Toto64-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto64-1: 1 Ranch Kelly, 83,65 %, 0,79 euroa
Toto64-2: 14 Enon Vilppi, 20,94 %, 2,95 e
Toto64-3: 11 Celebrity Lane, 16,30 %, 8,19 e
Toto64-4: 2 Vitesse, 3,52 %, 60,32 e
Toto64-5: 11 Bring Me Brodde, 6,20 %, 444,13 e
Toto65-6: 11 Sheikki, 41,53 %, 579,73 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 579,73 euroa
Viisi oikein 10,91 e
Neljä oikein jackpot

Vaihto: 198 115,12 euroa

Joyeuse d’Orin 11 vuotta vanha SE siirtyi historiaan, kun Ranch Kelly teki Vermossa tammojen pitkän matkan autolähetyksen absoluuttiset SE-lukemat 14,0a.

Toto65-1: Tammatähdessä käyty SE-koe meni nappiin, kun Hannu Torvisen ohjastama Ranch Kelly pisteli ennätyslukemat keulasoolon päätteeksi. Torvinen otti sisäradalta lähteneen suursuosikin kanssa alun rauhassa, mutta eteni kärkipaikalle ohi Bosses Lilyn 1. takasuoran päätteeksi.

Ranch Kelly veti kaksi kierros tasaisen reippaasti, ja lisäsi vain vauhtiaan lopussa. Viimeiset 500 metriä 11-vuotias lopetti 12,0-vauhdilla ja voitti ylivoimaisesti ennen L Dees Maggiesbestiä.

”Hieno esitys kaikin puolin. Se meni tuon ihan puolivahingossa. Tamma ei joutunut missään vaiheessa tiukalle, eikä tarvinnut vetää korvia tai lappuja”, Hannu Torvinen paljasti. ”Hienoa, että Ranch Kelly sai taas Suomen ennätyksen, kun sellaisia harvoin tulee. Se kertoo hevosesta.”

Ranch Kellyn hurja voittoaika 14,0a/3100 metriä on myös tammojen ME-tulos 1000 metrin radoilla. Aiempi ennätys 14,3a oli Dernier Vikingin nimissä.

Anne Luttisen silmäterä Ranch Kelly nappasi 4000 euron ykköspalkinnon lisäksi 1000 euron bonuksen Suomen ennätyksestä. Supertamman kokonaisansiot kohosivat jo yli 490 000 euron.

Ranch Kelly pitää Suomen ennätyksiä hallussaan myös autolähetyksessä kategorioissa 1600 metriä ja yli sekä 2000 metriä ja yli. Volttilähetyksessä Ranch Kellyllä on ennätyslukemat matkoilla 2500 metriä ja yli sekä 3000 metriä ja yli.

Toto64-2: Sisusarjassa Antti Teivainen sai takamatkalta vauhdikkaan startin Enon Vilpin kanssa ja eteni keulaan nopeasti. 2200 metriä jäljellä Teemu Okkolin ja Ohikiitävä etenivät vetotöihin, mutta Ohikiitävä laukkasi paineen alla vajaa kierros myöhemmin, jolloin kärkipaikka putosi Enon Vilpille jälleen.

Loppukaarteessa Lorutyttö ja Harri Sulku rynnistivät avaruuskaistoja pitkin vauhdikkaasti kohti kärkeä, ja silloin Antti Teivainen lähti ajamaan alta pois. Jari Aution valmentama Enon Vilppi lähti lisäämään vauhtiaan halukkaasti, ja voitti helposti ennen Lorutyttöä.

“Tosi nopea hevonen, ja tuli väyliä. Treenarilta saatiin ohjeet, että jos alussa pääsisi asemiin. Harvinaista kyllä, päästiin keulaan suht nopeasti”, Antti Teivainen iloitsi. “Enon Vilppi oli keulassa laiskantuntuinen, joten otettiin selkä eteen, mutta Teemulla laukkasi. Sitten taktiikka oli selvä. Hevonen oli tosi hyväntuntuinen maaliin asti. Vetolaput jäi vetämättä, joita kokeiltiin tänään eka kertaa.”

Ensimmäistä kertaa pitkällä matkalla kisannut Enon Vilppi teki voittotuloksen 28,7/3120 metriä.

Suosikki M.A. Piste ei ollut herkimmillään.

Toto64-3: Nousuvirettä edellisissä kisoissaan näyttänyt Celebrity Lane onnistui nyt jo voiton arvoisesti, kun Tommi Kylliäisen ajokki oli kirivaiheessa omaa luokkaansa.

