TOTO5-VOITTAJAT, PELIOSUUS JA RIVIN ARVO

T5-1: 2 Quick Vald, 59,42%, 2,10 euroa

T5-2: 9 Sorretun Voima, 30,83%, 3,60 €

T5-3: 2 Nazareth, 50,50%, 4,49€

T5-4: 5 Volume Ace, 6,60%, 31,81€

T5-5: 5 No Vice, 22,14%, 63,88 €

Vaihto: 89 766,92 €

Matias Salon valmentama Quick Vald juoksi kolmannen perättäisen voittonsa Lahdessa. Voittoaika oli huima 12,7ake.

Lähdössä mentiin alku täyttä höyryä eteenpäin, kun Iivari Nurminen satsasi lähtöön Northern Trickin kanssa. Ohjastajalla tuskin oli kuitenkaan ihan nähdynlainen vauhtinjako suunnitelmissa. Avauspuolikas mentiin nimittäin aikaan 06,5, ja kierroksenkin väliaika oli vielä 10,0.

Esa Holopainen tarkkaili keulassa porhaltaneen Northern Trickin jälkeen seuraavana sisäradalla. Sopiva hetki lähteä kiriin koitti viimeisen takasuoran alussa, kun johtohevonen alkoi väsyä.

Päätöspuolikkaalla Quick Vald piti vielä haasteen heittäneen Rebel Rapidin varmasti takanaan ja voitti selvällä erolla.

”On tehnyt tosi hyviä startteja koko ajan, kuten teki nytkin”, Salo kommentoi suojattinsa esitystä. ”Täytyy olla tosi tyytyväinen hevoseen.”

Tyytyväinen on myös hevosen yhdessä Jorma Kilpiäisen kanssa omistava Ilmari Halinen.

”Olihan se raaka suoritus”, hän ihastelee. ”Koko hevonen on ollut positiivinen yllätys meille.”

Quick Vald erottuu radalla paitsi vauhdillaan myös omintakeisella tyylillään.

”On se tosi juoksija, mutta myös hyvin erikoinen. Se nakkelee päätään minne sattuu, ja kuten joku saattoi huomata, auton taakse meneminen vaatii melko kokeneen kuskin, että sinne päästään”, Halinen kertoo. ”Mutta on ravuri. Väljät liikkeet, ja näköjään helposti menee 06-08 –vauhtejakin.”

Riihimäen raviseuran puheenjohtajana toimiva Halinen ja varapuheenjohtaja Kilpiäinen ostivat 5-vuotiaan Quick Valdin kesäkuussa. Saksassa syntynyt ruuna kilpaili ennen Suomeen siirtymistään Ruotsissa Christoffer Erikssonin valmennuksessa.

”Se oli tarttunut Matias Salon ja Tapani Raunion haaviin. Jormalle tarjottiin hevosta, kun hänellä oli ennenkin ollut hevonen Matiaksen treenissä. Hän soitti minulle, että ota puolet. Yhdet puheet ja ne kannatti”, Halinen naurahtaa helposti syntyneille kaupoille. ”Pää vinossakin menee kymppiä, niin mitä se menisikään suorana.”

Seuraavaksi edessä ovat lauantailähdöt. Salo ei halua lähteä ennustamaan, minkä verran Quick Valdin on mahdollista vielä parantaa.

”Joitain pieniä asioita voidaan saada vielä paremmin kohdalleen”, treenari sanoo. ”Annetaan hevosen itse näyttää ajan kanssa.”

Salon talliin tuli Jokimaan raveista toinenkin voitto, kun Antti Teivainen ohjasti No Vicen hallitulla keulasoololla voittoon enintään 10 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajossa.