Toto76-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto76-1: 1 Snabba Cash 21,36 %, 1,00 e

Toto76-2: 2 Ranch Kelly 57,78 %, 2,00 e

Toto76-3: 3 Vinksa 34,34 %, 4,40 e

Toto76-4: 7 Viktor Kärppä 40,04 %, 10,10 e

Toto76-5: 10 Mr Chance 5,95 %, 95,10 e

Toto76-6: 9 Lonely Rider 7,30 %, 495,30 e

Toto76-7: 3 Tähen Toivomus 9,16 %, 3977,40 e

 

Voitto-osuudet:

7 oikein 3977,40 euroa

6 oikein 46,50 euroa

 

Vaihto: 452 598,95 euroa

Lauantain toisena Toto76-kohteena Mikkelissä ajetussa Tammatähdessä ravattiin historiaa, kun Suur-Hollola-ajon tuore sankari Ranch Kelly rikkoi tammojen Suomen ennätyksen ja samalla kymppirajan tuloksella 09,7a.

 

Toto76-1: Tapio Mäki-Tulokkaan valmennustallin hurja voittokulku sai jatkoa, kun toiseksi eniten pelattu Snabba Cash hallitsi avauskohdetta alusta loppuun.

Perjantain lounas- ja iltaraveissa juosseet tallin viisi hevosta voittivat kaikki, ja samoin teki Attack Diablo lauantaipäivän totolähdöt aloittaneessa Montén SM-finaalissa. Snabba Cash toi Mäki-Tulokkaalle siten jo seitsemännen peräkkäisen täysosuman.

“Piti lähteä kovaa, mutta ei ollut mitään hätää missään kohtaa”, ohjastaja Mika Forss vakuutti. “Hevonen oli tosi halukas ja kuitenkin sopivan rauhallinen, ettei tuhlannut voimiaan. Kyyti oli sopivaa, hevonen meni sitä väljästi. Snabba Cash on äärettömän lahjakas ja kapasiteetti on kova, mutta vähän vanhan hevosen ongelmia siinä on, että hiljaisessa vauhdissa meno ei silmiä hivele, mutta kun se menee reippaasti, se menee hienosti ja tehokkaasti.”

Tasaisen kova tempo tuotti 8-vuotiaalle Snabba Cashille uuden ennätyksen 10,9a, joka oli takasuoran alussa kolmannesta parista hyökänneelle suosikille Ypäjä Hereiamille hieman liian kova lyötäväksi. Free Me kipusi suosikin kannoilla kolmanneksi.

 

Toto76-2: Kakkosradalta lähtenyt Ranch Kelly sai asemat kolmannesta parista, josta Hannu Torvinen antoi sille kirimerkin puolimatkan krouvissa. Ranch Kelly eteni loppukaarteen alkupuolella tasaisen rivakkaa tahtia pitäneen Uraian rinnalle ja mursi suoralla väkivahvasti sen vastarinnan.

“Tamma on mahtavassa kunnossa”, Hannu Torvinen kiitteli. “Aikaisin joutui lähtemään ulos, mutta tähän on tottunut luottamaan, että se tulee kyllä hienosti maaliin asti. Tämä on erikoinen siitä, että se lähtee kyllä hienosti tuohon loppusuoralle vielä syöksymään joka kerta, vaikka se ei tuntuisi vikassa kurvissa enää niin hyvältä.”

Anne Luttinen on ollut Suur-Hollolan jälkeen kiireisempi kuin hänen 10-vuotias silmäteränsä.

“On otettu aika kevyesti”, Anne Luttinen kertoi. “Ensimmäisen kerran ajoin hölkkää kärryistä lauantaina, muuten on kävelty ja tehty metsälenkkejä.”

Tammojen EM-kilpailu kuukauden kuluttua on Ranch Kellyn ohjelmassa, ja sitä ennen se saattaa juosta kerran, mutta Luttinen ei osannut sanoa paikkaa.

 

Toto76-3: Suosikiksi pelattu Vinksa joutui johtopaikan varmistaakseen aloittamaan alle 1.20:n vauhtia, mutta Arsi Skytän ruuna piti muut kurissa maaliin asti ja paransi ennätystään kolmella kymmenyksellä aikaan 22,3a.

“Tosi kovaa joutui avaamaan, ennen kuin keulapaikka saatiin, että kyllä siinä oli kaikki pelissä, mutta sinne kun päästiin, siitä oli hyvä ajaa”, ohjastaja Ari Moilanen kertasi. “Hevonen on ollut pitkään hyvässä kunnossa ja voitti sitten helposti. Moni asia on varmaan loksahtanut paikalleen. Lähtönopeus ja ajettavuus on parantunut, ja siitä tykkään.”

