Toto76-voittajat ja rivin arvo

Toto76-1: 10 Ellin Sisu, 0,80 euroa.
Toto76-2: 7 Ypäjä Hereiam, 2,00 e
Toto76-3: 11 Loveya Fashion, 3,20
Toto76-4: 10 Millstone’s Vivid, 7,20
Toto76-5: 2 Polara, 8,00
Toto76-6: 11 Victory Bonsai, 9,90
Toto76-7: 11 Carleman, 110,90

Seitsemän oikein -voitto-osuus 110,90 euroa.
Kuusi oikein 3,00.

Vaihto 335 505,75  euroa.

Pauli Raivion valmentamat Ellin Sisu ja Tähen Toivomus ottivat kaksoisvoiton Satakunta Senior -ajossa Porissa.

Toinen toistaan paremmista suomenhevosista tunnettu Pauli Raivio toi Satakunta Senioriin kivenkovan kaksikon Ellin SisuTähen Toivomus.

Molemmilta osattiin odottaa merkittävää panosta lähdössä, sillä Ellin Sisu hallitsi viime vuonna ikäluokkaansa mennen tullen ja Tähen Toivomus kisaa huippuhevosen maineessa.

Ellin Sisu sai Tähen Toivomukseen 20 metrin etumatkan ikähyvityksen vuoksi. Esa Holopaisen ensimmäistä kertaa ohjastama huippukyky eteni jo alkumatkasta keulaan, jossa kiristi tempoa toisella kierroksella.

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus saavutti maalisuoralla Ellin Sisua metri metriltä, mutta Ellin Sisu piti pintansa parin sentin erolla.

Ellin Sisun voittoaika oli hurjasti 25,0 / 2120.

“Ellin Sisu on tosi hieno hevonen. Yllätyin miten hyvä se oli ajaa. Ori oli varmaan miehistynyt viime vuodesta paljon. Toisella kierroksella Ellin Sisu alkoi lisätä vauhtia itsestään ja loppua tultiin tosi kovaa”, Esa Holopainen kertoi.

“Nämä Raivion hevosen ovat tosi mahtavia, sillä Metunkin (Henri Bollström) hevonen oli tosi hyvä”, Holopainen hehkutti.

Valmentajavelho Raivio huokui lähdön jälkeen syystäkin tyytyväisyyttään.

“Kummallakin hevosella näyttää olevan vielä korvat täynnä pumpulia ja huput ylhäällä”, Raivio hymyili.

Ellin Sisun Satakunta Seniorin voitto palkittiin 12 000 eurolla. Ellin Sisun ja Tähen Toivomuksen jälkeen kolmanneksi sijoittui Harri Koivusen ajokki Tähtisäihke.

Toto76-2: Enintään 50 000 euroa tienanneiden ryhmässä nähtiin hurjaa kilvanajoa.

Ensimmäinen puolikas päästeltiin 08,5-vauhtia ja neljä rataa oli pitkään käytössä. Ulkoradoille juuttui purtamaan muiden muassa pelisuosikki Ypäjä Hereiam. Olli Koivusen ajokin juoksu näytti menevän vääjäämättä harakoille, mutta vielä mitä. Ruuna voitti lopulta hirmujuksun jälkeen oikein hallitusti.

“Ypäjä Hereiam on ollut hyvä ja tehnyt hyviä juoksuja, mutta en olisi uskonut, että se tällaisen juoksun pystyy tekemään. Suurmestaruuteen tämä pitää ilmoittaa, sillä tämä hevosistani sinne kuuluu, jos joku”,  Km Hästfarm I Holm AB -omistajanimen takaa löytyvä Kari Lähdekorpi mietti.

Ypäjä Hereiam korjasi ennätyslukemansa lyhyellä matkalla aikaan 12,2.

Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuksesta avannut Flight April kipusi toiseksi ennen Benito Kievitshofia ja Harri Koivusta.

Toto76-3: Päivän teeman mukaisesti myös Kyvyt Esiin -divisioonakarsinnassa pidettiin vauhtia yllä alusta loppuun.

