Toto5-voittajat, peliosuus ja arvo

Toto5-1: 6 Raskolnikov Frido 18,91 %, 6,94 e

Toto5-2: 10 Angelico 4,55 %, 70,82 e

Toto5-3: 8 Millstone’s Vivid 2,10 %, 1125,11 e

Toto5-4: 4 Religious 36,71 %, 1768,03 e

Toto5-5: 5 Werner Ors 44,24 %, 2062,70 e

 

Vaihto: 76 161,50 euroa

Ari Moilanen ajoi Markku Niemisen valmentaman Raskolnikov Fridon voittoon Teivon tiistairivin aloittaneessa 3-vuotiaiden lämminveristen SHKL Cupin karsinnassa.

Toto5-1: Raskolnikov Fridon tallikaveri India Web lähti voltista liukkaimmin, mutta se laukkasi sadan metrin jälkeen ja ykkösnumerolla kilpaillut Sahara True Lies peri johtopaikan.

Juoksuradalta lähtenyt Raskolnikov Frido tuli toista rataa vaativasti rinnalle ja sai takasuoralla kärkipaikan haltuunsa.

Tempo nousi kaiken aikaa matkan edetessä, eikä kärjestä hieman jääneenä toisessa ulkona matkannut Amazato pystynyt nousemaan voittotaistoon. Sahara True Lies sen sijaan käänsi viimeisellä takasuoralla Raskolnikov Fridon rinnalle ja haastoi tämän, mutta ohi ei ollut asiaa.

“Tämä on tosi hyvä hevonen”, Ari Moilanen kehui Raskolnikov Fridoa. “Vähän se on vielä sellainen diesel, ja sen takia lähdin ajaa jo tuolta takasuoran alusta kovaa, ettei sieltä kukaan pätkällä päräytä ohi. Sitten kun tämä saa vauhdin päälle, se menee sitä pitkään.”

Kolmanneksi eniten pelattu Raskolnikov Frido teki 2100 metrillä ennätyksensä 15,3. Sahara True Lies oli tuntumassa hyvä toinen, ja suosikki Amazato seuraili kolmanneksi.

 

Toto5-2: Reipasvauhtisessa kisassa loistoreissun toisessa parissa ulkona saanut Angelico pääsi loppusuoran avautuessa iskemään kiriinsä, joka tuotti yllätysvoiton.

“Päästiin yllättävänkin hyvin liikenteeseen ja tosi hienoon paikkaan”, Joni-Petteri Irrin valmentamaa tammaa ajanut Hannu Torvinen korosti. “Tämä on ehkä enemmänkin sellainen, että jaksaa mennä kuin on sitä speediä, mutta tänään se vahvuus oli hyvä tuossa loppusuoralla.”

Viime elokuussa edellisen kerran voittanut Angelico oli vasta kahdeksanneksi eniten pelattu kilpailija. Se teki 2100 metrillä ajan 15,5a.

Puolimatkassa viidennestä parista ulkoa tien päälle lähtenyt Laptop Alley kampesi loppukaarteessa ulommas ja mahdollisti samalla Angelicon kiriin pääsemisen. Laptop Alley tuli takaisin rytmiin päästyään lopun vielä vahvasti ja puristi Angelicon tuntumaan toiseksi.

Toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Madam’s Viggo Boy piti johtaneen Highscore Lucan rinnalla tempon hyvänä. Se mursi tämän vastarinnan, muttei jaksanut vastata edellisille.

Alussa lyhyesti laukannut suosikki Rullebackens Ejnar selvisi kolmanteen pariin ulos, josta se ajautui toiseksi viimeisessä kaarteessa ulkoradoille ja kadotti vauhtiaan. Lujaa lähtenyt Ghiotti laukkasi ensimmäisessä kaarteessa kärjen rinnalta.

 

Toto5-3: Hannu Torvinen ajoi yllätyksen myös tammojen kovassa tasoituksessa, kun sisäratajuoksun jälkeen vapaille pujotellut Millstone’s Vivid ehti täpärästi ensimmäisenä linjalle.

