Toto4-voittajat, peli-osuus ja arvo

Toto4-1: 7 Quite A Boy 23,02 %, 4,35 e

Toto4-2: 14 Merran Jyske 11,23 %, 21,45 e

Toto4-3: 1 Adam Snipes 4,59 %, 242,55 e

Toto4-4: 1 Inaccessible 21,06 %, 747,08 e

 

Vaihto: 57 467,80 euroa

Tepsin mies Olli Koivunen lauleskeli Hunajata kotiradallaan Metsämäessä samaan aikaan, kun Leijonat päihitti MM-kaukalossa Kanadan. Kaisa Toivosen valmentama Quite A Boy teki mahdottomasta mahdollista.

Toto4-1: Suosikiksi pelattu Sunbeam kiihdytti auton takaa vaivattomasti keulaan, ja kun se sai vetää avauskierroksen vielä varsin maltillista tahtia, viidenteen pariin pudottaneen Quite A Boyn tehtävä tuntui täysin toivottomalta.

Olli Koivusella uskoa riitti, ja hän käänsi Quite A Boyn toiseksi viimeisessä kaarteessa kirikaistalle. Takasuoran alussa kolmannesta ulkoa eteen noussut Spade Ace Frido eteni ripeästi kuolemanpaikalle, ja Quite A Boy sai jatkaa kiriään hyvistä asemista.

Viisivuotiskautensa viidennen kilpailun juossut Quite A Boy runnoi väkivahvasti perille asti ja kasvatti vuoden voittosaldonsa neljään, kun Sunbeam ei pystynyt vastaamaan 1.14-lopetuksessa.

“Vähän pahalta näytti, kun pahimmat vastustajat oli siellä kärkipäässä, mutta lähdettiin kiriin, saatiin onneksi erittäin vetävä selkä eteen. Se helpotti paljon”, Olli Koivunen kertasi. “Hevonen on ollut niin hyvä koko aika, että vaikka asemat tuntui toivottomilta, niin totta kai sitä toivoi, että kyllä tämä tästä jaksaa. Se on parantanut paljon ja jaksaa punnertaa tosi hyvin maaliin asti.”

Toiseksi eniten pelattu Quite A Boy kirjautti 2100 metrillä 15,9a. Metsämäen rata on kostea, mutta pitävän tuntuinen.

Spade Ace Frido tsemppasi Sunbeamin kupeella kolmanneksi vain niukasti sille hävinneenä. Ergo Am seurasi kärjen takaa tilaa saamatta neljänneksi.

 

Toto4-2: Yli 40-prosenttisesti merkitty Villieri oli parin viikon takaiseen ennätysjuoksuunsa verrattuna kuin eri hevonen. Se käynnistyi hitaasti, ei ottanut missään vaiheessa kunnolla vauhtia ja tippui taustalle, kun vauhti kiihtyi kolmannella puolikkaalla.

Peräti 80 metrin takamatkalta startannut Pelipiste lähti hänniltä reissuun jo ensimmäisellä takasuoralla. Se eteni rauhallisessa menossa nopeasti kohti kärkeä ja pääsi kolmannen kaarteen alkupuolella jo kuolemanpaikalle.

Toisessa kaarteessa viidennestä ulkoa Pelipisteen perään noussut Merran Jyske seurasi seuraavan kaarteen puolivälissä sen mukana toiseen ulos, josta ratkaisi lopussa varmasti. Kolmanneksi eniten pelattu Merran Jyske ravasi 2140 metriä aikaan 29,5.

“Juoksu meni hyvin, kun päästiin Pelipisteen perään ja vielä toiseen ulos odottamaan loppusuoraa. Se tuli helposti ohi”, Jussi Miettinen namusteli.

Alusta asti johtanut Vauhti Rols piti edellisistä hieman jääneenä kolmanneksi ennen selästään vapaasti tullutta Sointua-Esteriä.

 

Toto4-3: Kohteiden pankki, vakuuttavalla voitolla uransa aloittanut 3-vuotias Stonecapes Sparrow, laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä niin pahoin, että lähes 56 prosentin edestä sille laitetut merkit menivät hukkaan. Myös toiseksi pelatuin Bello Ragazzo pilasi myöhemmin laukkoihin.

What’s Up Cloud vei joukkoa hiljalleen kiihtyvällä vauhdilla, ja Adam Snipes sai sen peesissä loistoreissun. Loppusuoran alussa kiriin iskenyt Adam Snipes tuli varmasti ohi.

“Rata ei ollut tälle ehkä kaikkein sopivin, mutta hyvä juoksu saatiin ja hevonen tuli kyllä varmasti ohi”, Jussi Tomperi kuvaili. “Meillä on tässä pikkutalli ja neljä hevosta siinä tällä hetkellä. Kilpaa ajaminen tuntuu juuri nyt mukavalta. Tässä on mennyt monta vuotta, ettei ole tullut voittoja. Ei ihan uran ensimmäinen, mutta ei niitä liikaa ole tullut.”

Nelivuotiaalle Adam Snipesille ykkössija oli ensimmäinen, ja tonnin palkinto tuplasi sen tienestit kymmenennessä startissa. Viiden kymmenyksen päähän ennätyksestään ajalla 18,4/2100 metriä ravannut Adam Snipes oli neljänneksi eniten käytetty merkki.

What’s Up Cloud ei pystynyt vastaamaan Adam Snipesille, mutta muut jäivät kauas. Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Our Lexa kesti kolmanneksi.

 

Toto4-4: Sisältä johtoon kiihtynyt Inaccessible hallitsi oikein varmoin ottein koko matkan ajan. Harri Koivunen ajoi tallinsa nelivuotiasta tammaa, joka palasi tähän kisaan talvitauolta ja teki sen ajalla 16,1a/2100 metriä. Puoli sekuntia ennätyksestään jäänyt Inaccessible oli päätöskohteessa toiseksi pelatuin.

“Tämä on vähän tulinen tapaus, eikä sieltä voi tulla kärryiltä pois, kun se pelkää traktoria aika paljon”, hoitaja Elli Haulivuori kertoi. “Totta kai on jännittävää suoraan tauolta, mutta se on treenannut tosi hyvin ja odotin sitä kyllä totoon. Valitettavasti tätä ei ole maksettu oikein mihinkään ikäluokkakilpailuihin.”

Ensimmäisen kaarteen lopulla kolmannelta radalta toiselle ilman vetoapua päässyt Bluebird Nash kamppaili hyvin perille ja piti toiseksi niukasti ennen voittajan takaa hieman jäänyttä Sahara Hot Mamaa.

Melko tasaisesti pelatun lähdön suosikki BWT Divine selvisi paikkojen ratkettua toiseen pariin ulos. Se käänsi kiriin ennen päätöspuolikkaan käynnistymistä, muttei pystynyt etenemään ja antoi maalisuoralla vielä selvästi periksi. Chique pilasi laukkoihin.