Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 8 Questionmark Me 14,12 %, 8,90 e

Toto5-2: 3 Patman 3,68 %, 122,60 e

Toto5-3: 6 Wilhelm Nash 22,50 %, 214,60 e

Toto5-4: 16 Cacshot 4,52 %, 1329,40 e

Toto5-5: 3 Selfie Star 41,85 %, 1574,30 e

 

Vaihto: 92 036,00 euroa

Vermossa viime keskiviikkona jättiyllätyksen aiheuttanut Questionmark Me voitti myös Teivossa samalla kasinumerolla, nyt jo neljänneksi pelatuimpana.

Toto5-1: Juoksupaikka porukan hännillä osoittautui hyväksi, kun Staro Jersey Side prässäsi johtoon edennyttä Dream Of Celebritya niin, että ensimmäinen kierros taittui täydellä matkalla hurjasti aikaan 11,5.

Viimeisen kierroksen alussa takapareista muiden mukana kolmannelle radalle lähtenyt suosikki Pope iski 600 metriä ennen maalia vielä ulommas, ja Harri Koivunen hakeutui Questionmark Men kanssa sen perään.

Kaksikko eteni vääjäämättä voittotaistoon, eikä takasuoralta kolmatta rataa ilman vetoapua tullut Al E.Gador Zetkään pystynyt vastaamaan sisäpuolella.

“Näki, että vauhti oli hurjaa, ja sitten meillä oli vielä lähdön suosikki edessä. Asetelmat ei voineet sen paremmat olla tänään”, Harri Koivunen herkutteli. “Koko ajan tuntui, ettei mun tarvi kuin kääntää ohitte. Tuntui niin hyvältä, mutta Pope vastasi tosi hyvin ja jännää oli maaliviivalle saakka.”

“Keväällä kävi vähän haaveri. Sen jälkeen jouduttiin tulemaan vähän hätäisesti starttiin, ja ei ne startit menneet ihan niin kuin toivottiin, mutta nyt näyttää hyvältä.”

Questionmark Me kirjautti 2100 metrillä huippuajan 13,6a. Rata oli sateen jäljiltä märkä, mutta pitävä.

 

Toto5-2: Tasaisen juoksun toisessa parissa ulkona saanut Patman voitti kuudenneksi eniten merkittynä yllättäjänä. Nelivuotias pääsi loppukaarteessa vapaasti kiriin, ratkaisi varmasti ja teki 2100 metrillä ajan 15,3a, joka jäi vain kymmenyksen sen ennätyksestä.

Seppo Markkula ajoi Pertti Isotalon valmentamaa Patmania, jolle ykkössija oli kauden neljäs. Edellinen tuli heinäkuussa, ja syksyn puolentoista kuukauden huilin jälkeen startti oli sille kolmas.

“Olen nähnyt kyllä tämän juoksuja, mutta eka kerta, kun ajoin”, Seppo Markkula sanoi. “Valmentaja sanoi, että ottaa lähdön vaan ihan rauhassa ja koittaa parijonoon. Hevonen oli kyllä hyvän tuntuinen koko ajan ja sai hyvän hevosen siihen eteen. Lopussa tuli kyllä helposti ohi. Tuntui jo tuolla 500 ennen maalia voittajalta.”

Kolmannesta sisältä loppusuoran alussa vapaalle radalle käännellyt Vaniere kiri toiseksi, ja Kickapoo Windcape työntyi neljännestä sisältä ulommas hakeuduttuaan kolmanneksi niukasti ennen Inaccessiblea, joka tsemppasi kuolemanpaikalta hyvin perille. Highscore Luca juuttui rintaman taakse pussiin.

Yli 47-prosenttisesti merkitty Werner Ors oli kohteiden pelatuin hevonen. Se eteni 12,5-vauhtisessa avauksessa Highscore Lucan jälkeen johtopaikalle, josta antoi lopussa vähän periksi ja pilasi juuri ennen maalia vielä laukkaan.

 

Toto5-3: Suosikiksi luotettu Pascha Tilly jätettiin pois Toto5-pelin avauskohteen jälkeen. Toiseksi eniten peliä kerännyt Wilhelm Nash kiersi kaarteen jälkeen toisesta ulkoa kärjen rinnalle, painui kierrosta myöhemmin keulaan ja hyvästeli muut.

