Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 2 Rapin Aatos 16,41 %, 3,46 e

Toto5-2: 10 Cacshot 4,78 %, 45,74 e

Toto5-3: 2 Heavy Beat 16,89 %, 146,21 e

Toto5-4: 4 Le Gros Bill 47,52 %, 191,06 e

Toto5-5: 15 Joyride Luxi 46,04 %, 206,92 e

 

Vaihto: 80 510,10 euroa

Päivälleen puolen vuoden tauolta palannut Välähdys oli Teivon tiistai-illan seuratuin hevonen. Ville Korjuksen ori otti kiihdytysvaiheessa pelätyn laukan eikä saanut Rapin Aatosta enää kiinni.

Toto5-1: Ville Korjus ajoi Välähdyksellä esittelyn jälkeen autolähtöharjoituksen, jossa 10-vuotias ori malttoi yksin mennä rauhassa. Varsinaisessa startissa Korjus yritti tulla auton taakse mahdollisimman myöhään, mutta tuomaristo oli tarkkana ja uusi lähdön heijaavan kiihdytyksen takia.

Lopputuloksen kannalta uusinnalla ei tainnut olla isompaa merkitystä, sillä Välähdys rulli siinäkin laukalle pian lähtölinjan jälkeen. Toisella kerralla se tuli kiltisti auton taakse ja lähti auton irrottua ensin aivan hyvin, mutta vaihtoi pian laukan puolelle.

Caijus piti sisältä alkuun johtopaikan, jonka se luovutti kaarteen puolivälin jälkeen Larvan Hurmokselle. Tämän tallikaveri Rapin Aatos seurasi jonossa kolmantena, kunnes Hannu Torvinen viimeisen kierroksen alkupuolella nosti sen toiselle radalle.

Välähdys ei jäänyt laukassaan hirveän paljon ja ajoi porukkaa sitten hiljakseen kiinni. Kun kolmas puolikas oli maltillisesti 1.26-vauhtinen, suosikki pääsi takasuoralla etenemään sujuvasti Rapin Aatoksen kantaan.

Larvan Hurmos alkoi samaan aikaan jäädä alakynteen. Rapin Aatos sen sijaan vain kiristi tahtia ja oli päätöspuolikkaan 21,5-vauhdissa pitelemätön.

Koko 2100 metrin kolmanneksi eniten merkitty Jouni Miettisen valmennettava ravasi aikaan 23,7a.

“Näki heti, että Välähdys oli vähän paineissaan. Se helpotti meitä, mutta muita vastaan piti heti ruveta ajamaan”, Hannu Torvinen kertasi alkuvaiheita. “Tallikaveri oli keulassa. Nämä ovat olleet aika tasaväkisiä, ja ajattelin, että tämä kestää nostaa tuossa vaiheessa johtavan rinnalle. Itellä tuntui tosi hyvältä, ja tämä on siitä hieno hevonen, että se tulee aina hienosti tuon lopun.”

Välähdys ei jaksanut puristaa viimeisiä metrejä enää täysillä, mutta piti toiseksi ennen Larvan Hurmoksen takaa vapaasti ulos päässyttä Caijusta.

 

Toto5-2: Yli 72-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki Bismarck Comery pääsi kiihdytyksessä ongelmitta johtoon, mutta oli reippaan matkavauhdin jälkeen lopussa ponneton ja taipui jäännösrahoille.

Kolmannesta parista viimeisellä takasuoralla hyökännyt Cacshot eteni loppukaarteeseen mentäessä kärjen rinnalle, josta jyräsi maalisuoralla varmaan voittoon. Neljänneksi eniten peliä kerännyt 4-vuotias ori nappasi kauden avausosumansa ennätyksellään 14,7a/2100 metriä.

“Onneksi oli kova tempo. Tiesinkin, ettei meillä muuten ole mahdollisuutta”, Tapio Perttunen huomautti. “Se tuntui takasuoralla vielä hyvävoimaiselta, ja viimeisessä kurvissa kaikki jo käskikin hevosiaan. Tuntui, että kun malttaa ravata loppuun asti, niin kaikki on hyvin.”

“Se päätti kauden hyvin, mutta sitä treenattiin talvella paljon ja se laukkasi sitten eikä ollut oikein notkistunut vielä. Nyt on vasta nämä 2-3 viimeistä starttia olleet sinne päin. Tässä on paljon hyvää, vaikkei ole iso hevonen.”

Viidennestä ulkoa muiden mukana kirikaistalle lähtenyt Pt’s Queenly puristi lopussa lähimmäs voittajaa. Takasuoralla toiseen ulos jäänyt Matter Of Course sai vielä mahdollisuuden ja kiri viime hetkillä napakasti kolmanneksi ennen Cacshotia pitkään seurannutta Highscore Lucaa.