Tiukassa alkurynnistyksessä Silent Victory piti sisäradalta keulapaikan. Henri Bollströmin ajokki veti reipasta vauhtia, eikä pystynyt loppukaarteessa vastaamaan ollenkaan, kun kolmatta ensimmäisenä kirinyt Celebriry Lane paiskasi rinnalle ja ohi. Maalisuoralla Celebrity Lane meni menojaan ja voitti ennen Bret Bokoa ja Shadow Woodlandia.

“Tänään oli ainakin kovempi kiri kuin muilla”, Tommi Kylliäinen kehui. “Kolmannelle lähdettäessä meni hyväntuntuisesti. Ajattelin, että vedetään täysiä eteenpäin, ja päästiin keulahevosen ohi vajaa 500 metriä ennen maalia. Viime kesänä Celebrity Lane teki kovia juoksuja, ja sitten tuli jotain, ettei ollut tällainen. Muutamassa edellisessä lähdössään oli jo sinne päin.”

Matias Salon treenaama voittaja teki volttiennätyksensä 13,0/2120, joka jää vain kuusi kymmenystä Atupemin SE-lukemista.

Suosikki Cavalier Broddella ajettiin johtavan takaa, josta se ei saanut mahdollisuutta.

Toto64-4: 2600 metrin kisaan tuli yllätys, kun Juha Utala nappasi ykkösrahat valmentamansa Vitessen kanssa.

Like It Or Not lähti sisäradalta hyvin, mutta Janis Joplin Boko ohitti tämän kiihdytyksessä, ja Like It Or Not laukkasi. Esa Holopaiselle kelpasi Vitessen selkä, joka pääsi keulaan häärimään. Lopussa sisärata veti. 3. sisällä matkannut Zizzy Highness lopetti terävästi, mutta jäi voittoon niukasti pitäneen Vitessen rinnalle.

Pelaajat Vitessen voitto yllätti, muttei Utalaa.

“Voitto ei ollut yllätys. Tamma on kovissa porukoissa juossut, ja juoksunkulut eivät olleet mahdollistaneet pärjäämistä. Nyt oli erilainen vastus, ja matka ja paikka tämän puolella. Katsoin, että Eski sai keulat, ja sillä oli varsa, ettei varmaan keulasta ajeta. Keulaan päästyä oli hyvät fiilikset. Annoin tamman polkea kurvista asti, kun ei ole sellaista spiidiä. Hyvin piti voittoon, vaikkakin niukasti.”

Suosikki Nemea Facadella ei haluttu ajaa toiselta ilman vetoapua, eikä se ehtinyt voitto-otteluun, mutta kolmas se oli.

Toto65-5: Tapio Perttunen latasi Hurricane Boshoevella lähtöön, jolloin Timo Korvenheimon treenattava ohitti kovassa avauksessa Westcoast Skipperin. Ensimmäinen 500 metriä lipsahti 08,0-lukemiin.

Jarmo Saarela kysyi kärkipaikkaa 2. puolikkaan alussa suosikki Dancinginthedarkin kanssa, mutta sinne ei ollut asiaa. Kärkipari pyssytti avauslenkin 11,5-vauhtia, jollon kenttä kääntyi.

Dancinginthedark taipui varhain, mutta Hurrivane Boshoeve oli sitkeä. Tuorevoimaiset takahevoset tulivat vasta maalisuoralla ohi, niistä parhaiten pisteli Hannu Torvisen ajama Bring Me Brodde, joka otti uransa avausvoiton.

“Meni aika lähellä kärkeä oltiin, joten jouduttiin juoksemaan alkumatkastakin”, Hannu Torvinen sanoi. “Aikaisin jouduttiin lähtemään, mutta viimeksi oli hevonen hyvä, joten uskalsi ratkaisun tehdä. Tuntui, että hyvä vauhti oli päällä. Ollin hevosesta kun päästiin ohi, hevonen luuli, että homma on siinä. Onneksi piti niukkaan voittoon.”

Hannu Isotalo valmentaa yllättäjänä voittanutta Bring Me Broddea, joka teki voittoajan 13,1a/2100 metriä.

Notable kiri voittajan rinnalle, Tokarev oli kolmas.

Toto64-6: Kylmäveristen tasoitusajon voittovääntö käytiin odotetusti Sheikin ja Tahtovan välillä, vaikka vielä loppukaarteessa tilanne näytti keulan Sarsikselle ja kärkipään kumppaneille edulliselta.

Tahtovan vetoavusta nauttinut Sheikki lähti maalisuoralla vapaalle radalle ja Arto Hammarin ajokki ohitti toiseksi runtanneen Tahtovan varmasti.

“Sheikki ollut aika hyvä tulemaan kaukaa takaa”, Arto Hammar hymyili. “Hyvä hevonen oli edessä. Liiankin aikaisin käänsin, kun Vermon viimeinen kurvi on sellainen, että hävittää vauhtia. Aika tiukalle meni.”