Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 6 Quick Petrol 22,41 %, 5,12 e

Toto4-2: 8 Mopoheikki 24,77 %, 10,14 e

Toto4-3: 8 Honorary Consul 2,56 %, 229,51 e

Toto4-4: 6 Capo 16,94 %, 770,00 e

 

Vaihto: 76 763,60 euroa

Ilman kenkiä ja jenkkikärryt perässä startanneen Quick Petrolin voittajakerroin laski hurjaa tahtia Jyväskylän perjantai-illan avauskohteen lähestyessä, eikä kenenkään tarvinnut ihmetellä lähdön nähtyään syytä.

Toto4-1: Numerolla kuusi kilpaillut Quick Petrol näytti lähtevän hieman haparoiden auton takaa, mutta se sai pian rytmistä kiinni, eteni kaarteeseen mentäessä toiselle radalle ja jatkoi jo kaarteessa kärkeen.

Quick Petrolia ensimmäistä kertaa ajanut Iikka Nurmonen antoi Kalervo Kujalan 7-vuotiaan ruunan polkea tasaisen reipasta vauhtia, ja ero muihin kasvoi jokaisella askeleella.

Kaukana takana kolmantena hevosena toista rataa juossut Toto4-suosikki Jagger Zon aloitti kirinsä kierroksen täyttyessä ja eteni loppukaarteessa jo toiseksi. Se tuli vahvasti maaliin saakka, muttei ehtinyt enää edes karkulaisen tuntumaan.

“Ihan nopia hevonen ja hyvin polki tämän mailin menemään”, Iikka Nurmonen kuvaili tuttavuuttaan.

Toiseksi eniten merkkejä Toto4-pelissä kerännyt Quick Petrol kirjautti 1640 metrillä ajan 13,5a. Jagger Zon sijoittui toiseksi selvästi ennen matkalla edellä ja kirivaiheessa perässä tullutta Kat’s Commanderia.

 

Toto4-2: Kesätauon jälkeen tositoimiin palannut Mopoheikki luotettiin tasaisesti pelatussa lähdössä heti suosikiksi, ja Teemu Okkolinin valmentama lahjakkuus voitti, vaikka laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Ajaksi tuli 29,7a/2140 metriä.

Laukkansa jälkeen viidennessä ulkona jatkanut Mopoheikki hyökkäsi viimeisen takasuoran alussa, tuli loppukaarteen toisen perässä ja kiri maalisuoralla kärkeen. Voitto meni lopulta aika tiukille, kun Mopoheikki hieman hölläsi.

“En päästänyt auton takaa vielä menemään, mutta löysäsin sitten vähän. Se oli oma moka, sillä veto hävisi ja tuli laukka”, Teemu Okkolin kertasi. “Lopussakin kävi vähän työvirhe. Olisi pitänyt vetää korvat auki. Muut tuli lähelle, ja maali pelasti meidät tänään. Tämä hevonen on kyllä tosi juoksija ja kerää aika ison voittosumman, kun vaan terveenä saa olla.”

Takasuoran alussa Mopoheikin perässä kiriin lähtenyt Pikku-Arvo peesaili pitkälle loppusuoraa, käänsi vasta päätössatasella vapaalle radalle ja puristi loppuhetkillä melkein täysin vierelle.

Sisällä kolmantena matkannut Villikamu menetti asemiaan, kun edellä mennyt vastustaja putosi kärjen tuntumasta. Villikamu spurttasi lopun ohituskaistaa pitkin tulisesti melkein samaan rintamaan edellisten kanssa. Sarmööri taipui keulasta.

 

Toto4-3: Lämpöisten kovassa lyhyen matkan tasoituksessa kolmannessa parissa ulkona juossut Honorary Consul nousi takasuoralla selkään kolmannelle radalle ja kiri maalisuoralla rintamasta kohtalaisen varmasti yllätysvoittoon.

Kimmo Kärkkäinen ajoi Pekka J. Korhosen 7-vuotiasta Honorary Consulia, jolle täysosuma oli kauden ensimmäinen. Se oli seitsemänneksi pelatuin ja teki 1640 metrillä ajan 15,6.

“Jonkinlainen yllätys oli, kun epäilin, että matka on meille lyhyt”, Kimmo Kärkkäinen kertoi. “Arvoin takasuoralla pitkään, lähdenkö ulos vai yritänkö sisäkautta, mutta onneksi läksin. Hevonen meni hienosti sitten ja oli tosi hieno ajaa. On kyllä herrasmies.”

Muut totosijat menivät vahvan esityksen tehneille hevosille, sillä Titan As puristi johtaneen Bessie Blissin rinnalta toiseksi ja kolmanneksi sijoittunut Surprise Leader kiersi koko matkan kolmatta rataa ilman vetoapua.

Kärkiryhmä tuli maaliin tiiviinä ryppäänä, eivätkä kaikki kilpailijat päässeet yrittämään vapaasti. Suosikiksi pelattu D.D.’s Hitman ei ollut parhaimmillaan ja jäi kauas kärjestä.

 

Toto4-4: Paperilla tasaiselta näyttänyt päätöskohde oli todellisuudessa kaikkea muuta, sillä viimeiselle takasuoralle mentäessä kolmannesta ja neljännestä parista kirikaistalle ryhmittäytyneet Capo ja All In Laddie erkanivat maalisuoralla selvästi muiden etupuolelle.

Kolmatta peräkkäistä voittoa hakenut All In Laddie kiri edellisten starttiensa tavoin vahvasti perille, mutta ilman vetoapua kirivaiheen tullut Capo piti sinnikkäästi pintansa ja voitti toiseksi pelatuimapana tuloksella 16,0a/2140 metriä.

“Joutui tulemaan ilman selkää. All In Laddie tuli lähelle, ja tämä rupesi nostelemaan vähän päätäänkin, mutta hyvin vastasi”, Erkki Tullan valmentamaa 4-vuotiasta Capoa ajanut Jarmo Saarela kiitteli.

Ranch Pronto kipusi viidennestä ulkoa kaksikon vanavedessä loppujoukon kärkeen kolmanneksi.

Tiukassa kiihdytyksessä sisältä johtopaikan pitänyt Global Uncommon oli 34-prosenttisesti merkittynä kohteiden pelatuin. Se sai vetää alun jälkeen rauhassa, mutta antoi päätöspuolikkaalla silti taistelutta periksi.

Jossitteluja ei näyttänyt hirveästi jäävän muillekaan, vaikka Elaiza Camto menetti vähän aikaa asemiaan taipuneen keulahevosen mukana. Curakao ei esittänyt toisesta ulkoa oikein mitään.