Neljännestä sisältä vapaille löytänyt Waru spurttasi loppuhetkillä tulisesti toiseksi. Päätöspuolikkaan käynnistyessä kolmannesta sisältä toiseen ulos noussut Kaarnalii ei päässyt tulemaan loppukaarteessa laukanneen Iikorin takaa vapaasti ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

 

Toto76-4: Viktor Kärppä sai tulosrivistöönsä viidennen peräkkäisen voiton, ja ennätyskin komistui reilusti lukemiin 21,9a.

“Tämä on ihan uskomatonta, kun Boker siirtyi siitokseen, niin tuli tilalle tällainen hevonen. On kiva jatkaa näissä suomenhevosten kovissa lähdöissä”, Esa Holopainen fiilisteli. “Se lähti nytkin kyllä tosi hyvin, ja ihan yllätyksenä tullut sekin, että siihen on tullut näin paljon vauhtia. Kaikki on hyvin, ja toivotaan, että jatkuu tällaisena.”

Sopun Haaste kiri kolmannesta sisältä edellään menneen Herra Hanurin ohi toiseksi. Herra Hanuri piti A.T. Veetin niukasti totosijojen ulkopuolella.

Taustalla neljännessä ulkona seurannut Vaellus pyrki toisessa kaarteessa ja takasuoralle mentäessä kiriin, mutta laukkasi lievän häiriön seurauksena. Vaellus näytti hyvävoimaiselta, ja Hannu Hietasen mielestä epäonnistumiseen paloi vähintään kakkossija.

 

Toto76-5: Takarivistä lähtenyt Mr Chance juoksi toisen radan jonossa kolmantena ja toisena hevosena. Se iski viimeisellä takasuoralla kärjen kimppuun, hankki heti yliotteen ja teki vauhtinsa pitäen maalisuoralla eroa.

Mirja Kärkkäisen valmentama Mr Chance oli kuudenneksi eniten merkitty pikkuyllättäjä. Se ravasi 2600 metriä aikaan 14,0a.

“Kymppiradalta saatiin ottaa alku rauhassa, kun tämä ei lähde kuitenkaan kovaa. Lähtörata oli meille hyvä, mutta tietenkin se on juoksunkulusta kiinni sitten”, ohjastaja Iikka Nurmonen jutteli. “Hevonen oli oikein hyväntuntuinen. Tuossa kun 1300 jäljellä laukkasi hevonen (Coys Rain) edestä ja päästiin toiseen ulos ja pikkuspurtilla otettiin paikka kiinni, hevoseen jäi hyvä paine. Se jaksaa mennä hyvin, ja iän myötä siihen tulee vauhtia lisää.”

Nelilyn North Wind kipusi Mr Chancen kannoilla toiseksi. Lähdön selvä suosikki Cash No Limit eteni avauspuolikkaan jälkeen keulaan, jossa painoi Antti Ojanperän mukaan liikaa ohjille. Valjakko putosi kolmanneksi.

 

Toto76-6: Vauhtijuoksussa toisessa ja neljännessä ulkona matkannut Lonely Rider nousi takasuoralla kolmannelle radalle, jota pitkin se jyräsi tasaisen vahvasti ykköseksi.

Olli Koivunen ajoi Pertti Isotalon valmentamaa 6-vuotiasta Lonely Rideria, joka pudotti ennätyksestään 1,6 sekuntia aikaan 11,3a. Lonely Rider oli erittäin tasaisesti pelatussa lähdössä vasta seitsemänneksi pelatuin.

“Ei jouduttu kauhean paljon alkuun käyttämään voimia, ja kärjen vauhti nosti meidän osakkeita”, Olli Koivunen pohti. “Kun käänsin sen, se kiri tosi hyvin maaliin asti ja meni kovan ajan. Sillä on tosi paljon lahjoja, ja silloin kun se on hyvä, se on todella hyvä. Potentiaalia siinä on, ja toivotaan, että se antaa itsestään kaiken irti.”

Toisessa kaarteessa kolmannesta sisältä toiselle radalle noussut Sir Robert sai pian selän kärjen takana matkanneesta Live For Greatnessista. Sir Robert mahtui maalisuoralla kääntämään Lonely Riderin perään ja puristi toiseksi ennen Live For Greatnessia.

Niukasti alta kympin lukemiin avaustuhannen pistellyt Stone Capes Nanet antoi selvästi periksi. Lähdön suosikki Andree laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä sen ulkopuolelta.

 

Toto76-7: Kohteiden suurin suosikki Välähdys laukkasi Suurmestaruuden kiihdytyksessä. Johtopaikan perinyt Tähen Toivomus veti mailin kisaa sen jälkeen maaliin asti ja kuittasi 20 000 euroa ennätyksellään 19,8a. Osaomistaja Pauli Raivion valmentamaa Tähen Toivomusta ohjasti Henri Bollström.

 

Lue lisää päivän päälähdöstä täältä.