Toto4-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto4-1: 1 Rascal Zet 1,93 %, 73,74 e

Toto4-2: 5 Tulipiippu 3,69 %, 736,47 e

Toto4-3: 7 Dancinginthedark 16,07 %, 3119,17 e

Toto4-4: 12 Curakao 2,27 %, 53025,96 e

 

Vaihto: 81 578,40 euroa

Kuopion torstairivi alkoi yllätyksellä, kun neljä vuotta sitten Suomeen hankittu Rascal Zet onnistui uudessa kotimaassaan viimein täydellisesti.

Toto4-1: Rascal Zetillä oli tältä kaudelta takana kolmetoista starttia ilman totosijoja, mutta Veikko Jurvanen oli 10-vuotiaan ruunansa kanssa päättäväinen ja piti sisältä johtopaikan, vaikka suosikki Flash Spruce pakotti valjakon alle kympin avaukseen.

Täysi kierros taittui aikaan 11,5. Tuomas Pakkanen pääsi kääntämään Flash Sprucen selästä toiselle radalle vielä loppukaarteen puolivälissä, mutta vetoa ei löytynyt siltä sen enempää kuin muiltakaan tuntumassa tulleilta. Lähimmäs pääsivät lopulta alkumatkasta pakitellut Winzet sekä So Clueless, jotka hakeutuivat loppukaarteessa taaempaa ulkoradoille ja kirivät suoran napakasti.

Rascal Zet pisteli edellisessä startissaan Vermossa täyden matkan aikaan 13,5a. Maili taittui nyt kaksi kymmenystä parempaa vauhtia, ja se riitti 1500 euron arvoiseen voittoon. Rascal Zet oli yhdeksän hevosen lähdössä kolmanneksi vähiten käytetty merkki.

“Korvat aukaisin jo auton takana, kun meinattiin, että kaikki tai ei mitään”, Veikko Jurvanen paljasti. “Suomisen Kati tätä on käynyt vähän laittelemassa. Kaikennäköistä on tullut, ja on sitä itsekin jo vähän osattu laittaa, kun muistaa 30-vuotiset jutut.”

Suosikin tavoin paljon peliä kerännyt Mr Chance pilasi laukkaan heti alussa.

 

Toto4-2: Toisen kaarteen jälkeen neljännestä parista hyökännyt Tulipiippu kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman vetoapua, mutta jyräsi hidastuvassa vauhdissa tasaisen varmasti ykköseksi.

Henri Bollström ajoi Hanna Rusasen valmentamaa 9-vuotiasta Tulipiippua, jolle voitto oli kauden toinen. Tuloksen 27,1a/2100 metriä tehnyt Tulipiippu oli Rascal Zetin tavoin lähdössään kolmanneksi vähiten pelattu kilpailija.

“Olen nähnyt tämän hevosen startteja paljon, ja tämä on sellainen väsymätön jyrä. Pikkuisen vauhtia puuttuu, mutta hyvin jaksaa jyskyttää”, Henri Bollström kuvaili. “Vauhti rupesi hiljenemään tuossa 1200 jäljellä, niin lähdin heti kolmannelle radalle, että pääsisi kärjen lähelle ja käyttämään kaikki voimat sieltä ulkoratoja pitkin. Ravasi ihmeen hyvin ja aika varmasti. Tosi tarkasti kyllä ajoin enkä uskaltanut yhtään pyytää, ettei tule mitään maalilaukkaa.”

Tulipiippua kaiken aikaa seurannut Hilipee puristi loppuhetkillä kupeelle, muttei pystynyt todellista uhkaa muodostamaan. Suosikiksi luotettu Pilkkeen Toivo eteni alkuvaiheessa kolmatta rataa kuolemanpaikalle, josta rutisti rehdisti perille ja jäi vain täpärästi kolmanneksi.

Kaarteen jälkeen johtoon edennyt Kopran Suhari laukkasi 22-vauhtisen puolikkaan täyttyessä. Aparis jatkoi sen jälkeen keulassa, josta antoi lopussa periksi.