Ville Mäkelän 6-vuotias Wilhelm Nash voitti toissa kaudella kahdeksan kertaa, mutta sen jälkeen startteja on tullut harvakseltaan. Kaksi viikkoa sitten ruuna laukkasi Lahdessa ennen lähtölinjaa ja kulki sitten loppumatkan hurjaa vauhtia. Viime viikon voitto Vermossa ei tullut sen jälkeen yllätyksenä. Maili taittui tuolloin aikaan 13,0a, ja nyt Wilhelm Nash paineli samaa tahtia täyden matkan.

“Nyt nähtiin, kun hevonen on vähänkin sinne päin, että minkälainen sen luokka on”, ohjastaja Ari Moilanen päivitteli. “Se meni vieläkin puolivaloilla, ja sille jäi tosi paljon varaa. Näyttäisi, että suunta on oikea. Valmentaja on kyllä ollut sitkeä hevosen kanssa. Siellä on kyllä ihan hirveä moottori sisällä.”

Viimeisen takasuoran alussa neljännestä ulkoa hyökännyt Merit kiri tasaisen vahvasti perille. Voittoa ajatellen tehtävä oli mahdoton, mutta tamma puristi toiseksi selvästi ennen Axel Foleya, joka kolmannessa ulkona juostuaan pääsi loppukaarteen alussa Meritin perään.

Alkumatkan neljäätoista vetänyt Sunbeam oli viimeisellä takasuoralla aseeton Wilhelm Nashia vastaan ja putosi lopulta neljänneksi.

 

Toto5-4: Illan suurimmat palkinnot jaettiin lämminveristen Nuorten Sarjassa. Takamatkalta viidenteen pariin ulos selvinnyt Cacshot lähti toisen kaarteen lopulla kolmannelle radalle, kiersi loppumatkan sitä ilman vetoapua ja runttasi väkivahvasti 4000 euron voittoon.

“Vauhti hiljeni aika lailla, niin pakko oli lähteä eteenpäin, kun hevonen oli niin paineissaan”, Tapio Perttunen paljasti. “Loppu tultiin kolmatta, että tosi hieno esitys. Tässä on paljon kykyjä, kuten nyt nähtiin, mutta tämä on vielä lapsellinen ja vähän erikoinen ajaa.”

Kuudenneksi eniten pelattu 3-vuotias ori paransi ennätystään 2120 metrillä tasan sekunnilla aikaan 16,7.

Alusta asti johtanut BWT Dictator kamppaili hyvin vastaan ja hävisi vain niukasti. Ensimmäisellä takasuoralla kolmannesta parista reissuun lähtenyt ja toisessa kaarteessa kuolemanpaikalle edennyt Kiss N Run jäi rintamassa selvemmin kolmanneksi. Taj One ei päässyt yrittämään kärjen takaa.

Lähdön suosikki Tattoo Avenger lähti toisessa kaarteessa Cacshotin perässä kolmannelle radalle ja oli aivan sen tuntumassa, kun laukkasi yllättäen loppukaarteen alkupuolella.

 

Toto5-5: Ari Moilaselle toinen ykkönen, kun suosikki Selfie Star johti käytännössä alusta loppuun. Marjo Lindströmin valmennettava sai vetää haluamaansa tahtia, kiristi sitä loppua kohden ja piti kohtalaisen varmasti. Nelivuotiaan tamman ennätys koheni kymmenyksellä aikaan 16,1a/2100 metriä.

“En ole ajanut ennen, mutta valmentajalta sain seikkaperäisen meriselityksen, että minkälainen tämä hevonen on, ja hyvin se piti paikkansa”, Ari Moilanen totesi. “Hevonen meni rennosti koko ajan, rauhoittui hyvin tuohon keulapaikalle ja vastaili sitten tarpeen mukaan. Miellyttävä hevonen ajaa, ravivarman tuntuinen ja lähtee hyvin auton takaa. Siinä on monta hyvää ominaisuutta.”

Viidennessä ulkona matkannut Ghaliya Web hyökkäsi viimeisellä takasuoralla, kiri tosi vahvasti maaliin asti ja nousi voittajan tuntumaan toiseksi. Toisesta ulkoa loppukaarteessa kiriin kääntänyt Azorit Lloyd punnersi tasaisemmin kolmanneksi.