 

Toto5-3: Nappijuoksun johtaneen Grainfield Adelen takana saanut Heavy Beat pääsi maalisuoran avautuessa vapaasti ulos ja ratkaisi varmasti.

Olli Koivunen ajoi Salla Koskion 5-vuotiasta ruunaa, joka oli toiseksi pelatuin ja kuittasi 2000 euroa 2100 metrillä ajalla 14,5a.

“Lähdettiin alussa vähän kattomaan, mitä siellä tapahtuu, ja päästiin sitten pudottamaan sinne johtavan selkään”, Olli Koivunen kertasi. “Reipas vauhti sopi meille oikein hyvin, ja viimeisessä kaarteessa alkoi näkemään, että täältä varmaan tulee vielä tilat. Tällä on välillä ongelmia tuon kanssa, että se spurttaa hyvin siitä selästä, mutta kun se menee viimeisestä ohi, se jää vähän venaamaan, mutta tänään se hoisi homman hienosti.”

Kolmannesta sisältä loppukaarteen puolivälin jälkeen ulommas hakeutunut Lady Luck spurttasi Suomen debyytissään toiseksi, ja Grainfield Adele oli kolmas.

Selvä suosikki Enjoy’s Paycheck pudotti lähtösuoralla tiukan oloisesti parijonoon ja pääsi toiseen ulos, josta lähti heti kaarteen jälkeen eteenpäin. Se pääsi kuitenkin vasta toisen kaarteen puolivälissä keulahevosen rinnalle. Vauhti kiihtyi toisella kierroksella entisestään, ja Enjoy’s Paychech antoi lopussa selvästi periksi.

 

Toto5-4: Lähes puolet neloskohteen merkeistä kerännyt Le Gros Bill joutui kiertämään koko 2100 metrin matkan johtopaikan pitäneen Lily’s Starin ulkopuolella, mutta jyräsi siitä huolimatta ylivoimavoittoon hienolla ajalla 13,4a.

“Loppusuora oli, että annoin hevosen vaan mennä, ei tarvinnut korvia eikä mitään naruja vedellä auki”, Ari Vianderin valmentamaa 5-vuotiasta oria ajanut Antti Teivainen kuvaili. “Tämähän juoksi kovissa ikäluokkalähdöissä ja on nyt rahasarjoissa, mutta hevonen on muutenkin tuossa talven aikana riskistynyt ja kasvanut vähän henkisestikin. Luulen, että siellä on syy, minkä takia pyörä nyt pyörii.”

Lily’s Star oli hyvä toinen ennen Carlemania, joka viidennessä ulkona juostuaan iski loppukaarteessa ulkoradoille ja kiri tosi vahvasti selvästi kolmanneksi. Ensimmäisessä kaarteessa kolmanteen sisälle pudottanut Freelander ei loistanut lopussa, vaikka neljänneksi pinnistikin.

 

Toto5-5: Olli Koivunen ylsi kahteen voittoon, kun Metsämäen ratatallin treenattavista Joyride Luxi onnistui päätöskohteessa.

Takamatkan juoksuradalta hyvän startin saanut Joyride Luxi eteni nopeasti kärkiryhmään toiselle radalle ja sai takasuoralla asemat toisesta parista, kun Miss Vivacious nousi johtaneen Victor Hollowin takaa rinnalle.

Keulahevosen eväät oli syöty kierrosta myöhemmin. Miss Vivacious painui päätöspuolikkaan käynnistyessä johtoon, jolloin Joyride Luxi sai jatkaa toista rataa vapaasti.

Olli Koivunen ajoi kaarteen vielä puolittain kärjen takana, eikä voittajasta jäänyt loppusuoralla epäilystä. Selväksi suosikiksi pelattu Joyride Luxi teki 2120 metrillä tasoitusennätyksensä 15,6. Nelivuotiaan aiempi ennätys parani peräti 2,7 sekuntia.

“Juoksu meni loppujen lopuksi hyvin. Koin sitten, että keulahevonen tulee varmaan vähän väsähtämään ja väkisin aukeaa tiloja. Niitä tuli, ja hevonen lähti tosi hienosti. Vieläkin tuntui, ettei kaikki ollut pelissä”, Olli Koivunen kehaisi.

Miss Vivacious oli hyvä toinen ennen Veloce Valdia, joka lähti etusuoralla takapareista muiden mukana kolmannelle radalle ja iski jo takasuoralla vielä ulommas, kun selät eivät vetäneet riittävät hyvin.