyt Her Royal Highness iski hetki myöhemmin kärkihevosen kimppuun, josta hankki lopussa otteen varmoin ottein.

“Kyllä tähän on oppinut luottamaan, että jos se lähellä kavereita pääsee olemaan, se on runtannut niistä ohi, ja tänäänkin kävi silleen”, Jukka Torvinen näki.

Tiina Poikolaisen treenaama Her Royal Highness teki voittotuloksen 14,1/2140 metriä. Sen ykköstila oli ensimmäinen sitten viime vuoden elokuun.

Toto65-4: Ensimmäinen suosikkivoittaja nähtiin, kun Olli Koivusen ajama Minecraft oli kirivaiheessa selvästi etevin.

Rami Kangas pommitti suojattinsa Stoneisle Passinion kyydissä aluksi keulaan, mutta Antti Teivainen ajoi paikan voimalla itselleen Petis Mondonin rattailla.

Takarivistä lähteneen Minecraftin kirivaihe ei mennyt taustalta hyvin, kun Dugarry Zet ei edessä edennyt, mutta neljättä rataa pitkin kirinyt Harri Koivusen valmennettava ehti helppoon voittoon. Sen kolmas peräkkäinen ykköstila tuli lyhyellä matkalla ajalla 13,3a.

Stoneisle Passion oli toinen, Mountain Twinkle kolmas. Pelaajien suosikkiosallistujiin kuulunut Outlander laukkasi puolivälissä parijonosta.

Toto65-5: Hetviina antoi melkoisen myrskyvaroituksen toisessa A.V. Marttilan Tammasarjan koitoksessa, kun Antti Tupamäen suojatti juoksi muilta jalat alta.

Hetviina otti kiihdytyksessä keulapaikan Taksvenlalta. Hetviina teki heti muihin kymmenien metrien raon, joka kasvoi vain maalia kohti, kun se löi 26,5-vauhdin pykälään.

Aivan lopussa muut hieman tavoittivat, mutta Hetviina oli hankkimansa etumatkan turvin ylivoimaykkönen voittoajalla 26,7a/3120 metriä.

“Helpon voiton otti, ja ravikin säilyi ihan hyvänä loppuun asti. Välillä piti vilkaista missä muut tulee. Ei ollut tarkoitus ajaa noin reipasta, mutta hevonen oli menollansa. Kaikki jai vetämättä, tietenkään ei mitään järkeä ollut palloja kiskoa. Vaikea sanoa, että paljonko jäi varaa, ehkä jonkin verran”, Antti Tupamäki sanaili.

Taksvenla seurasi toiseksi ennen I.P. Riimiä.

Toto65-6: Teräsmiesliigassa voittotaisto käytiin yllättäjien kesken, ja Jere Kiveinen sai tuulettaa voittoa Freddy K:n kyydissä.

Keulapaikka poltti alussa, kun alussa johtanut Flashdance Sisu laukkasi 1. kaarteessa. Sille painetta langettanut Tzubodai pääsi keulaan, mutta laukkasi pian. Ghiotti vastasi näin vetotöistä, ja Tzubodai veti toista rataa.

Sisärataa pitkin ravanneet MAS Bella ja Freddy K. pääsivät sopivasti irti ratkaisuvaiheella, ja Freddy K. otti hallitun voiton.

“Juoksu meni nappiin, että 4. sisällä oltiin, ja väyliä alkoi avautumaan viimeisellä takasuoralla. Siitä toiselle ja kirikaistoille. Suoran alussa tunsin jo, että ohi tulee, mutta se on sellainen, että tulee päänmitan ohi ja jää odottelemaan”, Jere Kiveinen kertoi Kari Toivasen treenaamasta voittajasta.