Toto65-voittajat ja rivin arvo

Toto65-1: 1 Ranch Newman, 3,10 euroa
Toto65-2: 6 Sarsis, 31,30
Toto65-3: 3 Raw Jack, 2543,20
Toto65-4: 13 Guido di Quattro, 4518,60
Toto65-5: 9 Stonecapes Pro, 935,50 (4 oikein)
Toto65-6: 12 Callela Kailash, 9051,30 (5 oikein)

Kuusi oikein -tuloksia ei löytynyt.
Viidellä oikein sai 9051,30 euroa.

Tommi Kylliäisen suojatti Ranch Newman järjesti näyttävän keulasoolon Toto65-pelin avauskohteessa Vermossa. Kierroksen pelipankki Star Martini sai tyytyä kakkossijaan.

Tommi Kylliäinen piti Ranch Newmanin kanssa sisäradalta keulapaikan helposti hallussaan. Kaksikko olisi kelpuuttanut Star Martinin selän eteensä, mutta suursuosikki ei koskaan päässyt kysymään paikkaa, kun Hannu Torvinen ei halunnut Anastacia Trotin rattailla päästää sitä edelleen.

Ranch Newman oli keulassa virtavana ja polki avauslenkin lumisateen keskellä peräti 12,5-tahtia. Kovasta matkavauhdista huolimatta voimia riitti vielä maalisuorallekin ja Ranch Newman otti ensimmäisen voittonsa sitten viime vuoden maaliskuun.

“Mikan hevoselle (Star Martini ) olisin keulan antanut, mutta se ei tullut sitä kysymään. Ranch Newman oli tosi paineissaan ja päätti matkavauhdin. Tällaiselle kelille vauhti oli aika kovaa, mutta se meni koko matkan pontevasti, eikä tuntunut missään kohtaa väsyneeltä”, Tommi Kylliäinen kertoi voittajahaastattelussa.

Kilometriajalla 14,2a / 2100 metriä voittanut Ranch Newman oli enintään 155 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa kakkossuosikki peliprosentilla 20.

Star Martini piti maalisuoralla vauhtinsa ja rymisteli toiseksi ennen Anastacia Trotia.

Toto65-2: Tammatähdessä tuikki yllättäjä.

Kylmäveristen Tammatähdessä tuli laukkoja pelihevosille. Mika Forss painui Salasanan kanssa kärkeen toisen puolikkaan alussa, mutta voittotaistoon ei valjakosta ollut. Tero E Mäenpää eteni Elias Juonettaren kanssa ensin kärkeen. Viimeisen sadan metrin taisto oli tasainen ja voimasuhteet elivät. Lopulta parhaiten rutisti sisäradalla nappireissun saanut Sarsis kyydissään Tapio Perttunen.

“Juoksu meni oikein viimeisen päälle kuin elokuvissa”, Perttunen myönsi.

Sarsis oli yllättäjä, sillä peliosuutta se oli kerännyt vain viiden prosentin verran.

Elias Juonetar piti toiseksi ennen tauolta palannutta Taruntuulta ja Esa Holopaista.

Toto65-3: Enintään 5500 euroa tienanneiden ryhmä päättyi jymypaukkuun.

Tomi Wahlsten karautti Raw Jackin kanssa vetojuhdan paikalle, josta myös ajoi. Se kannatti, sillä 8-vuotias ruuna innostui vastaamaan maaliin saakka rinnalla kirittäneelle The Rectorille ja voitti tuloksella 16,0a / 2100 metriä.

“Näin lähtölistan niin tuota oli tarkoitus yrittää (keulajuoksua). Hevonen meni tosi hyvän tuntuisesti. Keulaan  ei ole päästy oikein ikinä. Se meni siinä kaarteet paremmin kuin yleensä”, Wahlsten paljasti suojatistaan.

Raw Jackin peliosuus oli vain 0,74 %.

Toto65-4: Teräsmiesliigan vuoro.

Kovista takamatkan osallistujista Al E. Gador Zet päästeli ensin eteenpäin, mutta ei edennyt keulapaikkaa kysymään. Näinpä Antti Teivainen latasi Guido di Quattron kanssa puolestaan keulaan asti. Ari Moilasen ajokki Orlando Croft haastoi voittajaa tiukasti lopussa, mutta ei päässyt ohi. Guido di Quattro voitti tuloksella 16,3 / 3120 metriä.

“Hevonen oli rauhallinen voltissa, ei ollut tarkoituskaan lähteä kovaa matkaan, vaan annettiin hevosen löytää askelmerkit rauhassa. Ensimmäinen kurvi kun päästiin ravia, ulkoratoja pitkin lähdettiin päättäväisesti eteenpäin. Lopussa Ordlando Point lähestyi, mutta rehdisti hevonen vastasi”, Teivainen kehui.

Guido di Quattro oli lähdön kolmossuosikki 20 prosentin peliosuudella.

Toto65-5: Enintään 10 500 euroa tienanneiden ryhmäajo päättyi yllätykseen.

Hannu Torvinen pääsi Rite On Birdlandin kanssa lujaa matkaan ja otti keulapaikan, mutta hintalapuksi muodostui 10,5-avaus. Johtavan rinnalla matkannut Black Ice Boost vyöryi maalisuoralla keulahevosen ohitse, mutta paras vauhti oli Jarkko Kervisen ajokilla Stonecapes Pro. Se ehti voittoon vain 2 prosenttia pelattuna.

“Ajateltiin pysyä toisella radalla, että hevonen saa mahdollisuuden. Viimeisellä takasuoralla saatiin Moilasesta hyvää vetoapua ja viimeisessä kurvissa alkoi tuntua, että saatetaan ehtiä voittoon asti”, Kervinen kertasi tunnelmia matkan aikana.

Toto65-6: Yllätykseen päättyi 65-kierros.

Mika Forss ajoi Whitney Lovella keulasta. Avaus 500 mentiin 09,5-tahtia ja vielä kierroskin 12,5-vauhtia. Kenttä kääntyi luonnollisesti.

Parhaiten loppua rynnisti radalta 12 matkaan lähtenyt Callela Kailash. Hannu Torvisen ajokki kirmasi helppoon voittoo komealla tuloksella 14,0a / 2100 metriä.

“Callela Kailash oli pitkään alamaissa. Se on ollut koko ajan parempi ja parempi. Nyt oli parasta tätä hevosta, tälaista on odotettu pitkän aikaa. Harri (Åkerlund, valmentaja) on jaksanut tehdä töitä pitkäjänteisesti ja sai nyt onnistumisen”, Torvinen sanaili.

Callela Kailash oli pelattu 2 prosentin verran.