 

Toto4-3: Kari Rosimo lähti Kuopioon Dancinginthedarkin takia, eikä pitkästä matkasta tullut turha, kun Satu Holm-Karvisen 5-vuotias ruuna ylsi toiseen peräkkäiseen voittoonsa.

Volttikiemurat sujuivat hyvin, ja Dancinginthedark pystyi pitämään juoksuradalta lähteneen Crystal Bayn ulkopuolellaan. Kari Rosimo suuntasi sen jälkeen vapaata toista rataa eteenpäin ja kaarteen lopussa jo johtoon asti.

“Hevonen ei antanut mulle paljon vaihtoehtoja, se oli niin menollaan”, Kari Rosimo huomautti. “Matkalla koitin sitä parhaani mukaan hillitä, mutta tempo oli ihan sopivaa 17:ää. Ehkä tällä hetkellä ajan tällä mieluummin 3100 metriä, vaikka on tähän vauhtiakin tullut ihan mahdottomasti.”

Kolmanneksi eniten pelattu Dancinginthedark ravasi 3120 metriä aikaan 16,0, joka sivuaa sen kierrosta lyhyemmällä matkalla aiemmin tekemää tasoitusennätystä.

Lähdön suosikki Minto’s Don Juan seuraili taaempana toisena hevosena toista rataa, kunnes kolmannen kaarteen jälkeen kiersi jonon vetojuhdaksi ja lähti etenemään kohti kärkeä.

Minto’s Don Juan tuli vahvasti perille, muttei saanut otetta keulahevosesta. Crystal Cool seurasi kärjen takaa tilaa saamatta kolmanneksi.

Alkuvaiheessa viidenteen sisälle mennyt Crystal Bay nousi kolmannessa kaarteessa toiselle radalle ja jatkoi pian toisessa ulkona, josta alkoi jäädä jo viimeisellä takasuoralla. Toista rataa ilman vetoapua juossut Amorce Savage laukkasi toisen kaarteen jälkeen.

 

Toto4-4: Kenttä kääntyi päätöskohteessa, kun hieman alle 37 prosentin peliosuudella kohteiden pelatuimpana startannut Dexterous lähti toisen kaarteen lopussa toisesta ulkoa parantamaan asemiaan ja kärkiparina menneet Predator Mick ja All In Laddie pitivät kiinni asemistaan.

Predator Mick laukkasi takasuoran alussa, mutta San Jose Shark seurasi edestä laukanneen vastustajan perässä vapautuneelle kärkipaikalle ja näin jatkettiin edelleen kolme rinnan. Kolmas puolikas oli 1.12-vauhtinen.

All In Laddie ja Dexterous taipuivat pahoin jo loppukaarteessa. San Jose Shark kesti paremmin ja kamppaili sinnikkäästi kolmanneksi.

Toiseksi viimeisessä kaarteessa neljännestä ulkoa kolmannelle radalle hakeutunut Backward’s Boy iski loppukaarteen alussa Dexterousin takaa vapaalle radalle ja hankki maalisuoralla yliotteen San Jose Sharkista, mutta vielä taaempaa tasaisesti tullut Curakao kiri aivan viimeiset metrit kaikista parhaiten ja ehti lopulta varmaan voittoon, joka tuli pelaajille isona yllätyksenä.

Kahdeksanneksi eniten pelatun Curakaon voitto maistui toki yhdelle pelaajalle, joka kuittasi Toto4-pelistä koko jakosumman.

“Takasuoralla tuntui vielä, ettei keritä millään, mutta kyllä hevonen tuli sitten hyvin. Kärjen ylivauhti auttoi meitä, mutta kyllä hevonenkin teki riskin juoksun”, Harri Kotilainen kiitteli 5-vuotiasta valmennettavaansa.

Curakaon kauden kolmas täysosuma tuli ennätysajalla 15,0a/2100 metriä. Aiempi ennätys parani kymmenyksellä.