Sisällä neljäntenä matkannut Millstone’s Vivid mahtui päätöspuolikkaalla nousemaan porukan keskellä toiselle ja lopulta kolmannelle radalle, kun moni haki vapaita väyliä vielä ulompaa. Hannu Torvinen äkkäsi maalisuoralla tyhjäksi jääneen sisemmän radan, ja Millstone’s Vivid ehti rintamasta nippa nappa ykköseksi.

“Tämä on hyvässä kunnossa ja pärjännyt aikaisemmin tosi hyvin, mutta nyt on ollut vähän hiljaisempaa. Onneksi saatiin onnistuminen”, Hannu Torvinen iloitsi. “Kävin jo varikon puolella, kun tuntui, ettei millään keritty voittoon, mutta onneksi näin.”

Voitto oli Lauri Uustalun valmentamalle 9-vuotiaalle Millstone’s Vividille ensimmäinen sitten viime elokuun ja tuli 2100 metrillä tamman tasoitusennätystä hätyytellen ajalla 14,7. Millstone’s Vivid oli kahdeksanneksi eniten merkitty yllättäjä.

Lähdön suosikki Lil Belinda nousi ensimmäisellä takasuoralla viidenneltä sijalta toiselle radalle ja sai toisessa kaarteessa eteensä Cocktail Princessin, joka eteni vaativasti johtaneen Mistellen kupeelle.

Lil Belinda käänsi kiriin viimeisellä takasuoralla ja tuli tasaisen vahvasti perille, mutta jäi niukasti toiseksi. Sitä seurannut Double Revenge puristi ulkopuolelle samaan rintamaan kolmanneksi. Golda Paris kiri tuntumaan neljänneksi.

 

Toto5-4: Kiihdytyksessä johtopaikan vallannut suosikki Religious veti maaliin asti. Se sai rauhoittaa matkalla ja tuli päätöspuolikkaan kympin lukemiin. Selästä iskenyt Heavy Beat kiritti puolittain kupeella, muttei saanut otetta tuloksen 14,4a/2100 metriä tehneestä voittajasta.

“Hevonen on hyvässä iskussa ja se on tosi helppo ajettava, niin kyllä siinä on silloin paljon valttikortteja käytettävissä”, Nina Pettersson-Perklenin valmentamaa nelivuotiasta ajanut Mika Forss kehaisi. “Se menee tosi kovaa, ja vaikka alkuun vähän panostaa, sillä voi sen jälkeen ajaa vaikka 40:ää.”

“Ollin kanssa vaihdettiin muutama sana maalin jälkeen, että toi 300 oli varmaan tosi paljon kovempaa. Sillä on reikälappu oikealla puolella. Hetken tuntui, että kuinka lähelle se Olli tulee, mutta kyllä se jämähti siihen voilokin kohdalle. Hevonen kun näki, että toinen tulee, niin oli vielä karvan varaa.”

Kolmantena seurannut Excalibur Sisu lähti myös hakemaan kiriväylää, mutta hurjassa vauhdissa jalat menivät solmuun ja kisa päättyi laukkaan. Näin sisällä seuraavana tullut Silent Victory peri selvemmin hävinneenä kolmossijan. Matkalla kuolemanpaikalle kiertänyt Ronaldo Malibu putosi viidenneksi.

 

Toto5-5: Kohteiden pelatuin hevonen Werner Ors pääsi kiihdytyksessä vaivatta johtoon ja hallitsi varmoin ottein maaliin asti. Jari Äikäs valmentaa 4-vuotiasta Werner Orsia, jota ajoi illan ohjastajanimi Hannu Torvinen.

“Hevonen teki viimeksi hyvän juoksun ja lähti tosi hyvin matkaan, eikä ollut tavallaan mitään hätää”, Hannu Torvinen kuvaili. “Hevonen meni vähän kuin puolivaloilla koko matkan. Avasin korvat tuolla viimeisen kurvin lopussa, ja se vastasi hyvin niihin. Se voitti tosi helposti.”

Ensimmäinen kierros oli rauhallinen, mutta toinen tultiin sitäkin rivakammin, kun toista rataa ilman vetoapua juossut It Is Express Man vastasi toisen kaarteen lopussa kolmannesta parista kirikaistalle lähteneelle Gashaw Bokolle.

Werner Ors piti varmaan voittoon ajalla 15,9a/2100 metriä. Ulkona kiertänyt Gashaw Boko runttasi lopulta It Is Express Manin ohi toiseksi.