Pekka Korpi löi Loveya Fashionin kanssa runtua johtavan Bombardin ja Mika Forssin rinnalla. Ensin mainittu käänsi tiukan voittotaiston niukasti mutta varmasti edukseen. Nelivuotias tamma pyyhkäisi voittoajaksi 14,5 / 2100 metriä.

Toto76-4: Lämminveristen tammojen ryhmäajossa Tuomas Korvenoja päästeli alussa kasiradalta keulaan Roherynin kanssa. Tuoreet voimat jyräsivät ratkaisumetreilä ohi.

Ensin Harri Koivusen treenistä aloittanut Tea Cake paiskasi kärkeen ja näytti pitkään voittajalta.

Olli Koivunen vei voiton isänsä nenän edestä, kun Millstone’s Vivid suorastaan lensi maalisuoraa ja ehti tukalista asemista voittoon. Ongelmitta voittajan juoksu ei sujunut.

“Joka kaarteessa oli ongelmaa ravin kanssa, etenkin viimeisessä, kun jouduimme aivan ulos. Tiesin, että sen kun selvitämme, tulee hevonen loppua kuin raketti”, Olli Koivunen kertoi.

Seitsemänvuotias Millstone’s Vivid kilpailee seuraavan kerran jo torstaina Lahdessa. Sen jälkeen valmentaja Lauri Uustalu kaavaili suojatilleen pikkuhuilia.

Toto76-5: Suomenhevoset pääsivät kisaamaan Kultaloimessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden -88.

Koko Toto76-kierroksen pelatuin ravuri Polara pamautti valmentajansa Antti Tupamäen kannustamana kakkosradalta keulaan. Toinen Antti, Teivainen, vaati Rapin Aatoksen kanssa rinnalla vauhtia, mutta Polara ei siitä lannistunut.

Polara piti varmasti pintansa tuloksella 23,0a / 2100 metriä. Rapin Aatos laukkasi maalisuoralla, jolloin Polaran takana juossut Köppinen pääsi Ari Moilasen käsistä tuikkamaan toiseksi ennen A.T. Viskua ja Juha Länsimäkeä.

Toto76-6: Lämminveristen Kultaloimessa Ari Moilasen ajokki Bret Boko joutui alussa Pekka Korven tallin kaksikon Express Duo – Twigs Voici puristukseen, eikä päässyt ohi sisäradan Express Duon.

Twigs Voici eteni keulaan 09,0-avauksessa keulaan ja sai vauhdin rauhoituttua rinnalleen Victory Bonsain ja Mika Forssin. Victory Bonsai tuli johtavan rinnalle niin vauhdilla, että pääsi takasuoralla laskeutumaan hetkeksi Twigs Voicin taakse.

Maalisuoralla parhaasta ei jäänyt epäselvyytä, kun Heikki Korhosen valmentama Victory Bonsai runnoi voittoon tuloksella 12,3a / 2100 metriä. Hevonen sai lähdön jälkeen kutsun Seinäjoki-Raceen.

Lauri Evijoen treenaama Up Up And Away ehti lopussa toiseksi ohi Twigs Voicin.

Lisää Kultaloimi -lähdöistä myöhemmin Hevosurheilun nettisivuilla.

Toto76-7: Kierroksen ensimmäistä ja ainoaa yllätystä saatiin odottaa Haastajadivisioonaan asti.

Päätöskohteessa kenttä kääntyi lopussa ja ulkoa rynnisti pontevimmin Jukka Torvisen ajokki Carleman. Pelaajat olivat huomioineet valjakon vain kolmen prosentin verran, mutta taustavoimat osasivat odottaa menestystä varovasti.

“Carleman oli hyvä Vermossakin. Tommi (Kylliäinen) sanoi, että hevonen olisi voittanut jo siellä, jos olisi mahtunut tulemaan”, kimppahevosen valmennuksesta vastaava Emma Väre paljasti.

Maria Martin treenaama Dremy Chip oli maalissa toinen ennen BWT Bayernia ja Tuomas Korvenojaa.